Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.759
6.464
SK
Компензација ги зедов пелетите во Јули 2018 и ми искочија 120 деанри вреќа. Како ќе се докажуваме?
Според реалната пазарна цена на пелетите, се разбира... Или ти планираш да им зимаш пелети „на компензација“ на сите што им препорачуваш да се „усреќат“ со пелети? ;)

Секоја година компензираш?
Инаку компензација подразбира размена за нешто. Не за ништо.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
A ко не е тајна кој ти монтираше.

Не ми монтираше мене, на пријатели, некој Сотиров Голд... по препорака на Енергија, првично требало Еуро Клима, ама тие не можеле, биле преангажирани...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.759
6.464
SK
Бах, рецепт за ескивирање на форум: Кога не знаеш што друго, пушти К15 скеч и чекај да се смејат од носталгија. :boring:

Крај на Март. Јас, ти и сметките... Д’ фајнал каунтдаун!
Цацко нема да ти помогне. :hay:

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
што би коментирале или би додале друг модел? која да се одбере за цел стан 80м2 ноќно (на евтина), денски само салон ќе се грее 33м2.
изолиран со панел 8цм.

Атачменти

• klima.png
    klima.png
    42,5 KB · Прегледи: 73

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
што би коментирале или би додале друг модел? која да се одбере за цел стан 80м2 ноќно (на евтина), денски само салон ќе се грее 33м2.
изолиран со панел 8цм.
CARRIER Ventus Supreme 42QHC018D8SW / 38QHC018D8SW по супер цена од 51.990 ден. ovaa na spisokot ne e A+++ toa e za topla zona .
A+ e standardno

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.989
Би додал никако да не се водиш според табелава. Затоа што веројатно не знаеш што значат сите тие ствари и колку се релевантни.

Имено прост пример Lomo LC 24 според табелава ќе ти излезе подобро од Hansol 18. А буквално дупло ќе е појака Хансол 18ка.

Немој, гледам и 24ки клими си изнаставал. Опасна зона на некомфор по дома е тоа. Полека со изборот.

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
а зошто тогаш не ја продаваат како 24ка па да биде уште подобра зделка?

вакви глупости можат на поминат на жолтиот форум, но не и тука.
Глупост е и твојата митсу SF50VE која има послаб компресор од мојата FH25VE:)

И што дремат на секој час во дефрост под 0 степени.:) ќути си подобро:)
Тоа ти е разлика во класи:)

ante1

read-only
11 јануари 2017
49
100
а зошто тогаш не ја продаваат како 24ка па да биде уште подобра зделка?

вакви глупости можат на поминат на жолтиот форум, но не и тука.
Какви жолти какви црвени форуми..Од вкупните корисници на клими ни 1% не се членови на форум!Ги купуваат климите без препораки од форум..А сега можам да замислам во Ск дека 1500субвенции има и дека ќе се зачлената 1500членови на форум било жолт или црвен..Од тие 1% на форум 80% (ако не и побеќе)незнаат основни работи кај овој тип на греење!И само се препукуваат!Тој што знае што му треба ќе си најде (мислам ќе си одбере самиот клима било Грее или Тошиба или др)користејки го овој и другиот форум,само за жал ретки се тие..

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250

Твојата на -10 дава 3kw а на -15 дава 2,5kw.
Мојата на -10 дава 4.2kw а на -15 дава 3,4kw.

Од Eurovent.

Впрочем тоа јас каква клима имам нема никаква врска со твојот прв глупав пост затоа не се глупирај по втор пат.

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
Eurovent mu go dava stapot na slepcite.
a koja klima kako raboti i kakov hardver ima nekazuva.
Postojat tuka i nekoi drugi raboti ama nema sto da ti objasnuvam tebe

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
Eurovent mu go dava stapot na slepcite.
a koja klima kako raboti i kakov hardver ima nekazuva.
Postojat tuka i nekoi drugi raboti ama nema sto da ti objasnuvam tebe

Послаб компресор не можи да дава помала топлина.

Тоа ти е третата глупост.

За да не ме спуштиш на твое ниво, а потоа да ме победиш во искуство те поставувам на игнор.

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
Слаба кондиција -чкембар

Смешки

Пример @Lokvan
Тошибата негова има просечни SEER I SCOP ама има многу мали сметки -принцип на работа кој не го пишува на еуровент.

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
momentalno gree amber 18 e najmokna klima na pazarot kaj nas .
komotno e 24ka
Ова што го напишав му засмета на некој тука.
Ништо не излажав ниту нешто промовирав Грее АМбер Нордик 18ката има 20cm3 twin компресор
МИТСУ СФ50ве има 13cm3 на сограѓанинот мој што читаше еуровент.
Mитсу FH25ve има 14см3
Тоа што го има во сервисните тоа го напишав.

ante1

read-only
11 јануари 2017
49
100
Стрелец,ти ли си бе??
Точно тој е..Со мица фх,тошиба сузуми и лг...Како само го погоди...Е сега шо има големо познавање и зборува реално,и не можи некој да му врати со факти,смета...Затоа форумите се препукување само, ќе купиш клима ќе се грееш економично и си ја открил Америка?! А истата таа клима во друг простор се однесува поинаку...можи да работи на највисок фан и да смета ама и тоа се премилчува..можи да дува ладно да работи фан на стендбај ама се ќути..Можи и ред други работи..

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
@GGTT1 Ај биди љубезен и види те молам колку cm3 има на мојава клима за да можам и јас да си го мерам мојот...... twin компресор.

Станува збор за Fujitsu Asyg18klca, повели manual: FUJITSU ASYG18KLCA DESIGN & TECHNICAL MANUAL Pdf Download.
Ne e navedeno koj twin kompresor e AMA Imas 4kW na -15 sto e odlicno. -na bg forum mozno e Da ima podatok tie pred Da GI montiraat GI otvoraat.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно