Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Imam nov Vivax LED TV-40LE78T2S2SM, potrebna mi e pomos!

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Поздрав до сите!
Купив нов Led TV Smart Vivax od 40"
Телевизорот има вграден сателитски тјунер S2!
Имам сателитска антена од 1.2метри со моторче!
Ме интересира ако некој може да помогне, како софтверот од телевизорот да се програмира, ако има таква можност, антената автоматски да се врти кон одреден сателит за гледање некодирани ТВ програми-слободни!
Ако нешто не е јасно околу прашањево, поставете прашања за да ви дадам одговор!
Однапред благодарност до сите кои ќе се потрудат да дадат одговор!

Последна промена:

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Abe antenata e fiksirana vo eden pravec i fakjam mnogu turski sat. TV kanali, а i irugi!
Antenata poseduva pozicioner-diseq-motorce!
Prasanjeto mi bese: dali TV ima moznos so vnesuvanje kordinati za antenata da se vrti kon odreden satelit?!

krema

OG
24 јуни 2009
15.769
15.851
youtu.be
Барај во опциите да уклучиш USALS за моторот автоматски да ти ги бара сателитите и да ги скенира.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.509
7.816
Скопје
www.facebook.com
И мене баш ме интересира дали ке го препознае моторчето, односно координатите ке треба мануелно да ги внесеш , во спротивно моторот ке го избрлавеш и ке го изместе на сосема другу координати.
Координатите ти се внесени во сателитскиот ресивер. Затоа пред да чепкаш нешто прво запиши си ги од стариот ресивер за да ги внесеш во телевизрот.Не е тоа туку така брцни кабел и пребарувај канали.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Јас заради овие нагоре работи што му ги кажавте сите вие му кажав дека тешко ќе среди освен ако не има опција некаде каде што ќе може УСАЛС да направи или пак да селектира DISEQ па да го команда он моторот од телевизорот па да сетира да мести али тоа не верувам.
Поентата е што кодирани канали да гледаш е само легално ако платиш мислам на тв картица да ставиш позади.
Освен ако ВИВАКС не направиле некоја магија па телевизорот да изиграва VU ресивер или дримбокс па да инсталирам OSCAM па да тераш.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
IMG_20200710_191803.jpg Еве го менито на ресиверот на Led TV Vivax за сателитска!
Каде што треба да се направи за вртење на сателитската антена?!
Што треба да се внесе?

Последна промена:

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
А
Откако ја поврзав сателитската антена на телевизорот , дали се заврти моторот ?
Пред да го поврзам телевизорот на сателитската антена, имав сателитски ресивер кој се расипа!
Антената остана во таа позиција кога се расипа ресиверот и сега не мрда со приклучување на телевизорот, останата е во истата пизиција!
Испратив и слика од сателитското мени од телевизорот!
Во него можат да се менуваат разни податоци-погледајте!
Е каде и кои треба да се променат не ми е јасно?!
Дали некој ги знае податоците за сателитските канали: Pajner, Fen TV, Planet i drugi muzicki bugarski nekodirani na satelitot Hellas?

Последна промена:
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно