DelphiUser
user
Овај другиот форум со 1300 страни за клими, паднат е од Четвртокот?
Тешко нам ако се префрлат овде тие дискусии. Нека му го отворат отпадот, ако треба ќе донираме за сервер.
Овај другиот форум со 1300 страни за клими, паднат е од Четвртокот?
GREE HANSOL -20 GWH12TB-S3DNA2D по супер цена од 36.990 ден.Здраво,
Се мислам помеѓу овие два модели:
GREE FAIRY LCLH GWH12ACC-K6DNA1D по супер цена од 30.990 ден. - Gree Fairy
VIVAX ACP-12CH35AERI R32 по супер цена од 27.990 ден. - Vivax AERI
Ваше мислење ?
GREE LOMO LCLH GWH18QD-K3DNA5G по супер цена од 42.990 ден.Здраво, препораки за инвертер клими до 50.000 денари. Минимум 5kw ми треба
Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација
Imam na dva sprata eden prizemje eden 2ri kat, dve dnevni sobi sto se zatopluvet so klima od ST najeftinata 3.5 kw so inverter. Ednata e 28 kvadrati dolga kako voz soba, drugata e po kvadratesta 25 kvadrati nekade. Vo zima vo najladnoto, samo so klima nemoze da se zatopli, ama i dvete sobi imaat plus okolu 1kw podno samodelsko greenje na struja. I se uklucuva po potreba okolu 3 nedeli po nekolku sati. Gi koristime samo za greenje vekje 4-5 sezoni vekje.
КонтактГи нема на лагер овие клими. И ако може уште една препорака даикин или грее
Ги нема на лагер овие клими. И ако може уште една препорака даикин или грее
Фала за пренесеното искуство, но кажи и параметри како изолација и локација. Не го разбирај ова како критика, напротив убаво е да се знае дека и најќумур брендовите имаат минимум квалитет доволен за да ја заврши работата.Imam na dva sprata eden prizemje eden 2ri kat, dve dnevni sobi sto se zatopluvet so klima od ST najeftinata 3.5 kw so inverter. Ednata e 28 kvadrati dolga kako voz soba, drugata e po kvadratesta 25 kvadrati nekade. Vo zima vo najladnoto, samo so klima nemoze da se zatopli, ama i dvete sobi imaat plus okolu 1kw podno samodelsko greenje na struja. I se uklucuva po potreba okolu 3 nedeli po nekolku sati. Gi koristime samo za greenje vekje 4-5 sezoni vekje.
Izolacija 5ka stiropor, prozori na prizemje, plastika, na tret sprat dupli drveni proziro ama malku od malku se osekjat duvanje, se gledaat perdinjata kako se mrdaat ko ke ima veter nadvor. tavanot e ploca neizolirana megju sprat. Inace moe mislenje ako se redi tavanska izolacija da se odi so stiropor ili stirodur, namesto kamena volna. Kako i da e, kolku ke platis tolku ke se grees, tolku i ke potrosis struja. Neli?Фала за пренесеното искуство, но кажи и параметри како изолација и локација. Не го разбирај ова како критика, напротив убаво е да се знае дека и најќумур брендовите имаат минимум квалитет доволен за да ја заврши работата.
Мое лично мислење е дека за некои 10 до 20% повеќе пари, ќе си земел подобри клима уреди и ќе си бил уште позадоволен. Како и да е, одлично е затоа што ем штедиш пари ем не загадуваш во урбана средина.![]()
Гаранцијата се однесува на цела клима внатрешна надворешна единицаОва некако ми искача од буџет +10к е но секако вреди да се разгледа. Но кога сме кај GREE ме интересира како е регулирана гранацијата ( пошо увозниците имаат крајно арогантна и некомпетентна персона во салон кој не сакаше/можеше да ми објасни и токму поради тоа ме одбива брендот) доколку секоја година си викам сервис и се обновува гаранцијата, на што важи, компресор, внатрешна единица?
Благодарам однапред
Земено Mitsubishi LN35VG, денес ја монтираа. Екипата беше договорена од Енерго Систем, не го приметив написот на „пикапот“, профи дечки ептен (75 евра монтажа).
Погледнете го атачментот 67887 Погледнете го атачментот 67888
Не е воопшто ладно сега, но од тие пола саат што ја пуштив на греење на 31 степен (макс), доста загреа и крена температура во канцеларијата. За релативно брзо време подесив и WiFi конекција со MELCloud (не ми успеваше заради тоа што немав штиклирано WPS на рутерот...). Доста задоволен од апликацијата, на интернет читав дека имало „лаг“ од неколку минути во праќање/примање команди преку неа, но во пракса беше побрзо. Со контактирање на Митсу поддршка наводно можат да го намалат тој „лаг“ до 1 минута макс.
Погледнете го атачментот 67889 Погледнете го атачментот 67890
Ќе следам ситуација, особено лесно е што вака и преку апликацијата можам да посматрам што се случува бидејќи тоа е канцеларија на сопругата и ретко одам таму.
Инаку, отидов да пазарам SF50, немаше на лагер во тој момент и требаше да почекам недела дена. Се умеша женско и смени план, поубава била оваа, со дополнителни филтри, вифи... Дури и Вивакс 18AEVI гледаше, ама немаше лагер и од тоа.
Благодарност до @mdeni, @FLEGMA, @Lokvan, @vlavot и други за советите како и извинување ако досадив со замарање.
Фала. Да, баш го читав блогот пред некој ден. Единствено што не ми временска прогноза во апликацијата, ама наводно поддршка го средувал тоа.И еве објаснение зошто е дилејот толкав.
Heatpump as an IoT?
haha pardon greska16км2?
Да не е можеби 0,016км2![]()
Не е. 1кm2=1000000m2, така да 16м2=0,000016км2Да не е можеби 0,016км2![]()
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден