Подобар избор е sp3s од broadlink, го користам околу две години и функционира одлично а и има можност да се внесе ефтина тарифа.
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/122882735506
Sent from my iPhone using Tapatalk
Дефинитивно има две тарифи. Има и графици за неделни/месечни потрошувачки, карбон футпринт коефициент, свашта има ама тоа што е најважно е што е точен и тоа што не губи податоци и кога има периоди без струја. Единствено (како што погоре кажува Баки од Гевгелија) нема можност да се убаци втор термин за евтина тарифа од 2 до 4 попладне.Мана има дека.е со една.тарифа.
Ама тоа е. Иначе добар е.
Со една тарифа е овој мерач нема двеВо врска со мерачот за потрошувачка кој го користам, @Chicco69 го најде на FT за ок цена (поевтино отколку што јас го земав од Меркур):
$14.02 TS-836 Power Meter Energy Watt Voltage Amps Meter Analyzer Socket (EU) - time / power / cost / voltage / current / frequency / power factor / min. power / max. power / price / energy (KWh) display at FastTech - Worldwide Free Shipping
Најдобар мерач за тие пари, јас си нарачав уште еден.
Инаку вечерва важи и купонот TREAT10 за 10% попуст на се од FT, може и на мерачов да се искористи.
Друже, истиов мерач го имам две години. Ваљда знам дека има две тарифи.Со една тарифа е овој мерач нема две
Освен ако мерачот од FT само визуелно е ист како мојот, ама нема исти можности. Ти го имаш нарачано, знаеш со сигурност дека нема две тарифи?
Имам ваков со.една тарифа еДруже, истиов мерач го имам две години. Ваљда знам дека има две тарифи.
Или еве бе тефтерот (да не биде дека бабата лаже):
Освен ако мерачот од FT само визуелно е ист како мојот, ама нема исти можности. Ти го имаш нарачано, знаеш со сигурност дека нема две тарифи?
За 12ката нема тест.9ка нема кај нас, има за 12ка тест?
Zdravo drugar. Ova mene ke mi e vtora sezona kako se gream so inverteri i eden imam staveno vo spalnata kade shto spieme jas i zena mi. Imam vo spalna Mitsu WN35 i iskreno nam ne ni smeta klimata. E sega mene mi e spalnata 21m2+ 3m2 WC shto znaci e 7m2 pogolema od tvojata pa izduvot od klimata se cuvstvuva pomalku. Od ona sto kako iskustvo go imam jas e da vnimavas na bucavata na nadvoreshnata edinica. Ke si stavis bufferi obavezno, i ke gledas montazata na nadvoreshnata da ti bide na zid shto podaleku od mestoto kade shto vi se glavite. Ne deka jas imam problem so nadvoreshnata, no gledam deka ako ja imav zakaceno na zidot kade shto ni se glavite, sigurno ke slushav buchava.Malku pomos,posto sum vo plan da zemam uste edna klima a se mislam dali da bide parapetna ili sidna.inace mi treba za vo detska soba od 14m2,normalno vo taa soba i će se spie.ako nekoj poseduva ili znae dobro bi dosol sovet.proslive tri sezoni se greev so klima i zadovolen,greev 31kv,a navecer se otvarase vrata da se stopli i taa soba,posto sega će se koristi redovno a so edna klima malku tesko se gree koga će zaladi sum vo plan za kupuvanje na uste eden ured,koj sekako će pomaga i na drugata klima.korisnik sum na mits fh 35.
Vlav големиот фан не ти е подесен.Не знам дали е моторот, не верувам, мада нешто гребе, лагерот може да е на фанот.
Не е ништо од вратичката што се спушта отвора, ја клатев лево десно пластиката, не е до тоа, нешто е со фанот внатре.
edit: На 6-12 месеци стар не би отворал да вадам пластики итн, а исто и сервисерите не би се нафатиле за такво крцкање дробење.
Во 14 м2 и калолифер да ставиш на 1кв ќе го стопли просторот.Fala na odg.I od to se plasam najvise galama I prva godina ce bide da spieme vo soba kaj sto e klimata.
Ne znam zoshto, ama klimava mi izgledat madafakerski. Strashno izgledat. So zdravje da si ja koristis i da postiras iskustva za zimava. Ako imas merach, bi me interesiralo kolku troshi pri rabota na ovie temperaturi sega. Mojata FH35 e stavena vo 56m2 dnevna soba, i raboti so 420W.![]()
![]()
Vo anhoch go ima istiot 890denari eВо врска со мерачот за потрошувачка кој го користам, @Chicco69 го најде на FT за ок цена (поевтино отколку што јас го земав од Меркур):
$14.02 TS-836 Power Meter Energy Watt Voltage Amps Meter Analyzer Socket (EU) - time / power / cost / voltage / current / frequency / power factor / min. power / max. power / price / energy (KWh) display at FastTech - Worldwide Free Shipping
Најдобар мерач за тие пари, јас си нарачав уште еден.
Инаку вечерва важи и купонот TREAT10 за 10% попуст на се од FT, може и на мерачов да се искористи.
Aма еуровент имаат ли?За добро утро да видиме кои се најдобри клими за греење во Америка (USA) за 2018 според PickHvac:
Погледнете го атачментот 68306 Погледнете го атачментот 68307
Извор - Best Mini Split System Brands Reviews 2018.
Под Тоshiba се сега Carrier, значи ако се мислиш само Toshiba заборави го Carrier не е тоа што беше више за сплит системи (од искуство ти кажувам ).Decki, dali nekoj znae neshto povekje za ovaa klima?
Carrier Ventus Supreme 42QHC018D8SW / 38QHC018D8SW ЗА САМО 51990 ден
Da poznavate nekoj shto ja ima, ili opshto da mi kazete neshto za klimite od Carrier? Kako firma imaat ogromno renome vo svetot na klimite, dolga tradicija, no me interesira kako toa izgleda vo realnost.....
Пријател во канцеларија има веќе 5-6 години две Кериер клими и засега немал проблем. За конкретниот модел не би можел да ти кажам нешто попрецизно.Decki, dali nekoj znae neshto povekje za ovaa klima?
Carrier Ventus Supreme 42QHC018D8SW / 38QHC018D8SW ЗА САМО 51990 ден
Da poznavate nekoj shto ja ima, ili opshto da mi kazete neshto za klimite od Carrier? Kako firma imaat ogromno renome vo svetot na klimite, dolga tradicija, no me interesira kako toa izgleda vo realnost.....
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден