Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со www.kupilaptop.com

zlatkogv

hello world
5 декември 2007
206
6
Еј вака. Дали може некој да ми каже колку се квалитетни лаптопите од www.kupilaptop.com Дали некој до сега има купувано од таму, колку се задоволни и такви работи.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Немам искуство со нив, само неколкумина ми имаат кажано дека продавале Refurbished лаптопи.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.829
34.009
roka.mk
Јас лично не би ти го препорачал.Ако сакаш да земеш лап-топ ондак нека биде тоа невада

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.829
34.009
roka.mk
Има и други продавници,ја препорачав невада бидејќи имам купено лаптоп од таму и сум задоволен и затоа го препорачувам,иначе може лап топ да си купи скоро секаде кај што продаваат компјутери и компјутерски делови како и овластените дилери за одредениот бренд

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-760 Processor (8M Cache, 2.80 GHz) | DeepCool GamerStorm Gabriel
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
ATI Radeon™ HD 5570 Graphics - AMD
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7
Еден тип ми има кажано дека нарачал преку фирма, го платил моделот и све, а кога отишол да го подигне го известиле дека нема од моделите више, па нешто компезирале, му дале друг али не е то то. Исто така зборат дека се половни оно ово, шта ја знам.
Би ти препорачал, да земеш нешто од овластен дистрибутер со овластен сервис то ти е па некаква гаранција.

Zeratul

hello world
30 ноември 2008
242
29
Еден тип ми има кажано дека нарачал преку фирма, го платил моделот и све, а кога отишол да го подигне го известиле дека нема од моделите више, па нешто компензирале, му дале друг али не е то то.
Ист случај со мои познаници, фино договорено, одат таму, тој што им беше ветен демек имал проблем со ДВД-то, ама имаат сличен модел кој што кошта пример 3к повеќе, плус сертифициран 32битна Виста има со него, ама на него е инсталирана 64битна Виста... :ua:

Исто така зборат дека се половни оно ово, шта ја знам.
Би ти препорачал, да земеш нешто од овластен дистрибутер со овластен сервис то ти е па некаква гаранција.

За ова не сум сигурен, знам дека почнаа со refurbished на почеток, не знам дали се префрлија на нови или не... На страницата е нагласено дека сите лаптопи се нови, ама после вакви сплетки како горе наведените, имам само едно да кажам - матни се.

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Вака сега јас ќе ти кажам убаво како стојат работите со оваа фирма. Патем јас го земав мојот лаптоп од таму и да речам дека сум задоволен со "МАЛ" исклучок, прво рекоа дека ќе го донесат за 1 недела испаднаа 2 и кусур недели, второ лаптопот не е нов туку Refurbished, на 3 уклучување на лаптопот ми се јавија некои црвени линии на долните 3/4 од екранот и проблемот го средија со појачување на dedicated memory на графичката во BIOS-от. Сега лаптопот си работи без проблеми.
Мој совет многу ветуваат малку исполнуваат, викаат дека има година дена гаранција, јас проверив на мојот лаптоп дека има гаранција до овој месец на официјалната страна на HP, според серискиот број даден од HP откако бил на Refurbished, не дај боже нешто да му се случи сега, ама ако се случи они ќе си го окркаат многу лошо.
Прво ќе ги тужам за манипулација, на web страната кажуваат дека продаваат НОВИ што не е вистина,YES дека Refurbished идат некако како нови ама НЕ СЕ, тоа друг да лажат.
Моментално немам покренато тужба само за да не се замарам со судеви и такви работи, кога ми работи лаптопот исправно, ама ако се случи нешто тешко нив, а со мене ќе најдам и 5 души со истата тужба така да нека му јас мислат убаво.
МОЈ СОВЕТ ПОДАЛЕКУ ОД НИВ.
Ако сакаш HP Pavilion, нарачувај некој да ти донесе од Америка, јас немав по кого да нарачам и затоа го земав плус и со ваучер беше.
Ако имаш уште некоја дилема пиши ќе ти кажам уште едно искуство, што ми се случи кога бев кај мене, на моја радост што не бев јас тој случај туку една оштетена странка која беше дојдена кај нив со адвокат.

zlatkogv

hello world
5 декември 2007
206
6
Абе мене ми падна чудно што некако многу ниски цени. Еден MacBook за 59 000 денари.

MARTIN_MKD

hello world
27 ноември 2007
419
2
Да не е исто и со рутерите да не се и тие Refurbished. оти се решив да одам од кај нив да земам Linkys WRT54G2. Некако многу ефтини ми стојат 2690. Дај кажете ако го има за таа цена на друго место да одам од таму

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Да истата финта е и со рутерите,ми кажуваше еден колега, тој земал и за 1 недела му се расипал ама веднаш му го смениле без проблем.

spektrumZX

hello world
31 октомври 2008
199
17
Јас земав од кај нив рутер таков, сега за сега работи. Разлика е што се булк пакувањата односно го немаат внатре тоа фамозно лела, или како се вика, цд-то и нема книга со упатство.
Не давај илјадарка повеќе, тоа е мојот совет.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
www.ibiz.mk
рутер и јас користам од нив неколку месеци нонстоп се уклучени 2пц и лаптоп супер работи
лаптоп му земав на братучед ми од таму исто така неколку месеци супер му е не се пожалил

bigmak

read-only
15 март 2009
5
0
Еј вака. Дали може некој да ми каже колку се квалитетни лаптопите од www.kupilaptop.com Дали некој до сега има купувано од таму, колку се задоволни и такви работи.

Jas si kupiv MacBook od niv i nov e. I ne e cudno sto nivnata cena e 58990 zost vo USA sekade se prodava za 950 US$ a to znaci okolu 45000 denari. Se prasuvam kolku drugite zarabotuvaat po laptop.

Да истата финта е и со рутерите,ми кажуваше еден колега, тој земал и за 1 недела му се расипал ама веднаш му го смениле без проблем.

Jas zemav ruter i OK se. Si doaga vo Linksysy kutija.

Абе мене ми падна чудно што некако многу ниски цени. Еден MacBook за 59 000 денари.

Podole napisav jas zemav MacBook po ovaa cena, potpolno nov e spakuvan i neodpakuvan. MIslam deka lugeto si gi drzat cenite za USA pazarot. Toj MacBook vo USA i na web se prodava za 45000 denari ($950). Mislam deka ovde na forumov ima dosta luge sto se odnesuvaat kako da se od konkurencijata. Namesto da si gi smalat cenite udiraat po lugeto bez nikakva pricina.
Tocno e oni imaat nekoi postari Pentium 4 IBM laptopi so 6 mesecna garancija i se koristeni no za toa bev infomriran.

Вака сега јас ќе ти кажам убаво како стојат работите со оваа фирма. Патем јас го земав мојот лаптоп од таму и да речам дека сум задоволен со "МАЛ" исклучок, прво рекоа дека ќе го донесат за 1 недела испаднаа 2 и кусур недели, второ лаптопот не е нов туку Refurbished, на 3 уклучување на лаптопот ми се јавија некои црвени линии на долните 3/4 од екранот и проблемот го средија со појачување на dedicated memory на графичката во BIOS-от. Сега лаптопот си работи без проблеми.
Мој совет многу ветуваат малку исполнуваат, викаат дека има година дена гаранција, јас проверив на мојот лаптоп дека има гаранција до овој месец на официјалната страна на HP, според серискиот број даден од HP откако бил на Refurbished, не дај боже нешто да му се случи сега, ама ако се случи они ќе си го окркаат многу лошо.
Прво ќе ги тужам за манипулација, на web страната кажуваат дека продаваат НОВИ што не е вистина,YES дека Refurbished идат некако како нови ама НЕ СЕ, тоа друг да лажат.
Моментално немам покренато тужба само за да не се замарам со судеви и такви работи, кога ми работи лаптопот исправно, ама ако се случи нешто тешко нив, а со мене ќе најдам и 5 души со истата тужба така да нека му јас мислат убаво.
МОЈ СОВЕТ ПОДАЛЕКУ ОД НИВ.
Ако сакаш HP Pavilion, нарачувај некој да ти донесе од Америка, јас немав по кого да нарачам и затоа го земав плус и со ваучер беше.
Ако имаш уште некоја дилема пиши ќе ти кажам уште едно искуство, што ми се случи кога бев кај мене, на моја радост што не бев јас тој случај туку една оштетена странка која беше дојдена кај нив со адвокат.
Da ne si ti od AMC, sto tolku plukas po niv? Licno jas sum zadovolen on niv vo sekoj pogled.

Ист случај со мои познаници, фино договорено, одат таму, тој што им беше ветен демек имал проблем со ДВД-то, ама имаат сличен модел кој што кошта пример 3к повеќе, плус сертифициран 32битна Виста има со него, ама на него е инсталирана 64битна Виста... :ua:

За ова не сум сигурен, знам дека почнаа со refurbished на почеток, не знам дали се префрлија на нови или не... На страницата е нагласено дека сите лаптопи се нови, ама после вакви сплетки како горе наведените, имам само едно да кажам - матни се.

Da imaat oni postari laptopi so 6 m garancija, laptopi od generacijata P4. BTW refurbished neznaci used ili koristeno. Pred 3 meseci se vrativ od USA i samite proizvoditeli poradi krizata a da ne si go narusat cenite ogromni kolicini proizvodi gi prodavaat kako refurb. iako ne se koristeni nitu eden minut. Jas si kupiv Canon profi kamera i zastediv mnogu $ :)

Јас земав од кај нив рутер таков, сега за сега работи. Разлика е што се булк пакувањата односно го немаат внатре тоа фамозно лела, или како се вика, цд-то и нема книга со упатство.
Не давај илјадарка повеќе, тоа е мојот совет.

Mojot komsija kupi ruter od kupilaptop i znam deka doaga u Linksys kutija i se si e OK. CD nema no na net se simnuva i taka nepotrebniot software. Proveriv na Linksys u USA taka za Canadskiot pazar i Juznoamerikanskiot pisuva deka vo nekoi od modelite ne doaga CD.

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Mojot komsija kupi ruter od kupilaptop i znam deka doaga u Linksys kutija i se si e OK. CD nema no na net se simnuva i taka nepotrebniot software. Proveriv na Linksys u USA taka za Canadskiot pazar i Juznoamerikanskiot pisuva deka vo nekoi od modelite ne doaga CD.

Човече реши се....

Jas zemav ruter i OK se. Si doaga vo Linksysy kutija.

И НЕ СПАМАЈ!!! СИТЕ МОЖЕМЕ ДА ПОЗНАЕМЕ ОД КАЈ ВАДИШ ПЛАТА!!!

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
@bigmak

Друже јас не сум од АМC, само го кажав моето искуство со таа преварантска компанија, кажи ми мене ти што би имале корист они да ги продаваат лаптопите по истите цени како во USA, што они будали ли се несакаат да заработат повеќе нив им е доста толку колку што ќе ги земат по набавна.
За делот со ferurbish еве ти поголемо објаснување, гледам дека немаш доволно сознанија:
http://en.wikipedia.org/wiki/Refurbishment_(electronics)
http://whatis.techtarget.com/definition/0,,sid9_gci350111,00.html
Тоа што ти го тврдиш дека не си ниту ден користени воопшто не е точно, ќе ти кажам и зошто.
Мојот лаптоп е refurbished гаранцијата ја проверив на ОФИЦИЈАЛНАТА страна на HP, таму убаво си пишува дека тој е refurbished и има гаранција 90 дена, а не цела година како што вика горе споменатава преварантска фирма kupilaptop.
Друго поточно да докажам дека лаптопот е користен дојде со инсталирана игра на него Sims2, не сум знаел дека со преинсталирана Vista имало вклучено и игри :D.
Со проверка на програма утврдив дека прв пат на лаптопот е инстлиран оперативниот систем 3 месеци пред да го добијам.
И последната најпреварантска работа што ми ја направи фирмата никаква, имав проблем нешто со мониторот и го однесов таму, кога го ми го вратија лаптопот налепницата што ја пишува гаранцијата и дека лаптопот е refurbished БЕШЕ ОТСТРАНЕТА, најверојатно зошто додека бев таму имаше еден клиент со адвокат, бидејќи не сакаа да потврдат дека лаптопот го отварале они, иако не смеат. Бидејќи јас го чув цел муабет, се уплашија од мене и ми ја средиле налепницата.
За сите овие обвиненија имам докази, и комотно можам да ги тужам за измама, но нема да го направам тоа од една едноставна причина, да не се замарам со судеви, адвокати и останите безвезални работи, лаптопот си работи како што треба, затоа не се замарам.
Башка и ако добијам ПАК ќе морам да ги ЧЕКАМ како што ги чекав да ми го донесат лаптопот ДВЕ НЕДЕЛИ.
А другата причина што нема да ги тужам за нив е полоша, зошто?
Затоа што јас тука им направив добра АНТИ РЕКЛАМА, на оваа тема има едно 12-13 луѓе што имаат пишано, сите тие го имаат прочитано моето мислење односно искуство и верувај дека ќе го пренесат како такво, а од тоа нема полоша АНТИ РЕКЛАМА, плус имам и уште едно 2-3 лаптопи што ги знам што им имаат исечено дел од гаранцијата.

Zeratul

hello world
30 ноември 2008
242
29
Еве да дополнам... Јас бев тој што ги препорача купилаптоп на мои другари баш затоа што мислев дека се фини цените и дека лаптопите се нови. А што се случи...
Луѓето си одбраа модел, се јавија на телефон и им беше загарантирано дека тој модел е достапен и дека може да се купи. Уште истиот ден отидоа и навистина лаптопот беше таму, ама им кажаа дека имал некој проблем со ДВД-то (?) и дека не е на продажба, ама за среќа дека имаат појак модел од истиот бренд, кој е нормално и поскап, ама дека за нив ќе направат исклучок и ќе им дадат попуст...
Како и да е, дотука баш и фино звучи приказната. Што не чини
1. На лаптопот, кој треба да е нов, има инсталирано 64битна Виста наместо 32битна која е оперативниот систем што доаѓа со пакетот
2. На хард дискот има бед сектори, уште при првата проверка...
3. Гаранцијата веќе беше истечена 100 дена од 1 година кога проверивме на официјалната страница на производителот.

Е сега, ако тоа се нови лаптопи, односно неотпакувани, како е можно да има друг оперативен систем инсталирано?
Како може гаранцијата да тече кога сопственикот не го ни регистрирал производот?

Никој тука не сака да им направи лоша реклама, бидејќи момците (и девојките) од купилаптоп веќе одлично го прават тоа.
Фино што има и задоволни купувачи и со здравје да си го користат тоа што си го купиле... Ама вака не се работи. И да, ова не е прв пат да слушнам вакви работи, само што сега искусив од прва рака. Поздрав.

zlatkogv

hello world
5 декември 2007
206
6
Доста интересни мислења слушнав тука. Фала за обилните одговори. Јасно си има тука и што си ја штитат својата фирма...ама како и да е може да се заклучи дека не треба да се ризикува со такви работи...сепак не мали пари се во прашање

majne

read-only
9 април 2009
5
0

Cisto me interesira dali mozes da mi ja skeniras fiskalnata smetka i da mi ja pratis na mail za da mozam da poveruvam vo tvojata prikazna no te molam bez odgovori od tipot na " ne ja cuva vise ili ne znae kade e itn..."Zatoa sto so tie "rekla-kazala" muabeti mislam deka dosta se zanimavame(bez navreda na nekoi poedinci).Luge dajte dokazi za ova sakam i jas da kupuvam laptop zatoa da bideme realni vo objasnuvanjata.Mislam deka ako nekoj dava garancija za nekoj proizvod toj stoi pozadi toa sto go prodal.
Zatoa navalete so postovi i mail :D :)):))

Zeratul

hello world
30 ноември 2008
242
29
@majne

Слушај, ова е сепак форум и мислењата се чисто доброволни... Сега да се ангажираме да бараме фискални и пример да снимаме како се одвива цел процес со таа фирма личи повеќе на организирање групна тужба, а тоа овде не е случајот. Некој праша за искуства, луѓето споделија... Ако мислиш дека се ‘рекла-казала‘, можеш слободно да одиш и купиш.

Како што гледаш, има луѓе и со позитивни искуства. Да се надеваме дека и ти ќе бидеш еден од нив. Поздрав.

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Cisto me interesira dali mozes da mi ja skeniras fiskalnata smetka i da mi ja pratis na mail za da mozam da poveruvam vo tvojata prikazna no te molam bez odgovori od tipot na " ne ja cuva vise ili ne znae kade e itn..."Zatoa sto so tie "rekla-kazala" muabeti mislam deka dosta se zanimavame(bez navreda na nekoi poedinci).Luge dajte dokazi za ova sakam i jas da kupuvam laptop zatoa da bideme realni vo objasnuvanjata.Mislam deka ako nekoj dava garancija za nekoj proizvod toj stoi pozadi toa sto go prodal.
Zatoa navalete so postovi i mail :D :)):))
Не мора јас да скенирам ни фискални ни ништо, доволно си направија сами (мислам на фирмата), со лажење никаде не се стигнува, не за џабе е народната на ЛАГАТА КРАТКИ И СЕ НОЗЕТЕ. Нема потреба да се докажувам кој верува арно кој не пак арно, само јас немам никаква корист да и рекламирам или АНТИрекламирам, очигледно дека ти имаш корист од таа фирма и затоа ќе бараш докази. Доказите ако НЕ ДАЈ БОЖЕ дојде ред ќе ги изнесеме на СУД. :D:D:D:D

majne

read-only
9 април 2009
5
0
Не мора јас да скенирам ни фискални ни ништо, доволно си направија сами (мислам на фирмата), со лажење никаде не се стигнува, не за џабе е народната на ЛАГАТА КРАТКИ И СЕ НОЗЕТЕ. Нема потреба да се докажувам кој верува арно кој не пак арно, само јас немам никаква корист да и рекламирам или АНТИрекламирам, очигледно дека ти имаш корист од таа фирма и затоа ќе бараш докази. Доказите ако НЕ ДАЈ БОЖЕ дојде ред ќе ги изнесеме на СУД. :D:D:D:D

Znaci ne sakav da ostavam vpecatok deka imam korist samo vise ne znam dali i na kogo da mu veruvam zatoa baram dokaz :p

zlatkogv

hello world
5 декември 2007
206
6
@majne
Ја мислам дека од искуствата што некои членови тука ги поставија можеш да заклучиш дали нешто е добро или лошо. Не е еден што тврди дека продаваат веќе користени лаптопи туку повеќе се. А доказ како доказ на хартија ако има некој може да ти докаже, али ја не гледам причина да членовите тука лажат и намерно пишуваат лоши работи за таа фирма.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно