stefan
lurker
На некој црн со грмотевици облак.
Роднина со кој не сум баш најблизок е инволвиран во ова, ми се фалеше цел хајпнат, му викам повлечи се што имаш одма, он не, така се заработувало. Ова беше пред еден месец. Вчера му праќам линк, само погледа и не одговориА близу се случува ова
![]()
Tisuće Hrvata sinoć su ostale bez novca, doznajemo detalje: ‘Neki su zaradili desetke tisuća eura, ali za ostale je ovo - kraj‘
U petak je ugašena shema koja je Hrvatima obećavala basnoslovnu zaradu u kratkom rokuwww.jutarnji.hr
Зашто баш Тренд? Или онака го кажаКога си слободен, да излеземе во Тренд,
Кои се тие Forex и SP500? Ако мислиш на Foreign Exchange (Forex) односно девизен пазар, тоа е реален поим и се однесува на тргување/шпекулации при размена на валути.Да не одиме оффтопик, но, баш би сакал да знам дали исти се и овие Forex или SP500 како Lyoness платформата или не?
Се сложувам за офтопик моментот, можеби припаѓа во посебна тема, но го спомнав во контекст на измами.Да не одиме оффтопик, но, баш би сакал да знам дали исти се и овие Forex или SP500 како Lyoness платформата или не?
Е така веќе има логика. Значи нешто како кладење со дојави - да платиш за да ти кажат "сигурна" утакмицаСе сложувам за офтопик моментот, можеби припаѓа во посебна тема, но го спомнав во контекст на измами.
@Ragnar добро објасна за тие поими.
Она што јас сакав да кажам, е дека имав заприметено матни шеми кои нудат да почнеш да тргуваш Forex на некојси непознати платформи, каде некој “од горе“ ти кажува точно време и позиции за тргување (секако ти депонираш твои вистински пари за ова тргување и пристап до овие информации), па заработката е “загарантирана“.
Јас така од вложени $100 успеав да направам $115 и ги продадов сите кога приметив сумјиви фаци и сумјиви методи на убедување и контрола на луѓе. Си реков фак дис, скрше ми се бичкијата и си ојдов дома...Се сложувам за офтопик моментот, можеби припаѓа во посебна тема, но го спомнав во контекст на измами.
@Ragnar добро објасна за тие поими.
Она што јас сакав да кажам, е дека имав заприметено матни шеми кои нудат да почнеш да тргуваш Forex на некојси непознати платформи, каде некој “од горе“ ти кажува точно време и позиции за тргување (секако ти депонираш твои вистински пари за ова тргување и пристап до овие информации), па заработката е “загарантирана“.
Инсајдер трејдинг, а?Е така веќе има логика. Значи нешто како кладење со дојави - да платиш за да ти кажат "сигурна" утакмица![]()
Да @Ragnar , многу добро си образложувал, на тоа мислев како што си наведил.Кои се тие Forex и SP500? Ако мислиш на Foreign Exchange (Forex) односно девизен пазар, тоа е реален поим и се однесува на тргување/шпекулации при размена на валути.
SP500 односно S&P500 пак е берзански индекс поврзан со хартии од вредност на 500-те најуспешни фирми во САД.
Како успеа да ги поврзеш со Lyoness?![]()
Точно за ова зборам.Има уште вакви шеми, само им ги заборавив имињата. Две за кои што знам - двете се поврзани нешто околу наводно форекс тргување, а во позадина иста шема - ти треба „мрежа под тебе“ за да направиш некоја значителна сума.
Пријател еден ваков ме блокираше кога му се спротиставив и почнав да му ги изложувам фактите дека и тој учествува и промовира пирамидална шема.
Исти принципи како Лајонес, те викаат на презентација, те “обучуваат“, имаат евенти некаде во странство, сите живеат „гламурозен“ живот итн итн...
Многу е лесно и провидно, ако имаш малце финансиска интелегенција.
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден