Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуство со Tenda рутери ?

ETXXX

read-only
2 јули 2012
15
1
Пред малку го продадов рутерот TP-Link 150Mbps со 1 антена обичен бидејќи имав многу слаб сигнал ( во стан ) , сите ми се жалеа имале на мобилните по 1-2 цртки и јас што се вели на 10м во дневна соба имав на лап топ 2 цртки со брзина од 54-72mbps..Кај мене на десктопот имам http://www.tenda.cn/tendacn/product/show.aspx?productid=365 и ми покажуваше со TP-Link-от исто 2-3 цртки слаб сигнал , а на 2м ми беше рутерот и на соодветна висина нормално се..Е сега дајте мислење сакам да земам http://www.tenda.cn/tendacn/product/show.aspx?productid=336 ? Кој има искуство со овие рутери да ми каже дали се добри и да не прават некакви проблеми , некој подобар избор на рутер , појак што ќе биде компатибилен со USB-то ? Поздраввв :)

ETXXX

read-only
2 јули 2012
15
1
Ме интересира конкретно за Tenda-ва .. Сега за сега саглам рутер сакам 300Mbps со 2 антени доволен ми е , само кој .. А USB-то може и тоа да се смени иста марка како рутерот , не е проблем и тоа ќе отиде , ќе се купи ново :)

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
На иста дума сме, и јас бев со намера да го купам тој од TP link од 950 денари што е, по совет на неколку члена од форумов ама се испостави дека нема да има доволно јак сигнал за кај мене.
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=394&pid=34090
Овој на хартија за 1200 денари со три антени треба да е добар ама не ги знам овие Тенда што квалитет се?

pinky

lurker
23 мај 2009
525
428
Дома имам Tenda W316R со 4-5 цртки низ цел стан. Го користам само за интернет од 10 Mbps и секогаш ја добивам максималната брзина. Не знам како би се понашал со оптика или трансфер на податоци меѓу два уреди.

Ако купуваш WiFi стик, обавезно со антена.

ETXXX

read-only
2 јули 2012
15
1
На иста дума сме, и јас бев со намера да го купам тој од TP link од 950 денари што е, по совет на неколку члена од форумов ама се испостави дека нема да има доволно јак сигнал за кај мене.
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=394&pid=34090
Овој на хартија за 1200 денари со три антени треба да е добар ама не ги знам овие Тенда што квалитет се?

A USB-то што е Tenda да го менувам и него со TP-Link USB Wi-Fi Adapter или ... ?

ETXXX

read-only
2 јули 2012
15
1
Дома имам Tenda W316R со 4-5 цртки низ цел стан. Го користам само за интернет од 10 Mbps и секогаш ја добивам максималната брзина. Не знам како би се понашал со оптика или трансфер на податоци меѓу два уреди.

Ако купуваш WiFi стик, обавезно со антена.

Стикчето не е проблем ќе се смени иста марка како и рутерот , за рутерот ми е мене..До сега имав со 2 антени 300mbps и сум навикнал и затоа таков барам само која марка , ми рекоа за Tenda дека не се добри се ресетирале сами а у .. А за TP-Link ми го испофалија тој со 2 антени.. :annoyed:

ETXXX

read-only
2 јули 2012
15
1
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=394&pid=34097 Стикево од тука ми го препорачаа имам пост подолу и тоа го зедов , а нетот ми е 50/10mbps download/upload .. И слаб ми е сигналот со тп линкот 150мбпс што го имав со 1 антена..Сега сакам со 2 антени 300мбпс рутер и оти тенда е стикчето мислев и рутер тенда ама гледам ретко кој се фали од нив..Друга марка нешто тп линк , нет геар , д-линк со 2 антени некој да видам да препорачате , а за стикечето не знам..ќе го сменам ако треба иста марка да е со рутерот и да има антена по можност 300мбпс исто.. :)

Ништо не те разбрав :) Какво стикче? Нуб сум :)

Прочитај горе што напишав..Па се збунив и јас брат што ти пишав хаха .. Што рутер сепак имаш ти , си сакал да земеш тп линк тој од 950 , ама сега тенда се мислиш да земеш оти ефтини ги гледаш а сепак 3 антени мислиш појак сигнал ќе имаш ? Ја за тенда само лоши зборови чув у глобала повеќе лошо..Еве дечкото горе пишал оти му е добар .. Од кај да знам а кинезарија се..

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Прочитај горе што напишав..Па се збунив и јас брат што ти пишав хаха .. Што рутер сепак имаш ти , си сакал да земеш тп линк тој од 950 , ама сега тенда се мислиш да земеш оти ефтини ги гледаш а сепак 3 антени мислиш појак сигнал ќе имаш ? Ја за тенда само лоши зборови чув у глобала повеќе лошо..Еве дечкото горе пишал оти му е добар .. Од кај да знам а кинезарија се..

Па да викам за 1200 денари, три антени од 5 децибели сигурно ке завршат работа. Само не лупај толку мислења да почекаме да кажат паталци :)

ETXXX

read-only
2 јули 2012
15
1
да не замарам јас многу дилема е меѓу овие 2 рутери http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=394&pid=34090 и http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=394&pid=13039 .. ? Koj ? A за usb wi-fi стикче (адаптер) ќе видиме..сега за сега ми е тенда тоа 300мбпс без антена и супер сигнал пренесува од рутер до десктопот..ама некако не ми праби кејф па може и тоа да се смени ако у случај изберам тп линк рутер да се смени и тоа со тп линк usb стикче :)

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972
и тп линк со една антена се исклучува понекогаш,не само тенда.зошто? бидејќи се исти к.рац во различно паковање.
јас имам усб стик и рутер.
ретко знаат да зезнат,дали рутерот дали усб стикот.на другар мој истиот рутер се ресетирал....
така да што и да земеш,битно е како ке ти се погоди :)
си имаш 1 година гаранција,немаш гајле.

п.с.колешка моја зема тенда па задоволна е :),братучед мој има тп линк рутер од постарите серии,па вика никогаш не се ресетирал.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
S

Sukhoi

Гостин
TP Link се тешко срање ,Првин имав од One еден рутер(одвај на 5 метри имаше Wifi) сега со близу користам WR-740N и е ѓубре тешко. Незнам зошто дадов 900 денари во воздух. Нема теоретски шанси да играш дота, додека некој друг на wireless седи пример на FB. Одма рутерот почнува да губи мрежа, неможеш ни да влезеш во конзолата да го рестартираш, мора рачно и прегрејува често. И јас планирам да земам рутер некој подобар али дефинитивно не би зимал ни Tenda а ни TP Link.

ETXXX

read-only
2 јули 2012
15
1
јас играм cs 1.6 порано професионално се бавев малку , а сега рекреативно и многу ми кочи , драстична разлика гледам..сум имал најслаби пакети тие првите од адсл 30гб , а од оне 10гб со по 4/1мбпс се брзина , со телефон плус , а сега немам телефон само тв и нет пакет , да не игра улога телефонскиот приклучок за брзина на нетот и јачина на сигнал од рутерот што се праќа..бидејќи има рутери што не работат без телефонски приклучок (speedport пример)..? а рутер првин д-линк обичен некој , а потоа со оне имав speedport w503v така нешто (бел) и феноменално ми работеа , немав лаг , ниту ми кочеше пребарувањето , ништо..а сега нетот ми е каде каде појак 50/10мбпс и тенда стикче 300мбпс да не влечам кабли по собата оти на 1 крај ми е десктопот у ќоше , а рутерот на друг .. од тп-линк лично еве не сум задоволен , ќе пробам со тенда рутер да видам што ќе направам..а стикчево ми е проблем само што ми се меша со други стикови и секогаш морам да инсталирам за било кој друг стик посебно драјвери..а сега не ми се веруе со кабел ми е приклучен нетот од ѕидот директно у пц и 100мбпс е брзината а нетот крш , спор тапа , а не е пројден лимитот 100гб е лимитот , 50/10мбпс download/upload ..збеснав :devil: :silentsry:

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Луѓе земете си Linskys WRT54GL Па ќе си инсталирате DDWRT и имате сетирање за се. Домет, колку ќе пуштиш и каква антена ќе ставиш, модови на работа цела контрола ја имате вие, а не како овие играчки што ги зборите....

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Луѓе земете си Linskys WRT54GL Па ќе си инсталирате DDWRT и имате сетирање за се. Домет, колку ќе пуштиш и каква антена ќе ставиш, модови на работа цела контрола ја имате вие, а не како овие играчки што ги зборите....

Без N :)

lamja

hello world
1 октомври 2008
424
187
Skopje

mladicu deckoto prasuvase za tenda strikno, baska WRT54GL e mnogu skap a podrzuva do 54Mbps

stranger777

hello world
27 октомври 2013
360
219
Битола
да не замарам јас многу дилема е меѓу овие 2 рутери http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=394&pid=34090 и http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=394&pid=13039 .. ? Koj ? A за usb wi-fi стикче (адаптер) ќе видиме..сега за сега ми е тенда тоа 300мбпс без антена и супер сигнал пренесува од рутер до десктопот..ама некако не ми праби кејф па може и тоа да се смени ако у случај изберам тп линк рутер да се смени и тоа со тп линк usb стикче :)
Овеј од тп линк го зедов пред 1 месец и е ѓубре :) на 2-3 метра од една до друга соба паѓа на 2 цртички :mad: поарно со кабел ке го работам :confused:

Kazaam

hello world
20 септември 2013
136
83
Скопје
Што направи, зема рутерче?
На работа продавам и Tenda и TP-Link и искрено за таа ценовна категорија без размислување би ја одбрал Тендада. И едното и другото е иста кинеска бижутерија, меѓутоа Тенда-та е со помалку рекламации.
Ако се сака да се работи нешто посериозно со/преку тој рутер, како што напоменаа погоре препораката е да се избере нешто поквалитетно како Linksys, но и цената затоа нема да е таа :-/

ETXXX

read-only
2 јули 2012
15
1

Последни теми

ит маркет

На врв Дно