Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуство со lyoness

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.303
11.852
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
А близу се случува ова

Роднина со кој не сум баш најблизок е инволвиран во ова, ми се фалеше цел хајпнат, му викам повлечи се што имаш одма, он не, така се заработувало. Ова беше пред еден месец. Вчера му праќам линк, само погледа и не одговори :ROFLMAO:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
Кога си слободен, да излеземе во Тренд,
Зашто баш Тренд? Или онака го кажа :ROFLMAO: пред година некаде другар што го немав видено долго време ми се јави да пиеме кафе и тоа баш во Тренд и ми го почна тој муабет за Лионес :)

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
Имаа неколку кафичи, каде се собираше елитата, меѓу кои и Тренд. Последно знам, рентаа стан на водно, со поглед на градот. Дотерани во одела, и држеа предавање, кое пристаниште било најпогодно за чување на нашите идни јахти. :D

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Исто,роднина но кој сум близок многу,рече имам сега хартии на светска берза кои имаат вредност од над 300 000 евра од ова Лајонес и наскоро ќе земам Ламборџини Урус.

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Овие работи секогаш ќе ги има.
Згаснуваат од една форма и се раѓаат во друга, и нажалост за многу луѓе се сеуште привлечни, и се потешки за пропознавање за она што навистина се.

Сега не се помодерни оние измамите со FX (Forex) тргувања?

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
77
Да не одиме оффтопик, но, баш би сакал да знам дали исти се и овие Forex или SP500 како Lyoness платформата или не?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.545
3.145
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Да не одиме оффтопик, но, баш би сакал да знам дали исти се и овие Forex или SP500 како Lyoness платформата или не?
Кои се тие Forex и SP500? Ако мислиш на Foreign Exchange (Forex) односно девизен пазар, тоа е реален поим и се однесува на тргување/шпекулации при размена на валути.
SP500 односно S&P500 пак е берзански индекс поврзан со хартии од вредност на 500-те најуспешни фирми во САД.
Како успеа да ги поврзеш со Lyoness? :)

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Се сложувам за офтопик моментот, можеби припаѓа во посебна тема, но го спомнав во контекст на измами.
@Ragnar добро објасна за тие поими.

Она што јас сакав да кажам, е дека имав заприметено матни шеми кои нудат да почнеш да тргуваш Forex на некојси непознати платформи, каде некој “од горе“ ти кажува точно време и позиции за тргување (секако ти депонираш твои вистински пари за ова тргување и пристап до овие информации), па заработката е “загарантирана“.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.545
3.145
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Се сложувам за офтопик моментот, можеби припаѓа во посебна тема, но го спомнав во контекст на измами.

Она што јас сакав да кажам, е дека имав заприметено матни шеми кои нудат да почнеш да тргуваш Forex на некојси непознати платформи, каде некој “од горе“ ти кажува точно време и позиции за тргување (секако ти депонираш твои вистински пари за ова тргување и пристап до овие информации), па заработката е “загарантирана“.
Е така веќе има логика. Значи нешто како кладење со дојави - да платиш за да ти кажат "сигурна" утакмица :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.166
16.256

Јас така од вложени $100 успеав да направам $115 и ги продадов сите кога приметив сумјиви фаци и сумјиви методи на убедување и контрола на луѓе. Си реков фак дис, скрше ми се бичкијата и си ојдов дома...

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
77
Кои се тие Forex и SP500? Ако мислиш на Foreign Exchange (Forex) односно девизен пазар, тоа е реален поим и се однесува на тргување/шпекулации при размена на валути.
SP500 односно S&P500 пак е берзански индекс поврзан со хартии од вредност на 500-те најуспешни фирми во САД.
Како успеа да ги поврзеш со Lyoness? :)
Да @Ragnar , многу добро си образложувал, на тоа мислев како што си наведил.

И јас си мислев нешто како @Majestic затоа прашував, инаку S&P500 ми иде попримамливо.

Последна промена:

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.410
1.643
Има уште вакви шеми, само им ги заборавив имињата. Две за кои што знам - двете се поврзани нешто околу наводно форекс тргување, а во позадина иста шема - ти треба „мрежа под тебе“ за да направиш некоја значителна сума.
Пријател еден ваков ме блокираше кога му се спротиставив и почнав да му ги изложувам фактите дека и тој учествува и промовира пирамидална шема.
Исти принципи како Лајонес, те викаат на презентација, те “обучуваат“, имаат евенти некаде во странство, сите живеат „гламурозен“ живот итн итн...

Многу е лесно и провидно, ако имаш малце финансиска интелегенција.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.255
2.690
Хербалајф функционира слично. Регрутитаат ликови ги праат шланк и после се како програмирани од нив да регрутираат други ликови кои сакаат да ослабат и да им продаваат шејкови. Само што не ги даваат тие од Хербалајф шејковите за ич пари него овие регрутираниве мора да ги купат со нивни пари, па да се надеваат дека ќе продадат нешто.

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Има уште вакви шеми, само им ги заборавив имињата. Две за кои што знам - двете се поврзани нешто околу наводно форекс тргување, а во позадина иста шема - ти треба „мрежа под тебе“ за да направиш некоја значителна сума.
Пријател еден ваков ме блокираше кога му се спротиставив и почнав да му ги изложувам фактите дека и тој учествува и промовира пирамидална шема.
Исти принципи како Лајонес, те викаат на презентација, те “обучуваат“, имаат евенти некаде во странство, сите живеат „гламурозен“ живот итн итн...

Многу е лесно и провидно, ако имаш малце финансиска интелегенција.
Точно за ова зборам.

Дека е многу лесно и провидно не знам дали може да се сложам.

Целата организација околу настапот, презентацијата и промоцијата преку Инстаграм им е добро скокцана, да луѓе од определен калибар и/или одредена ситуација лесно би паднале плен.

Нешто за што сум многу лубопитен е, колку луѓето кои го работат ова, земено дека знаат за што точно се работи во позадина... не се плашат од законски прогон, или уште пострашно, кога утре-другиден шемата ќе ја снема, некој “муштерија“ да дојди да си ги бара лично парите од нив.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Најскапа е леснозаработена пара, од лично искуство го почувствував. Нема леб без мотика, фигуративно.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно