Абе има ли некој да провери и да ми каже точно???Некој да објасни...
Во сервисното од Haier tundra U50MEFFRA пишува дека е капилара, а на шемата стои ЕЕV, додека кај Haier flexis 1U50S2SJ2FA во сервисното пишува ЕЕV, а на шемата стои капилара.
Што е точно???
3.5квVivax Aemi имaш ? 3.5кв или 5.5кв ?
Кaкo си зaдoвoлен oд климaтa ?
Кoлкaв прoстoр грееш сo климaтa имaш изoлaцијa
Акo сaкaш спoдели и Фoтoгрaфии oд Внатрешната Единица и Далечинскoтo.
која е по карактеристиките близу до FUJITSU AOYG18KMTA.Oдлични мoдели се и АЕМИ и АЕРИ Vivax3.5кв
Загревам само меѓусезона. 30м2 отворен простор на јужна страна, ама без изолација.
Во куќа со изолација или во стан ќе нема големи топлински загуби.
Сега да треба да изберам ќе доплатам за Аери, ама и оваа за 21.000 ако се најде вреди за парите.
![]()
![]()
Oдличнo изгледaaт климите мoнтирaни се супер MDV by Midea сo здрaвје дa ги кoристиш климите.Монтирана денес Мидеа мулти сплит со 2 внатрешни високоѕидни единици, во спална и детска соба. Монтери од Охрид, секоја им чест, 4 и пол саати местеа, вакумираа, направија круг позади надворешната единица и ставија по 3 метри бакарни цевки за секоја внатрешна единица.
Погледнете го атачментот 105231
Погледнете го атачментот 105232Погледнете го атачментот 105233Погледнете го атачментот 105234Погледнете го атачментот 105235
Да. 24 часа вклучена. Вратичката за дување, надолу. Аутофен или претпоследна брзина на дување. Температура меѓу 24 и 27 степени, по желба.Прва зима ќе сум на инвертер клима, па како е најдобро да се користи преку ден и преку вечер?
Да, сите модели од LN серијата се со вклучен wifi модул.Dali LN50VG2 doagja so integriran wifi modul?
Кај мене од ноември до март не се гаси климата. Ја имам програмирано од 06.00-23.00 часот на 24 степени и од 23.00-06.00 часот на 21 степен, аутофан нонстоп. Со здравје да си ја користиш.Прва зима ќе сум на инвертер клима, па како е најдобро да се користи преку ден и преку вечер?
Поисплатливо ли е мултисплит отколку две посебни? Ние кога прашувавме ни велеа дека е многу поскапо и дека само за две внатрешни единици е неисплатливо :/Монтирана денес Мидеа мулти сплит со 2 внатрешни високоѕидни единици, во спална и детска соба. Монтери од Охрид, секоја им чест, 4 и пол саати местеа, вакумираа, направија круг позади надворешната единица и ставија по 3 метри бакарни цевки за секоја внатрешна единица.
Погледнете го атачментот 105231
Погледнете го атачментот 105232Погледнете го атачментот 105233Погледнете го атачментот 105234Погледнете го атачментот 105235
Поисплатливо ли е мултисплит отколку две посебни? Ние кога прашувавме ни велеа дека е многу поскапо и дека само за две внатрешни единици е неисплатливо :/
Зависи. Кај мене се 2x2.5kw ги земав јуни месец годинава за 48 000 денари минус 20% враќаа пари од банка. Наместени се во 2 спални една до друга и за монтажа ми земаа 8000 денари. Па сеа ти израчунај се.Поисплатливо ли е мултисплит отколку две посебни? Ние кога прашувавме ни велеа дека е многу поскапо и дека само за две внатрешни единици е неисплатливо :/
Земи пурпена за лепење на изолација(стиродур, стиропор) , и земи 1 метар црево дебелина како што е цевката на пурпената,стави ѓи една во друга така што ќе ја продолжиш цевката што доаѓа со пурпенатаУтре или во сабота ќе видам. Во меѓувреме ќе одам до хубо да видам дали има пиштоли за пур пена со подолга рачка или некое помагало да можам да докачам од прозор до дупката надвор, околу едно метро ми треба. Ако најдам таква пур пена ок, ако не имам еден мој рецепт со памук натопен во гипс. Мек е, го местиш и после го оставаш да стврдне.
Ич не ми се демонтира внатрешната единица, ама па и оси од клима да ти искачаат небива![]()
klimatizacija.mk
Мултисплит надворешната единица чини колку 2-3 клими, плус треба да се докупат внатрешните единици, исто и монтажата зависи од фирма е нешто поскапа. Поевтино е засебни клими.
Зависи. Кај мене се 2x2.5kw ги земав јуни месец годинава за 48 000 денари минус 20% враќаа пари од банка. Наместени се во 2 спални една до друга и за монтажа ми земаа 8000 денари. Па сеа ти израчунај се.
Ќе прашаш од дилерот кај што ќе ги земеш тој ќе ти објасни како враќаат пари од банка. Потрошувачката нема да е помала, т.е иста ќе биде колку и 2 засебни клими 9000btu. Ги земав ради практичност, да не ставам 2 надворешни единици на фасадата и ради естетика.А дали е поекономична потрошувачката? Не ми е јасно зошто постои таа опција ако е поефитно засебни клими.
Мислењето е автоматски споено:
Аха, па супер ти испаднало. Како ти враќаа пари од банка, има ли некоја програма за финансирање? Знаеш ли дали потрошувачката ќе е помала во споредба со две посебни клими?
А дали е поекономична потрошувачката? Не ми е јасно зошто постои таа опција ако е поефитно засебни клими.
Аха, па супер ти испаднало. Како ти враќаа пари од банка, има ли некоја програма за финансирање? Знаеш ли дали потрошувачката ќе е помала во споредба со две посебни клими?
АЕМИ Е 21.000-23.000ден АЕРИ 28.000-30.000 која е разликата, овде се има пишувано и за haier tundra, гледам во сетек Haier Tundra PLUS SMART 1U35MEEFRA / AS35TADHRA-CL ако е таа 25.600ден.Oдлични мoдели се и АЕМИ и АЕРИ Vivax
Oдличнo изгледaaт климите мoнтирaни се супер MDV by Midea сo здрaвје дa ги кoристиш климите.
Земај тундрата, и ич не му ја мисли.Здраво! Се двоумам измеѓу овие две клими:
1.Vivax ACP-18CH50AERI R32
2.Haier Tundra PLUS SMART U50MEGFRA/AS50TDDHRA-CL
Единствено што ме одвлекува од Haier-от е тоа што е до -15 .Дали е тоа доволно минусна температура за во Битола,или да одам со vivax затоа што е до -20?
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден