Serko
hello world
- 30 август 2018
- 135
- 312
Баш ме интресира колкава ке биде разликата во перформанси после сите овие закрпи, особено со faildozer^ Ништо ново. Исто сра*е, друго пакување ("нови" матични).
Погледнете го атачментот 78623
Дишат на сламка последниве години без никаква иновација. Се обидуваат да ја измолзат и последната капка од старата технологија, а за жал не остана ништо за молзење.
Погледнете го атачментот 78624
Капак на се, од безбедносен аспект избушени се како швајцарско сирење и ич мува не ги лази...
Погледнете го атачментот 78625
Дојде време М$ да ги покрива со закрпи во недоглед, како и сега со последните септемвриски апдејти.
Колку корисниците се свесни дека секоја нова закрпа сноси и speed penalty (како и други ограничувања), тоа е друга работа...
епа ај кажете кои^ Само напред друже.
Вакви информации од "наши луѓе" имаат посебна вредност, доста веќе од ЈТ спонзоруши.
Во својата база ја имам оваа информација, но веќе е стара повеќе од една година. Во меѓувреме ситуацијата сигурно не е подобрена.
Погледнете го атачментот 78942
Сметај дека ќе треба да се враќаш и на постари верзии на биос, затоа што дел од крпениците се правени и на тој начин. Тоа е единствен начин да бидеш објективен во тестирањето...
Обрати посебно внимание на I/O сториџ, таму Интел ги има најголемите загуби, но тоа сигурно го знаеш подобро од мене.
Мое лично мислење е дека успорувањата кај Haswell се помали отколку кај последните две интелови генерации.
~~~~~~~~
Уште еден апсурд, овој пат од M$:
Со последните апдејти ми се нашпичи некој апдејт KB4346087 со нова тура закрпи за избушениот Интел.
Погледнете го атачментот 78943
Трагикомедијата е што сум на АМД платформа и ништо од ова не ме 'дотачиње'. Користам Win10 LTSB каде се форсираат само неопходни и сигурни апдејти што поминале без проблеми кај бета тестерите што користат Win10 Home & Pro.
Да биде ептен трагично, не ми дава да го отфикарам апдејтот.
За воља на вистината, користам модифицирана (NTLite) варијанта на LTSB, па може кај мене е проблемот...
Не е лошо сите што се на АМД платформа да го деинсталираат/блокираат овој апдејт (ако имаат можност). Сигурно ништо добро не носи, освен некое евентуално (минимално) успорување за нас 'недолжните'. :annoyed:
Intel (NASDAQ: INTC) Guts CPU Pricing In First Major Response To AMD (NASDAQ: AMD)
бреееј оно ради и не троше ичAMD Ryzen 9 3900 Tested: Unreleased 65W Processor Sets World Records
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Според мене со AMD во моментов добиваш повеќеГледам повеке членови гласаат за амд, ова е пресврт за 2 години. Јас пратам фоста тестови за игри и сеуште сум за интел кога се равоти за гејминг посебно i5 к сериите на интел. Штета што за интел треба побеке пари да одвоиш за плоча али тоа е тоа. Btw браво за амд со иновациите, следува да видиме што интел наскоро ке извади, се зборува за дупло поевтини цени на некој процесори но останува да видиме.
Pci x16 gen 4 веке имат плочите на амд? И да тоа што само 16 линии интел редат на процесорите освен на лга 2000 плус варијантите ми иде по живци , веке 10 години има мулти гпу па о пци е ссда а тие 16 линиии даваат. Треба барем 32 на лга 1000 плус серииве да има. И тоа е голеж плус за амд.Според мене со AMD во моментов добиваш повеќе
pcie lanes +
pcie gen4 +
платформа која има подолго време подршка и е по флексибилна +
најнова технологија и во поглед на струјни фази,storage +
со цени ..малце се сочни ама на старо се поевтини најчесто +
тераат технолошки напред со самиот дизајн на нивните чипови +
одлични stock кулери +
поладни +
помалце струја трошат +
не им требаат до толку безбедносни закрпи +
има уште нешчо ама не ми текињет сеа![]()
AMD X570 vs. Intel Z390 Chipset: Which Mainstream Platform Is Better?Pci x16 gen 4 веке имат плочите на амд? И да тоа што само 16 линии интел редат на процесорите освен на лга 2000 плус варијантите ми иде по живци , веке 10 години има мулти гпу па о пци е ссда а тие 16 линиии даваат. Треба барем 32 на лга 1000 плус серииве да има. И тоа е голеж плус за амд.
Све е прашање на вкус за повеќето, дека чипсетот разлика видлива ке направи тоа нема шанси за 99% од нас. Разлика би оситиле можда мал процент на ентузијасти кој користат максимум сата, м2 слотови што чипсетот ги нуди или некој слични екстремни случаеви.AMD X570 vs. Intel Z390 Chipset: Which Mainstream Platform Is Better?
не се согласувам дека е нерешено ама и tomshardware не ги бива одамна
Ѓубриња интелови. Со години молзеа, маме ебаа на светот.
Intel's Cascade Lake-X CPU for High-End Desktops: 18 cores for Under $1000
14+++++++++++ нодЃубриња интелови. Со години молзеа, маме ебаа на светот.
Intel's Cascade Lake-X CPU for High-End Desktops: 18 cores for Under $1000
Остај тоа, поддржани се на постоечките матични така? Значи не морало нов чипсет секоја генерација![]()
Има ова одреден временски период? Знае за брзо да се сврти работата ама се надевам не, да одмориме од монополот.Сега ќе купам една i3-ka од интел и тоа е крај, **мна да јадам ако уште еднаш купам Интел. Ако приметите дека барам по огласиве да купам Интел убаво да ме испцуете.h:
h::crazy:
сигурно, но што ќе ти е токму тоа?Дали има некој за продажба МБ ам3+ за fx8350?
force.smile();
SSD M.2 512GB KIOXIA EG6 (2230) NVMe Gen4 KEG60ZNS512G
7.050,00 ден
CPU AMD RYZEN 9 9950X3D2, 16C/32T, 5.6GHz 192MB 200W, w/ AMD Radeon Graphics, s.AM5, BOX, 100-100001978WOF
61.360,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден
STEAM IRON EXTRALINK GARMENT 280ML
2.170,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден
LED ROAD SIGNAL LIGHT RED EXTRALINK
730,00 ден