Tokmu taka. I ja potvrduvam deka kupilaptop se prevarantska firma. Imeno jas imam licen primer. Imam kupeno laptop HP pred nepolna godina. Sega koga gi procitav site ovie kritiki resiv i ja da go proveram mojot laptop i bev zaprepasten. Koga otidov na stranata na HP i procitav kako treba da izgleda edna garancija za vakov tip na laptopi vidov deka ona sto e zalepeno na mojot laptop nema vrska so oficialnite garancii na HP. Vaka treba da izgleda
![]()
a kaj mene za zal e vaka
![]()
pa vie procenete sami. Isto taka kako sto mozete da vidite od slikata kodot koj e za licenciraniot windows e izbirasan posle nepolna godina od koristenje na ovoj laptop. Od drugi laptopi sto imam provereno kvalitetot na stikerot za licenca na windows e sosema razlicna. Imam provereno na DELL laptop i kaj nego stikerot e plastificiran i ovoj laptop e koristen 3 godini a kodot voopsto ne e ni malce promenet, za razlika od kaj mene kaj sto stikerot e hartien i ne e ni cudo sto e izbrisan. Da bide tragedijata pogolema, koga otvoriv vo properties vidov deka kodot sto e pozadi, ili del od ona sto se poznavase da se vidi nema nikakva svrzna tocka so onoj sto mi e instaliran na mojot laptop.:ua: . Posle site ovie dokazi, mnogu lesno moze da se uvidi deka ovaa firma ne dava nikakva garancija za laptopite sto gi nosi i pravat sekakov vid na malverzacii. Pa zatoa moj sovet e da ne kupuvate laptovi od neprovereni dobavuvaci kako sto se na primer kupilaptop.
Kupilaptop prodava HP Pavilion a ne HP COmpaq laptopi. Na slikava e prikazan HP COmpaq za MK pazar a neznam zosto pisatelot go izbrisal Compaq desno od HP. Ocigledno so cel da mu nasteti nekomu.
Inace stikerite si imaat eden tkn izgreban del koj izgleda vaka, potvrdeno od MIcrosoft i toa e normalno i se koristi da se vidi mini-kodot:
http://www.microsoft.com/resources/howtotell/static/images/coa_page_pc_lg.gif