Праша во Енергосистеми?Некој да има информација SF5VE кај може да се најди? Ја нема во клими и климатизација. Има некој Тимкомпјутери чекам одговор од кај нив. Има BT замена за која не сум заинтересиран.
Праша во Енергосистеми?
Побарај попуст зошто ја има на друго место поефтино, ама ти сакаш од кај нив. Ништо не кошта да се праша.Не ама некако многу пари им требаат по се изгледа (75000). Имам веќе една од klimi 67000 ја зедов
Јави се или појди лично па договори цена. Ова не се решава по телефон или емаил.Не ама некако многу пари им требаат по се изгледа (75000). Имам веќе една од klimi 67000 ја зедов
Веројатно имаш пишано претходно, ама пуста старост мора да праша.Внатрешна температура 22-23С во дневна и салон, а во останатите соби 19-21С пошто сеуште сум со сите врати разотворени и некаде повеќе некаде помалку се греат сите 65м2
Веројатно имаш пишано претходно, ама пуста старост мора да праша.
Со каква дограма и изолација на ѕидови е просторот?
Не е да ти кршам филм или да не ти верувам во врска со потрошувачката но овој графикон од апликацијата на Broadlink е се само не меродавен за приказ на модулација.Еве и 24часовен график од потрошната измерена на Broadlink SP3S мерачот.
Ова е идеална изолација според мене. Полна цигла која има густина и не се лади толку лесно.Изолација = никаква, ѕид од полна тула и обична малтерија внатре и надвор
Полна цигла нема врска со изолација. Ќе имаш огромни загуби ако е полна цигла а од надвор нема соодветна изолација. Не ми е поентата да дебатирам туку само да посочам дека има коефициенти на топлинска спроводливост на сите материјали и може да се види тоа што те интересира. Кога зборуваме вака сепак да има врска со реалноста. Можеби е твоја преференца, но математика и физика велат дека празна цигла, стиропор, волна, изолациона цигла и слично се многу подобар избор од полна цигла.Не е да ти кршам филм или да не ти верувам во врска со потрошувачката но овој графикон од апликацијата на Broadlink е се само не меродавен за приказ на модулација.
Самиот граф односно апликацијата зема примероци (sampling) на секои 10 минути. Тоа измеѓу е апроксимација за да нема нагли скокови и падови.
Затоа и се бафтам со Home Assistant за да фатам точна модулација од примероци од максимум 1 минута по измерен примерок.
Она што е (релативна) утеха во врска со графиконот е што оваа апликација Broadlink - Universal TV Remote (која го има најретардираното име на цел Гугл Плеј) прикажува примероци на секои десет минути, има угоден за око графикон и дефинитивно е подобра од IHC и e-Control кои мерат на секои 30 минути (не зборувам за моменталната потрошувачка)
Што се однесува до тоталната потрошувачка односно точноста можам да потврдам дека Broadlink е на исто ниво Sonoff POW R2 со отстапувања, на дневно ниво, од +- 200 до 500W кај едниот или другиот мерач. Субјективно мислам дека сепак Sonoff POW R2 е по-прецизен затоа што мери и Ампери. За да бидам објективен ми треба уште и Ампер клешта која би логирала ....што по-малку е будалeсто![]()
Моментално Broadlinkot е уштекан во Sonoff па така ги споредувам.
Додека јас или било кој не успее да го стави во функција графиконот во Home Assistant ни останува, за жал, да си пресметуваме просек ....old school.
Мислењето е автоматски споено:
Ова е идеална изолација според мене. Полна цигла која има густина и не се лади толку лесно.
Сега да градам куќа би градел со полна цигла. Нит стиропдур нит бутур..
Остатокот од парите дефинитивно ќе оди во PVC со три стакла. Ова се моите два ценити. Но да не затеруваме off topic
Океј сето тоа. Табиетот на FH35 е познат а оваа е уште подобра од неа.Затоа и кога ќе споделувам вака видевца, ги правам подолги и да се гледа цело време екранот од обичниот WattMeter, па ако некој не верува да може да си го изгледа цело видевце до секунда xD
Грешка си. Подобра од FH серијата не е.Океј сето тоа. Табиетот на FH35 е познат а оваа е уште подобра од неа.
Се гледаме на -5![]()
Мислам дека и во најкатастрофален случај таа клима нема да замине 1000~1200W на -10/-15
Затоа сакам да го проработам графиконот во Home Assistant и да направиме debunk на теориите за ниска модулација затоа што HA е списобен да прави pool на сензорот на секоја секунда и тоа да го запише во дата база и да исцрта графикон.Грешка си. Подобра од FH серијата не е.
FH ѓи користеше истите компресори и во нордик и во стандардната до -15степени серијата.( кај LN и LN нордик различни се)
Е сега на хартија LN 35 i FH35 изгледаат исто ама комптесорот кај FH e многу помалку оптеретен за да го постигне истиот резултат.
Јави се или појди лично па договори цена. Ова не се решава по телефон или емаил.
Чапкун Комерц - ПрилепНема, не е проблем за одење
Sent from my iPhone using Tapatalk
На fh 35 e 14cm3 a na Ln не е ни 10см3 комресорот многу е разликаЗатоа сакам да го проработам графиконот во Home Assistant и да направиме debunk на теориите за ниска модулација затоа што HA е списобен да прави pool на сензорот на секоја секунда и тоа да го запише во дата база и да исцрта графикон.
Broadlink SP3S прикажува потрошувачка во реално време но графот го исцртува на секои 10 минути. Помеѓу тие две точки од 10 минути графиконот е рамна линија и претставува average.
Или пластично да објаснам. Ако измерил 600W во 19:10 потоа и да има вршни вредности од 800W кои траат по 2-3 минути нема да ги исцрта. Ќе чека измерена вредност во 19:20 и се помеѓу ќе биде просек.
Од друга страна целодневна потрошувачка си ја прикажува точно.
Иначе LN35 користи R32 па тука се компензира.
Тие како и секоја корпорација сакаат профит па трите модели FH ги развлекоа на 4 модели LN + фенси дизајн + вграден модул за WiFi + 4 нордик модели од секој модел (Zubadan)
На fh 35 e 14cm3 a na Ln не е ни 10см3 комресорот многу е разлика
Посебно тоа се гледа кај лн 25 со 7.4см3 и fh 25 со 14cm3
Znaci kaj LN kaj modelot do -15 mitsu ima stedeno za razlika od toshiba daisikai9
Kaj Toshiba daisikai 9 vo odnos na kompresorite ne e stedeno.
Во рекламниот флаер најверојатано стои така кај сите фирми.Greska si, ne e do stedenjeto, tuku ln imale najnapredni kompresori so koi postignuvale najdobri rezultati, podobri i od daisekaito na toshiba, i se poekonomicni.
И покрај се, LN има идентични перформанси со FH35. Исти киловати на бивалентна температура, исти на TOL.На fh 35 e 14cm3 a na Ln не е ни 10см3 комресорот многу е разлика
Посебно тоа се гледа кај лн 25 со 7.4см3 и fh 25 со 14cm3
Znaci kaj LN kaj modelot do -15 mitsu ima stedeno za razlika od toshiba daisikai9
Kaj Toshiba daisikai 9 vo odnos na kompresorite ne e stedeno.
Во рекламниот флаер најверојатано стои така кај сите фирми.
На кратко работата е колку е оптоварен компресорот.
Во овај бизнис Даикин е институција ама неговите јаки модели се многу скапи.
@FLEGMA
Исти не се кај fh25 и ln 25 разликата е очигледна.
Кај 35 и 50
На -10 степени види колку има поголем cop fh во однос на ЛН.
Колку поголем компресор во зафатнина со помало оптоварување дава поголем cop.
.
Да не барам оваа клима на даикин е 5-6 год стар модел на р32 и е оргинал јапонски производ максимум на греење 9кw( компресор од 18ка)Jas pred da zemam 3 meseci se konsultirav so najrazlicni luge, monteri i serviseri niz balkanot i nekoi prijateli nasi so rabotaat klimatizacija vo Amirika, za do -15 skoro site mi rekoja mitsu e #1a posebno serijata ln se so najnapredna tehnologija i nikogas da nemas problem i posledno pred da zemam i Grcija toa mi go potvrdija, posle niv bile toshiba i daikinot
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден