zlatkogv
hello world
- 5 декември 2007
- 206
- 6
Еј вака. Дали може некој да ми каже колку се квалитетни лаптопите од www.kupilaptop.com Дали некој до сега има купувано од таму, колку се задоволни и такви работи.
Ист случај со мои познаници, фино договорено, одат таму, тој што им беше ветен демек имал проблем со ДВД-то, ама имаат сличен модел кој што кошта пример 3к повеќе, плус сертифициран 32битна Виста има со него, ама на него е инсталирана 64битна Виста... :ua:Еден тип ми има кажано дека нарачал преку фирма, го платил моделот и све, а кога отишол да го подигне го известиле дека нема од моделите више, па нешто компензирале, му дале друг али не е то то.
Исто така зборат дека се половни оно ово, шта ја знам.
Би ти препорачал, да земеш нешто од овластен дистрибутер со овластен сервис то ти е па некаква гаранција.
Еј вака. Дали може некој да ми каже колку се квалитетни лаптопите од www.kupilaptop.com Дали некој до сега има купувано од таму, колку се задоволни и такви работи.
Да истата финта е и со рутерите,ми кажуваше еден колега, тој земал и за 1 недела му се расипал ама веднаш му го смениле без проблем.
Абе мене ми падна чудно што некако многу ниски цени. Еден MacBook за 59 000 денари.
Da ne si ti od AMC, sto tolku plukas po niv? Licno jas sum zadovolen on niv vo sekoj pogled.Вака сега јас ќе ти кажам убаво како стојат работите со оваа фирма. Патем јас го земав мојот лаптоп од таму и да речам дека сум задоволен со "МАЛ" исклучок, прво рекоа дека ќе го донесат за 1 недела испаднаа 2 и кусур недели, второ лаптопот не е нов туку Refurbished, на 3 уклучување на лаптопот ми се јавија некои црвени линии на долните 3/4 од екранот и проблемот го средија со појачување на dedicated memory на графичката во BIOS-от. Сега лаптопот си работи без проблеми.
Мој совет многу ветуваат малку исполнуваат, викаат дека има година дена гаранција, јас проверив на мојот лаптоп дека има гаранција до овој месец на официјалната страна на HP, според серискиот број даден од HP откако бил на Refurbished, не дај боже нешто да му се случи сега, ама ако се случи они ќе си го окркаат многу лошо.
Прво ќе ги тужам за манипулација, на web страната кажуваат дека продаваат НОВИ што не е вистина,YES дека Refurbished идат некако како нови ама НЕ СЕ, тоа друг да лажат.
Моментално немам покренато тужба само за да не се замарам со судеви и такви работи, кога ми работи лаптопот исправно, ама ако се случи нешто тешко нив, а со мене ќе најдам и 5 души со истата тужба така да нека му јас мислат убаво.
МОЈ СОВЕТ ПОДАЛЕКУ ОД НИВ.
Ако сакаш HP Pavilion, нарачувај некој да ти донесе од Америка, јас немав по кого да нарачам и затоа го земав плус и со ваучер беше.
Ако имаш уште некоја дилема пиши ќе ти кажам уште едно искуство, што ми се случи кога бев кај мене, на моја радост што не бев јас тој случај туку една оштетена странка која беше дојдена кај нив со адвокат.
Ист случај со мои познаници, фино договорено, одат таму, тој што им беше ветен демек имал проблем со ДВД-то, ама имаат сличен модел кој што кошта пример 3к повеќе, плус сертифициран 32битна Виста има со него, ама на него е инсталирана 64битна Виста... :ua:
За ова не сум сигурен, знам дека почнаа со refurbished на почеток, не знам дали се префрлија на нови или не... На страницата е нагласено дека сите лаптопи се нови, ама после вакви сплетки како горе наведените, имам само едно да кажам - матни се.
Јас земав од кај нив рутер таков, сега за сега работи. Разлика е што се булк пакувањата односно го немаат внатре тоа фамозно лела, или како се вика, цд-то и нема книга со упатство.
Не давај илјадарка повеќе, тоа е мојот совет.
Mojot komsija kupi ruter od kupilaptop i znam deka doaga u Linksys kutija i se si e OK. CD nema no na net se simnuva i taka nepotrebniot software. Proveriv na Linksys u USA taka za Canadskiot pazar i Juznoamerikanskiot pisuva deka vo nekoi od modelite ne doaga CD.
Jas zemav ruter i OK se. Si doaga vo Linksysy kutija.
Да истата финта е и со рутерите,ми кажуваше еден колега, тој земал и за 1 недела му се расипал ама веднаш му го смениле без проблем.
Не мора јас да скенирам ни фискални ни ништо, доволно си направија сами (мислам на фирмата), со лажење никаде не се стигнува, не за џабе е народната на ЛАГАТА КРАТКИ И СЕ НОЗЕТЕ. Нема потреба да се докажувам кој верува арно кој не пак арно, само јас немам никаква корист да и рекламирам или АНТИрекламирам, очигледно дека ти имаш корист од таа фирма и затоа ќе бараш докази. Доказите ако НЕ ДАЈ БОЖЕ дојде ред ќе ги изнесеме на СУД.Cisto me interesira dali mozes da mi ja skeniras fiskalnata smetka i da mi ja pratis na mail za da mozam da poveruvam vo tvojata prikazna no te molam bez odgovori od tipot na " ne ja cuva vise ili ne znae kade e itn..."Zatoa sto so tie "rekla-kazala" muabeti mislam deka dosta se zanimavame(bez navreda na nekoi poedinci).Luge dajte dokazi za ova sakam i jas da kupuvam laptop zatoa da bideme realni vo objasnuvanjata.Mislam deka ako nekoj dava garancija za nekoj proizvod toj stoi pozadi toa sto go prodal.
Zatoa navalete so postovi i mail![]()
)
)
Не мора јас да скенирам ни фискални ни ништо, доволно си направија сами (мислам на фирмата), со лажење никаде не се стигнува, не за џабе е народната на ЛАГАТА КРАТКИ И СЕ НОЗЕТЕ. Нема потреба да се докажувам кој верува арно кој не пак арно, само јас немам никаква корист да и рекламирам или АНТИрекламирам, очигледно дека ти имаш корист од таа фирма и затоа ќе бараш докази. Доказите ако НЕ ДАЈ БОЖЕ дојде ред ќе ги изнесеме на СУД.![]()