Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ethereum

W

Whisky Vishera

Гостин
Поздрав од вице-гувернерката

Линк

"Дигиталните валути земаат сè поширок замав во светски рамки и интересот за нив сè повеќе расте. Некои криптовалути, како на пример биткоинот (Bitcoin), се прифатени и се во примена во одредени земји. Сепак, некои дигитални валути имаат елементи на пирамидални шеми, како што е случајот со Уанкоин (OneCoin)."

толку знаат кај нас, биткоин и уанкоин - јеботе експерти.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.719
12.634
Skopje
www.wemaxa.com
Опортунистички мини бизнисменчиња со ситен кеш на глобално ниво влегуваат на големо во игра. Се бараат пакет аранжмани во стилот:

- крипто валута кодирање, барем до бета за ICO понуда
- маркетинг пакет за промоција на истата

Бизниси се ова, не се валути, бизниси на ветер и магла, лук и вода... али ај :) "Валути" се..

Чекајте само средните риби кога ќе влезат во игра да нудат свои валути, тек тогаш ќе биде интересно. До сега неколку големи само ја поматија водата да тргне работата, дрога во сокот момент :)

Коини бе, криптовалути, копајте :)!
2000-100drachmes1.jpg

W

Whisky Vishera

Гостин
денеска се активираше нова difficulty бомба на „тежината“ на копање на ether. сега блок наградата е на 30 секунди 5 етери. профитите за копање ќе се намалат околу 20 - 25% - Ethereum Difficulty Chart and Difficulty History Chart - CoinWarz

ова ќе биде решено за околу еден месец со „Metropolis" надградбата која ќе ја врати блок наградата на околу 19 секунди и 3 етери - т.е. профитите ќе бидат нормализирани како и досега.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
RX 580 Nitro+ - кога ги клокам.. сите графичи работат на исти клокови а само првата има раст во хешрејт. Некој хелп?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
RX 580 Nitro+ - кога ги клокам.. сите графичи работат на исти клокови а само првата има раст во хешрејт. Некој хелп?
Преку што ги клокаш? Ако имаш точки како на првата слика значи дека сите имаат исти сетинзи за клок, ако ти е како втората секоја графичка со посебен клок си. Провери го и ова.

Атачменти

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1,9 KB · Прегледи: 43
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    1,8 KB · Прегледи: 43

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Преку што ги клокаш? Ако имаш точки како на првата слика значи дека сите имаат исти сетинзи за клок, ако ти е како втората секоја графичка со посебен клок си. Провери го и ова.
Trixx, реков дека сите графички работат на исти клок што значи дека сите се клокнати.

nikolovskibt

read-only
4 мај 2016
6
0
Сега малце помош и мене ми треба... зедов графички се... да ги клокнам некоја помош инацхе се АДМ РХ 580 4гб... имам 4 и ми треба поол да ми кажите... некако гледам 20% се е намалено..

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
W

Whisky Vishera

Гостин
W

Whisky Vishera

Гостин
тука е земено во предвид и потрошувачката на струја. мислам дека една 470-ка ја рачунаат како 24 или 25 MH/s.

Capture.JPG

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно