Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со www.kupilaptop.com

bigmak

read-only
15 март 2009
5
0
Tokmu taka. I ja potvrduvam deka kupilaptop se prevarantska firma. Imeno jas imam licen primer. Imam kupeno laptop HP pred nepolna godina. Sega koga gi procitav site ovie kritiki resiv i ja da go proveram mojot laptop i bev zaprepasten. Koga otidov na stranata na HP i procitav kako treba da izgleda edna garancija za vakov tip na laptopi vidov deka ona sto e zalepeno na mojot laptop nema vrska so oficialnite garancii na HP. Vaka treba da izgleda

clipboard02f.png

a kaj mene za zal e vaka

abcd0001cei.jpg

pa vie procenete sami. Isto taka kako sto mozete da vidite od slikata kodot koj e za licenciraniot windows e izbirasan posle nepolna godina od koristenje na ovoj laptop. Od drugi laptopi sto imam provereno kvalitetot na stikerot za licenca na windows e sosema razlicna. Imam provereno na DELL laptop i kaj nego stikerot e plastificiran i ovoj laptop e koristen 3 godini a kodot voopsto ne e ni malce promenet, za razlika od kaj mene kaj sto stikerot e hartien i ne e ni cudo sto e izbrisan. Da bide tragedijata pogolema, koga otvoriv vo properties vidov deka kodot sto e pozadi, ili del od ona sto se poznavase da se vidi nema nikakva svrzna tocka so onoj sto mi e instaliran na mojot laptop.:ua: . Posle site ovie dokazi, mnogu lesno moze da se uvidi deka ovaa firma ne dava nikakva garancija za laptopite sto gi nosi i pravat sekakov vid na malverzacii. Pa zatoa moj sovet e da ne kupuvate laptovi od neprovereni dobavuvaci kako sto se na primer kupilaptop.

Kupilaptop prodava HP Pavilion a ne HP COmpaq laptopi. Na slikava e prikazan HP COmpaq za MK pazar a neznam zosto pisatelot go izbrisal Compaq desno od HP. Ocigledno so cel da mu nasteti nekomu.
Inace stikerite si imaat eden tkn izgreban del koj izgleda vaka, potvrdeno od MIcrosoft i toa e normalno i se koristi da se vidi mini-kodot:
http://www.microsoft.com/resources/howtotell/static/images/coa_page_pc_lg.gif

Zeratul

hello world
30 ноември 2008
242
29
Навистина не гледам потреба од ескалација... Прво и основно, сите споделуваат свои искуства, и навистина имаше и негативни, ама имаше и позитивни. А да не се лажеме, барем во Македонија, луѓето баш и не веруваат дури не си видат лично - ете имаше и пример каде човекот и покрај ‘сето плукање‘, отиде и си купи лаптоп.

Така да, имаш искуство/мислење, сподели го, немој сега да судиш колку се реални искуствата. Јас тоа што го споделив ми е од прва рака, јас лично сум убедил двајца нивни клиенти да одат да купат таму, а немам никаков интерес. Јас и пари би дал да има повеќе вакви постови или форум каде ќе може да се споделат било какви искуства и критики за сите продавачи (и не само на компјутерска опрема).

Поздрав и тејк ит изи.

paneval

hello world
2 март 2008
178
1
На мојот HP550 гаранцијата ми ја завеле 2 месеца покасно, ке си купиш преку пријател и е се полесно. секако не е преку kupilaptop.

stoneblu

read-only
30 април 2009
3
0
Kupilaptop prodava HP Pavilion a ne HP COmpaq laptopi. Na slikava e prikazan HP COmpaq za MK pazar a neznam zosto pisatelot go izbrisal Compaq desno od HP. Ocigledno so cel da mu nasteti nekomu.
Inace stikerite si imaat eden tkn izgreban del koj izgleda vaka, potvrdeno od MIcrosoft i toa e normalno i se koristi da se vidi mini-kodot:
http://www.microsoft.com/resources/howtotell/static/images/coa_page_pc_lg.gif

Znaci, ovoj laptop prikazan na slikata e HP Pavilion a ne HP Compaq. Ali oti gledam deka si mnogu strucen vo procenka na toa koj laptop e, bi te zamolil da mi kazes od kaj uvide deka se raboti za HP Compaq :D. Inacu zacrnetiot del na slikata e modelot na laptopot i taka e napraveno da se zastitat pravata na kupuvacot. Ocigledno e deka komentarov e staven od nekoj sto raboti vo kupilaptop koj saka da ja opravda ovaa firma koja i onaka ja bie mnogu los glas.
P.S Oti gledam pistelot na ovoj komentar e "premnogu" strucen, bi go zamolil da mi objasni kako e mozno brojot na licenciranata Vista na ovoj laptop da e razlicen so kodot sto e pozadi na nalepnicata na laptopot. :ua:

Ste

hello world
3 август 2009
63
3
Интересна фирма, нема што. На својот сајт кажуваат дека продаваат нови и open box лаптопи, а нивниот партнер од USA (usanotebook) од кој штo добиваат барем добар дел од лаптопите кажува дека се refurbished. Дефинитивно тука некој лажи :)

@ luminuslex

93036119.jpg

Еве што добиваш кога ќе се внесат двата броја. Дата до кога гаранцијата е валидна и категорија на гаранцијата, која можда е различна за нови и refurbished лаптопи.

Штета што читам вакви работи за нив, а баш сакав ваучерот нареднава година таму да го потрошам, сега на мисла ме ставивте. BTW од каде виде дека нивни партнер е usanotebook кога кај нив го пишува следново:
“КупиЛаптоп е регистриран бренд на компанијата ПЦ4алл и се бави со увоз и продажба нa екслкузивни модели на лаптопи.

КупиЛаптоп во соработка со најголемите Американски дистрибутери на ИТ опрема и лаптопи: БестБај, ИТ-Дистрибуторс, Келко и ЛаптопДирект ви озможува да купите лаптоп по најниско можни цени и квалитет наменет за Американскиот пазар.“

Го смениле од после или?

nCounTr

hello world
5 мај 2009
474
41
Јас само едно ќе кажам...
Газдата на таа продавница е преварант прва класа, човекот го познавам лично и не е за верување во секој збор што ќе го каже...
Поради тоа што видов кој е газдата се решив мојот лаптоп да го купам од друго место...
Инаку оставам на вас самите да си решите од каде ќе купите.
Најпрво почна со рефабришед (стари и користени лаптопи), а за сега незнам дали носи нови. Големи се веројатностите да се нови, но познавајки го човекот, ќе речам невреди да се ризикува.

Поздрав.

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
@Ste

Вака, оваа тема е луѓето да го споделат искуството со лаптопи купени од одредена фирма. Има позитивни и негативни искуства. Целта на споделувањето на искуствата, и добрите и лошите искуства, е да ти дадат повеќе разум да согледаш што купуваш.

Темата не е да се навреди или оцрни некој. Секако ќе има и добри коментари и остри критики бидејќи секој со свој памет, слобода на говор итн итн.

Но сега барем ќе знаеш што купуваш и како да го провериш тоа што го купуваш. А тоа значи среќен муштерија. :D

:ninja2:

StarBuck

user
16 февруари 2008
1.295
48
и сега како ти мене ке ме убедиш со факти дека тоа не е така и дека купилаптоп е добра фирма и не прави заебанции. Доколку ти ме убедиш. верувај ја идам до таму и купувам лаптоп

една работа имам да кажам што баш сега ја дискутиравме со брат ми.

-генерален застапник за Dell се Макпетрол
-официјален застапник за Apple е Дуна

Според закон пример, не смее никој друг на граница да увезе dell ОСВЕН Макпетрол.

Купи Лаптоп не соработува ни со Дуна ни со Макпетрол, а продава и Dell и Apple. Мислам дека е доволно просто.

scK-

read-only
26 јуни 2009
35
0
Зш ми го дава ова :S

We were unable to find any results that match the information you entered. You can either try a new search, or get further assistance from an HP Support agent. For a new search, please: * Make sure you have entered the correct product and serial number. See the how do I find my serial number to the right hand of this page.

Не е до мене сигурно :LOL::)):))

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.858
5.564
една работа имам да кажам што баш сега ја дискутиравме со брат ми.

Според закон пример, не смее никој друг на граница да увезе dell ОСВЕН Макпетрол.

Купи Лаптоп не соработува ни со Дуна ни со Макпетрол, а продава и Dell и Apple. Мислам дека е доволно просто.

Еве зашто:
1. Генерален, овицијален, овластен итн. застапник не е исто што и ЕКСКЛУЗИВЕН. Тука е закачката. Треба да имаш договор за ексклузивност во застапувањето, па тој истиот да го завериш у царина, па тек после они да реагираат (проверена работа на друг тип производи). Исто така еве да речеме Макпетрол е застапник за Делл за македонија, но истотака е и ланком и неколку други, и тоа само за производи наменети за европски пазар. Овие од купилаптоп ако си приметил внесуваат Амерички модели и плус 80% и refubrished така да не ги фака законот :D:D

scK-

read-only
26 јуни 2009
35
0
Еј ај кажете што да направам сеа .. Братучед ми има намера да купи лаптоп =/ .. Да му одберам некој од kupilaptop или не =S , затоа што незнам на кој да му верувам сеа =P

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.093
3.560
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux

е кој закон е тоа жифти се??

само како hint, таков закон не ни смее да постои според Светска Трговска Организација (WTO).

Boge

hello world
11 февруари 2008
76
0
Jas sakam da zemam eden ruter bezicen linksys wrt52-g2... 2200 go davaat....da go zemam? Da ne e nekoe kinesko sranje pa da me ozraci ili da ne se sekiram?

Remix

read-only
15 ноември 2009
40
1
www.remix.co.nr
Човече реши се....

И НЕ СПАМАЈ!!! СИТЕ МОЖЕМЕ ДА ПОЗНАЕМЕ ОД КАЈ ВАДИШ ПЛАТА!!!

Ах, ме насмеа...

ПС Ова купилаптоп ми изглеа некако лажно... нема да зимам лаптопи или некое друго парче технологија од неовластен провајдер :)

boro

read-only
25 ноември 2009
2
0
baras zena dobivas travestita

Brat ,ne znam kakvi se laptopite ama nesto ne me bendisuva.Na 19.11. ovaa godina naracav ,,deel vostro 1320,, bidejki dolg period barav 13.3 incen so optika.Dobiv nesto sosema razlicno od toa na slikite na nivnata strana.Izdadena baterija od kukisteto +2.5 sm,namesto 3 GB ram so 2gb (eden ke mi stavele nahnadno)iako potencirav deka sakam isklucitelno nov laptop bez nikakvi dodavki i odzemanja.Odozgora na toaa koga softverski se prikluciv na stranata na deel izleze deka za toj laptop garancijata pocnala da teci pred 3 meseci( mislam na oficijalnata garancija od deel.Se obrativ do prestavnici na deel i mi bese kazano deka toa znaci deka laptopot prethodno e pusten vo upotreba.I pokraj site ovie zabeleski nikoj od ,,kupi laptop,, ne saka se da go vrati laptopot,sto e Sprotivno na Zakonot za potrosuvaci.Na krajot nivniot posrednik vo Bitola koj go naraca za mene mi gi vrati parite no ,,kupilaptop,, ne sakaat da nego mu go vratat avansno plateniot iznos i mu go vrakaat laptopot koj toj prethodno radi zabeleskite koi ostapuvaat od nivnata reklama mu go vrati ,a tie sprotivno na negovata volja povtorno mu go isporacaa i sega covekot maka maci i se sprema za sudski proces.
Ova e 100% vistina.Najinteresno e toa sto nikoj ne sakase da razgovara za da se resi problemot

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
е тоа е, продаваат репарирани лаптопи затоа имаат доста ефтини цени :ua:

boro

read-only
25 ноември 2009
2
0
Ima zakon vo ovaa drzava se vika Zakon za potrosuvaci go nemam brojot vo mene ama go ima na wwwpravo.org mk,istiot e od 2004.Zakonot e mnogu precizen.Na kupuvacot treba da mu se kaze sto mu se prodava t.e ne smee da ostapuva od toa sto se prezentira.
Opisanoto e 100% tocno koj saka neka veruva koj ne saka nemora .Pr. vo momentot naracav HP PAVILION DV2 12.1 na kupi laptop e 29,900 a ovde e 39900 pa se odluciv za vtorata cena.Tolku od mene.
ZA situacijata se obrativ vo Organizacija na potrosuvaci i soglasno zakonot pomegu drugoto pobarav da se inicira zabrana za reklamiranje zosto soglasno zakonot toa e zaveduvacko reklamiranje.

Andrijeski

poweruser
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Brat ,ne znam kakvi se laptopite ama nesto ne me bendisuva.Na 19.11. ovaa godina naracav ,,deel vostro 1320,, bidejki dolg period barav 13.3 incen so optika.Dobiv nesto sosema razlicno od toa na slikite na nivnata strana.Izdadena baterija od kukisteto +2.5 sm,namesto 3 GB ram so 2gb (eden ke mi stavele nahnadno)iako potencirav deka sakam isklucitelno nov laptop bez nikakvi dodavki i odzemanja.Odozgora na toaa koga softverski se prikluciv na stranata na deel izleze deka za toj laptop garancijata pocnala da teci pred 3 meseci( mislam na oficijalnata garancija od deel.Se obrativ do prestavnici na deel i mi bese kazano deka toa znaci deka laptopot prethodno e pusten vo upotreba.I pokraj site ovie zabeleski nikoj od ,,kupi laptop,, ne saka se da go vrati laptopot,sto e Sprotivno na Zakonot za potrosuvaci.Na krajot nivniot posrednik vo Bitola koj go naraca za mene mi gi vrati parite no ,,kupilaptop,, ne sakaat da nego mu go vratat avansno plateniot iznos i mu go vrakaat laptopot koj toj prethodno radi zabeleskite koi ostapuvaat od nivnata reklama mu go vrati ,a tie sprotivno na negovata volja povtorno mu go isporacaa i sega covekot maka maci i se sprema za sudski proces.
Ova e 100% vistina.Najinteresno e toa sto nikoj ne sakase da razgovara za da se resi problemot

Тоа што лаптоп имал "издадена батерија +2.5 cm" е боље за тебе, повеќе ќелијска е. 1 GB RAM е 1000 денари.

Ако толку добро го познаваш законот, не е лошо да научиш и Македонски јазик па и да почнеш да користиш запирки (ама не наместо наводници).
Тоа што 3 месеци му течела гаранцијата на лаптопот можеби значи дека стоел некаде на лагер, а не дека бил користен. Со сметката од купувањето на лаптопот, не би требало да имаш проблем за сервис (што се однесува до гаранцијата).

Фирмата е dell не е deel.

И на крај краева, член на форум што има се на се 2 поста кои ги искористил за критикување на некого, јас лично не го сметам за валиден извор на информација.

Ни најмалку не ги "бранам" KupiLaptop, но со твојов начин на изразување, ти си тој koj ги брани. Trust me on that Batman :baknezh:

ThaDuck

read-only
2 мај 2008
19
0
"купилаптоп" можам да кажам дека се најнедоверлива компанија.

Еве ги моите искуства со нив:
Првиот компјутер кој го купив од таму беше HP NC 6000 за кој ми кажаа дека е open box со 6 месеци гаранција, но поради ваучерот и недоволните средства во тој момент се одлучив да го купам.
После два месеци воопшто не се стартуваше па го однесов кај нив на сервис. Го задржаа уште два месеци по кои ми кажаа дека не може да ми ја признаат гаранцијата поради некои демек интервенции од моја страна за кои воопшто немаше врска.
По мое барање да ми се врати лаптопот иако е во неисправна состојба, ми предложија да доплатам и да земам "нов". Но вкупниот износ платен за првиот компјутер ми го прифатија само пола.
Поради тоа да искористам барем дел од износот повторно земав од кај нив но сега toshiba satelite за кој ми кажаа дека е нов.
По првото вклучување веднаш забележав мртов пиксел, но ајде си реков ќе пројде.
Не поминаа две-три недели пријател ми кажа дека ќе земал од кај нив лаптоп, па ме замоли да одам со него за да му покажам каде се простриите. Не можев да го разубедам да не си има работаа со оваа компанија.
Откако отидовме кај нив, има што да видам, мојот HP NC6000 повторно ставен на продажба.
Откако toshibata заврши неславно (го украдија после два месеци) се решив да купам Dell од Макпетрол од кој сум презадоволен.
Ми се случи онаа народната "скржавиот и сиромавиот двојно плаќаат".
Затоа ве советувам доколку купувате нешто кое има големо значење за вас добро погледнете кој стои позади гаранцијата.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.858
5.564
Тоа што лаптоп имал "издадена батерија +2.5 cm" е боље за тебе, повеќе ќелијска е. 1 GB RAM е 1000 денари.

Па ова што го кажа е само до пола точно. На пример може и да е батерија не од оргиналниот проиведувач него ајде да ја наречеме компатибилна (како она со инкџет кертриџите, и за да одговара на повеќе модели е со нестандардна големина баш за тој модел. На мојот ХП јас ја заменив оргиналната 6 ќелиска со 10 ќелиска батерија ама големината и на двете си е идентична.

Тоа што 3 месеци му течела гаранцијата на лаптопот можеби значи дека стоел некаде на лагер, а не дека бил користен. Со сметката од купувањето на лаптопот, не би требало да имаш проблем за сервис (што се однесува до гаранцијата).

Да ама тоа само ако го однесеш во сервисот на купилаптоп или од нив
овластен сервис. Ако сакаш да го однесеш во било кој друг сервис на Dell ти ја рачунаат фабричката гаранција. И друга работа. Кога одреден производ стои на рафт, полица, на излог у магацин итн... не тече фабричката гаранција (нормално ако правиме муабет за овластен продавач, а не кој шиткач како овие купилаптоп што кујзнае од кој junkyard ги зимааат). Па ќе поткрепам со пример. Мојот ХП кога го земав е модел од 2008 кој не е веке у производство. Стоел на полица у продавница 4-5 месеци. Кога го купив јас си го регистрирав на ХП сајтот (ми побара на прво вклучување) и убаво гаранцијата фабричка си почна да си тече од тој момент.

И на крај краева, член на форум што има се на се 2 поста кои ги искористил за критикување на некого, јас лично не го сметам за валиден извор на информација.

Па ова не е баш правилно од твоја страна. Може чоекот си имал проблем навистина со преварантине, и сакал да сподели искуство со нас.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.093
3.560
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.858
5.564
де бе.. законите на Република Македонија колку толку се достапни на интернет ... или барем кажи го името на законот јас ќе си го најдам

1. Закон за заштита на авторските и сродните права
2. Закон за царинска постапка
3. Едно чудо други конвенции, ратификувани од РМ

Иди у царина “под кале“ и барај сектор за заштита на индустриска сопственост и ќе ти објаснат се.

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
Nevada nedaj boze.
Infosoft uste edno nedaj boze.

Ke si kupat laptop od Makpetrol zasto Makpetrol dava garancija 3 godini za sekoj kupen laptop na DELL i e ovlasten distributer i certified service provider za Makedonija.

Primer. drugarce zema Precision tamu nekoj 15 inchen posle 2 i nesto godini mu se zezna baterijata, otide na reklamacija (normalno tecese garanten rok) i si zema nova.

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
Еве зашто:
1. Генерален, овицијален, овластен итн. застапник не е исто што и ЕКСКЛУЗИВЕН. Тука е закачката. Треба да имаш договор за ексклузивност во застапувањето, па тој истиот да го завериш у царина, па тек после они да реагираат (проверена работа на друг тип производи). Исто така еве да речеме Макпетрол е застапник за Делл за македонија, но истотака е и ланком и неколку други, и тоа само за производи наменети за европски пазар. Овие од купилаптоп ако си приметил внесуваат Амерички модели и плус 80% и refubrished така да не ги фака законот :D:D

Купувајте си компјутери од овластени фирми, бидејки сите други само ќе ве лажат... со гаранции со се и свашта.

Еве ќе ви посочам и пример: неќете сигурен сум да го однесете лаптопот од некоја продавница како ТНТ и тие... да ви речат нема проблем сервисот е кај нас. После го носат на други сервиси и накрај ќе искочи дека всушност, лаптопот е кај вас во зграда во реномирана фирма, за која всушност и не сте разбрале на сам почеток дека се дистрибурери и сервисери.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно