SuperMitre
read-only
Абе дај не зезајте, го усложнивте леле мајко1 moni moni, дај пиши адреса, ќе дојдам, ќе пиеме едно кафе и јас ќе ти го наместам цревото ко што треба беспари.
Битно е Мони да ја разбереНе ти ја ни разбирам сликава.
Не се гледа сликата.
А и без слика 18ки и 24ки клими е лоша идеја кај што работат луѓе. На едни ќе им смета и ќе ја гасат, а на други ќе мрзнат/вријат.
Јас би одел строго со 3.5kw клими и тоа 4 во големиот простор и 3 во малиот.
Мултисплит може да е океј решение исто така за вакви простори. Со тоа што ќе се заврши работа со една или две надворешни единици за 7-8 внатрешни.
За спална планирај да се намонтира што пониско за да влече поладен воздух и со помалку дување да може да загрее. Никако за таван залепена.
И да не ти дува во креветот.
И да не ти смета бучавата.
Надворешната никако монтирана на ѕидот од спални соби. Вибрираат и бучат ефтиниве.
Ја би Lomo LCLH, ја има сега на попуст. Лично јас имам ставено во соба од 16 квадрати 3,5 Lomo Eco, знам дека е обичен инвертен и има разлика. За ладење отворена врата(намерно за да ладам и други простории), за греење затворена врата. Проблемот во 2,5 и 3,5 е да може да постигне за собата и во поладен период без да се мачи и повеќе да го врти воздухот за да постигне(така е и помалку бучна). На греење особено се приметува, има еден Quite режим и навистина е тивка, треба до нејзе да дојдеш за да слушнеш дека работи(така и најтопло дава).Друштво, да ве замолам за еден предлог за клима, best bang for the buck, за во спална од 17-18м2...
Доаѓа на место на стара Neo ON/OFF клима, оваа со идеја да може и да загрее зимоска. Спалната е на северна страна, добри прозори, сендвич ѕид (12цм тула + 5цм тервол+ 12цм тула) aма со голем бетонски топлотен мост над прозор/врата кон тераса, секако на север. Собата е бајаги ладна во зима... долу е соба која не се грее, горе е 15цм тервол па таван.
Иако статата клима е 9к btu, се мислам да земам 12kbtu клима, ама слободно разубедете ме!
Немам некој конкретен буџет, не би забегувал, не би ни штедел по секоја цена, best bang for the buck, нели
Од досега прочитаното,ми паѓа на памет нешто налик на Gree LCLH или Vivax AERI (ако се најдат на некоја промоција, нели), ама отворен сум за други предлози...
А зошто ја мењаш старава!? Само пушти ја на греење и готово. Или мрзне?
Само да ја иссервисираш со комплетно чистење.
Каде ја има Lomo LCLH на попуст? Имам Даикин во детска, Тошиба во дневна, Вивакс кај моите, уште Грее немав по дома, да им дадеме шанса на кинезитеЈа би Lomo LCLH, ја има сега на попуст. Лично јас имам ставено во соба од 16 квадрати 3,5 Lomo Eco, знам дека е обичен инвертен и има разлика. За ладење отворена врата(намерно за да ладам и други простории), за греење затворена врата. Проблемот во 2,5 и 3,5 е да може да постигне за собата и во поладен период без да се мачи и повеќе да го врти воздухот за да постигне(така е и помалку бучна). На греење особено се приметува, има еден Quite режим и навистина е тивка, треба до нејзе да дојдеш за да слушнеш дека работи(така и најтопло дава).
За греење треба да дува надоле, за ладење најгоре.
Не ја ни гледај старата. Не е инвертер(на пониска температура не работи), помал капацитет и сооднос на добиена моќ/платени пари за струја.
dali so gree lomo lclh bi se stoplile dovolno ili da baram 5.5kw, dali pri eventualno jako zimo ko prehlani gree bi zavrsila rab ili teshko, imam malo dete pa da ne mu ja mislam zimata za baranje alternativa za dogrevanjeПрекрасно од тебе што планираш да исфрлиш дрва и труење народ.
Види парапетна единица ако не прво дирекно наместо ќумбето може да легне.
Од тие што си ги навел Ломо ЛЦЛХ 3.5 земи.
Којзнае. Мал е просторот ама ако викаш дека требало 5.5kw ќумбе за да се грее може ти фурат прозори и одоздола не се грее и имаш неизолиран таван. Тоа неможе да го знае никој.dali so gree lomo lclh bi se stoplile dovolno ili da baram 5.5kw, dali pri eventualno jako zimo ko prehlani gree bi zavrsila rab ili teshko, imam malo dete pa da ne mu ja mislam zimata za baranje alternativa za dogrevanje
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден