Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

InSides

lurker
21 февруари 2009
764
2.027
Па добро, има некое време како во темава немало дискусија за тие и вие, односно нас и вас.

Можеби неколку недели имаме издржано.

We can do it!

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.544
3.145
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Јас сум виновен што пишав "луѓе што се пењават и расправаат на шалтер". Може не сум во право, ама знам дека сите чекавме за добиени пратки и сега плус треба да го чекам некој да се расправа со службеничката која веројатно нема врска со каснењето, а пратката му е веќе дојдена, а внатре 100 степени во пошта. Мене тогаш ми се виде беспотребно.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.750
3.906
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Стигнаа новите комбиња Струга :)

2e33f31daa29bc08826fe346195557a7.jpg

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.544
3.145
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.750
3.906
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

denko55

hello world
8 ноември 2025
58
59
Тие ви урнисаа цела држава, живеете во нефункционална држава со измислено име, де факто противуставно федерализирана, и никој со прсте не мрдна, а ти сакаш сега револуции да креваме за поштата , во најмала мера тоа би било лицемерно, нели?
Искажување на незадоволство од услуга е далеку од револуција.
Срочи целосна мисла за барем да знаеме што прашуваш.
Мислам дека сака да ти каже дека и ти живееш тука со нас. Вака од позиција на супериорност настапуваш, веројатно не треба да ти се објаснува во детали.
Мислењето е автоматски споено:

Јас сум виновен што пишав "луѓе што се пењават и расправаат на шалтер". Може не сум во право, ама знам дека сите чекавме за добиени пратки и сега плус треба да го чекам некој да се расправа со службеничката која веројатно нема врска со каснењето, а пратката му е веќе дојдена, а внатре 100 степени во пошта. Мене тогаш ми се виде беспотребно.
Мене ми пречеше ова затоа што ми изгледаше како потсмевање на оправдана реакција на некој што чекал пратка која веројатно патувала 1 месец до земјава и стоела уште 6 месци тука во магацин. Луѓе имаат итни пратки, има луѓе на кои мали бизниси им трпат заради ова. Службеничката работи во институција која треба да обезбеди услуга и како лице на таа институција е должна да пренесе фидбек на тие над неа. Ако сите преќутно плаќаме без никаква реакција, тоа значи дека прифаќаме пратките да ни доаѓаат со 6-7 месеци задоцнување и ова го нормализираме. Наредно, ќе чекаме 1 година. Мое мислење, не мора да се согласуваш со мене.

Последна промена:

puscyfer

hello world
10 декември 2010
64
163
Кога не ви се менува статусов "недостасува фактура", а мејлови уредно сте пратиле (пдф + слика + инфо + трекинг со сите салтанати)... прашање на време е кога ке го обработат мејлот или момциве може и да ја вратат пратката јер не виделе еден мејл меѓу илјадниците?
Ако е небезбедно да си го одмкнам задникот до царинско и да им врачам лифче господово, мада верувам и кај други е фрка сред работно време на температура од печка да се мкнат за на-ти-го-дај-ми-го.

Инаку инсистирајте од каде и да нарачувате пратка да ја лепат фактурата со опис и цена на продуктот дирекно на кутијата. Сите такви ми поминаа без никакво царинење. Само овие пратки со фактура во кутија го папаат со "недостасувa" + паушална царинска стапка.

15 септември 2012
1.162
1.300
Toa е паркингот од пошта, и да не им се паркираат други ставаат ланец.
Немаат они паркинг. Тоа земјиште е државно, они го узурпираат и ве лажат дека е нивно. Погледни го графичкиот дел на катастар.гов.мк за да ти биде јасно

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.544
3.145
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Немаат они паркинг. Тоа земјиште е државно, они го узурпираат и ве лажат дека е нивно. Погледни го графичкиот дел на катастар.гов.мк за да ти биде јасно
Па сега веројатно е подобро од пошта службени возила да паркираат отколку било кој? Јас искрено пред две недели кога бев се паркирав точно пред општината. Ама недела беше па веројатно беше океј :)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.750
3.906
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Тоа е мало делче позади поштата, кој бил Струга знае. Не е баш паркинг во вистинска мисла ама одсекогаш тука им биле паркирани колите (пошта и телеком)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно