Serko
hello world
- 30 август 2018
- 135
- 312
Баш ме интресира колкава ке биде разликата во перформанси после сите овие закрпи, особено со faildozer^ Ништо ново. Исто сра*е, друго пакување ("нови" матични).
Погледнете го атачментот 78623
Дишат на сламка последниве години без никаква иновација. Се обидуваат да ја измолзат и последната капка од старата технологија, а за жал не остана ништо за молзење.
Погледнете го атачментот 78624
Капак на се, од безбедносен аспект избушени се како швајцарско сирење и ич мува не ги лази...
Погледнете го атачментот 78625
Дојде време М$ да ги покрива со закрпи во недоглед, како и сега со последните септемвриски апдејти.
Колку корисниците се свесни дека секоја нова закрпа сноси и speed penalty (како и други ограничувања), тоа е друга работа...
епа ај кажете кои^ Само напред друже.
Вакви информации од "наши луѓе" имаат посебна вредност, доста веќе од ЈТ спонзоруши.
Во својата база ја имам оваа информација, но веќе е стара повеќе од една година. Во меѓувреме ситуацијата сигурно не е подобрена.
Погледнете го атачментот 78942
Сметај дека ќе треба да се враќаш и на постари верзии на биос, затоа што дел од крпениците се правени и на тој начин. Тоа е единствен начин да бидеш објективен во тестирањето...
Обрати посебно внимание на I/O сториџ, таму Интел ги има најголемите загуби, но тоа сигурно го знаеш подобро од мене.
Мое лично мислење е дека успорувањата кај Haswell се помали отколку кај последните две интелови генерации.
~~~~~~~~
Уште еден апсурд, овој пат од M$:
Со последните апдејти ми се нашпичи некој апдејт KB4346087 со нова тура закрпи за избушениот Интел.
Погледнете го атачментот 78943
Трагикомедијата е што сум на АМД платформа и ништо од ова не ме 'дотачиње'. Користам Win10 LTSB каде се форсираат само неопходни и сигурни апдејти што поминале без проблеми кај бета тестерите што користат Win10 Home & Pro.
Да биде ептен трагично, не ми дава да го отфикарам апдејтот.
За воља на вистината, користам модифицирана (NTLite) варијанта на LTSB, па може кај мене е проблемот...
Не е лошо сите што се на АМД платформа да го деинсталираат/блокираат овој апдејт (ако имаат можност). Сигурно ништо добро не носи, освен некое евентуално (минимално) успорување за нас 'недолжните'. :annoyed:
Intel (NASDAQ: INTC) Guts CPU Pricing In First Major Response To AMD (NASDAQ: AMD)
бреееј оно ради и не троше ичAMD Ryzen 9 3900 Tested: Unreleased 65W Processor Sets World Records
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Според мене со AMD во моментов добиваш повеќеГледам повеке членови гласаат за амд, ова е пресврт за 2 години. Јас пратам фоста тестови за игри и сеуште сум за интел кога се равоти за гејминг посебно i5 к сериите на интел. Штета што за интел треба побеке пари да одвоиш за плоча али тоа е тоа. Btw браво за амд со иновациите, следува да видиме што интел наскоро ке извади, се зборува за дупло поевтини цени на некој процесори но останува да видиме.
Pci x16 gen 4 веке имат плочите на амд? И да тоа што само 16 линии интел редат на процесорите освен на лга 2000 плус варијантите ми иде по живци , веке 10 години има мулти гпу па о пци е ссда а тие 16 линиии даваат. Треба барем 32 на лга 1000 плус серииве да има. И тоа е голеж плус за амд.Според мене со AMD во моментов добиваш повеќе
pcie lanes +
pcie gen4 +
платформа која има подолго време подршка и е по флексибилна +
најнова технологија и во поглед на струјни фази,storage +
со цени ..малце се сочни ама на старо се поевтини најчесто +
тераат технолошки напред со самиот дизајн на нивните чипови +
одлични stock кулери +
поладни +
помалце струја трошат +
не им требаат до толку безбедносни закрпи +
има уште нешчо ама не ми текињет сеа![]()
AMD X570 vs. Intel Z390 Chipset: Which Mainstream Platform Is Better?Pci x16 gen 4 веке имат плочите на амд? И да тоа што само 16 линии интел редат на процесорите освен на лга 2000 плус варијантите ми иде по живци , веке 10 години има мулти гпу па о пци е ссда а тие 16 линиии даваат. Треба барем 32 на лга 1000 плус серииве да има. И тоа е голеж плус за амд.
Све е прашање на вкус за повеќето, дека чипсетот разлика видлива ке направи тоа нема шанси за 99% од нас. Разлика би оситиле можда мал процент на ентузијасти кој користат максимум сата, м2 слотови што чипсетот ги нуди или некој слични екстремни случаеви.AMD X570 vs. Intel Z390 Chipset: Which Mainstream Platform Is Better?
не се согласувам дека е нерешено ама и tomshardware не ги бива одамна
Ѓубриња интелови. Со години молзеа, маме ебаа на светот.
Intel's Cascade Lake-X CPU for High-End Desktops: 18 cores for Under $1000
14+++++++++++ нодЃубриња интелови. Со години молзеа, маме ебаа на светот.
Intel's Cascade Lake-X CPU for High-End Desktops: 18 cores for Under $1000
Остај тоа, поддржани се на постоечките матични така? Значи не морало нов чипсет секоја генерација![]()
Има ова одреден временски период? Знае за брзо да се сврти работата ама се надевам не, да одмориме од монополот.Сега ќе купам една i3-ka од интел и тоа е крај, **мна да јадам ако уште еднаш купам Интел. Ако приметите дека барам по огласиве да купам Интел убаво да ме испцуете.h:
h::crazy:
сигурно, но што ќе ти е токму тоа?Дали има некој за продажба МБ ам3+ за fx8350?
force.smile();
CONVERTOR PCI-E TO IEEE 1394 FIREWIRE ESTILLO (1394AV 3+1 port)
1.370,00 ден
LED ROAD SIGNAL LIGHT RED EXTRALINK
730,00 ден
SSD M.2 1TB CRUCIAL P310 NVMe PCIe Gen4, CT1000P310SSD8
9.960,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден
PHONE CAR HOLDER XTROBB 20384
420,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, White, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001531
6.610,00 ден