Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Дилемата ми е разрешена :)

HUH????: FastTech Forums

"I tried unflavored juice first with no soda in the chamber. Noticeably colder draw because the vapor travels a long way inside the chambers. Nothing too unusual, a normal vape for the most part.

I filled it up with lemonade first. Vapor was a little colder. Just the slightest hint of lemonade, although I don't think the vapor was actually getting infused with lemonade. You would get the same effect if you take a whiff of a lemonade bottle or try to suck the air out of an empty lemonade bottle. You stop noticing it very quickly.

All you are getting is a little bit of airborne molecules of whatever is in the soda chamber. I figured something more pungent, like an energy drink would work better with this. I tried putting red bull in there, and I was right. You do notice it a little bit when you take a draw, and the whole tank smells like red bull all the time. So it's just tricking your mind into thinking you're tasting red bull.

All in all no matter which liquid I tried the effect was super subtle at best. It quickly fades. It's just a gimmick, I don't see any practical use for it.

What I don't understand is why this had to be a kit on its own. From the design of the tank it looks like it could have been an accessory that screws on to their sub tank, or at the very least a stand alone tank. There's no need for this mod.

I also broke a piece of the tank while assembling it back after cleaning. There are two mesh filters inside the soda chamber to prevent soda from coming out of the drip tip. I broke the threads of the lower filter. I'm talking to other people who has it to see if theirs can break as easily as mine."

campbel_03.jpg

AummEC.gif

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Аромаши или Кипар.
Ако не ви е тешко просветлете ме кои се аромаши а кои кипар?
Гледам да ја избегнувам темава и терминиве ништо не ми значат, пошто штом почнам да ја читам ме зачешува рачето, не знам како вас не ве чеша...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
@gokica
Не разбрав каква дилема имаше!?

Ќе правам рецензија на овој Smoant Campbel, само прво нека дојде. :)

Дилемата ми беше дали сокот е физички оддвоен од е-пареата. Очигледно дека не поминува низ сок и не се меша.

Дека не е делотворно - не е. Но долгиот пат на чадот мене лично ми прави мерак за силни ароми кои ги сакам стишани.

Ако беше со виткање, го земав без дилема. Чисто како спорт. И изгледа уникатно. Тупо ама уникатно. Али купечки грејачи се тие кои ме одвлекуваат да го мислам.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Гледам да ја избегнувам темава и терминиве ништо не ми значат, пошто штом почнам да ја читам ме зачешува рачето, не знам како вас не ве чеша...

PP sent. Јас мислам дека веќе дојде време да не шириме јавно, останаа многу малку во Европа.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не чеша како не. e-aromashop.com и www.mixnmatcheliquids.com/en/. Од кај аромашите можеш да си бувниш *1 литар 3 мл/г 50-50 и да дотураш само арома, а од кај кипарциве (вториот линк) можеш да порачаш и скоро чист никотин, што е буквално отров, ќе те убие без да го погледнеш затоа не оди над 50-70 промили т.е. мл/г осим ако не си хемичар/лаборант.
п.с.
Гуру 300 викува подобро или 400 дпи ? да измотам сајла од сс ќе викува ?
* над 6мл/г или над 1л тешко да пројде, мада регулативата е до 400 млл, проаѓале 1л бази, без никотин, за 6мг добри се шансите да пројде, но не можам да гарантирам, а за повеќе малтене сигурно нема да пројде.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@bicikle

*како златна средина, за влечење на пример 50/50 ПГ/ВГ, пониска бројка за поголем % ВГ, но не е толку драстичен (брз) скокот за веднаш да мора на пример 250-ка за 70ВГ/30ПГ, и 300-тката се` уште врши работа.

Може сајла било каква, подобро е со што потенки влакна (и повеќе на број), со дијаметар колку што ти треба (според намотката или отворот ако е Genesis), само таа многу потешко се оксидира, некои намотуваат еден круг меш околу неа. И тешко се сече на потребната должина без да се расцвета (може да се врзе крајот со тенка жичка).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Баш си читав постови наназад и забележав дека има интересен развој на настаните.

Скајлајн и спица про ме преобратија комплетно во вејпинг стилот и навиките. Целата палета на ароми која ја сакав многу е сега е аут. Се дружам исклучиво со тутнски ароми. Сите останати ми се силни и невкусни.

Ако догито ми беше врв за арома сега стои пензионирано. Сирената е навалена во некоја фиока. Чудо ова вејпингот.

Поздрав друштво!

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Баш си читав постови наназад и забележав дека има интересен развој на настаните.

Скајлајн и спица про ме преобратија комплетно во вејпинг стилот и навиките. Целата палета на ароми која ја сакав многу е сега е аут. Се дружам исклучиво со тутнски ароми. Сите останати ми се силни и невкусни.

Ако догито ми беше врв за арома сега стои пензионирано. Сирената е навалена во некоја фиока. Чудо ова вејпингот.

Поздрав друштво!
Скајлајнот не го пуштам од рака а спицата ја чекам да ми стигне, напротив сум пробал тутунски со скајов и ама ич не ми праат кеф, а се останато ми е петка. Затоа јас мислам дека секој човек посебна индивидуа. Б.Д.В. кој пин го корисиш со спицата 3-ка или 5-ка, и со спуштен оџак има подобра арома или кренат....

Sent from my A7 using Tapatalk

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Мојата "еволуција" изгледа стагнира :) , јас сум му сеуште верен на Прајмот кога станува збор за тутунски, за 1-2 Дварвот ми е фаворит, дефинитивно ми дава поубава арома од Прајмот на тие ароми, а за овошни Догито ми е број 1, тутунските на него ја губат примарната арома. Меѓу Скајлајн и Спица после сите изгледани ревјуа и прочитани мислења повеќе ме влече накај Спицата ама нема да биде во скоро време (Дварвот го зазеде нејзиното место кога решавав што да биде следно)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
@dim na struja на spica го имам инсертот од фабрика. Тој со седум краци ако не се лажам. Не сум измерил димензии на дупчиња за да знам кој е поотворен т.е. позатворен. Ваљда има на интернет ама не сум се занимавал.

Сеуште не сум имал потреба да сменам ништо. Бројот на краци не верувам дека значајно ќе го промени тесното МТЛ влечење.

Оџакот е стално кренат на макс за троут хит кај мене. Како и кај секој атомизер за арома ќе треба да екпериментираш со грејачот т.е. да е поблиску до дупчето за воздух. Висината на оџакот мислам дека нема многу да промени но пак ќе речам не сум играл со ништо. Како дојде од фабрика, така ми се погоди и дури страв ми да сменам за да не ме разочара.

Скајлајнот нуди повеќе арома но спицата има нешто магично во неа. Не знам како да опишам но чувството е баш како да пушиш обична цигара. Многу пријатно голицање во устата, грлото и носот. Аромата е релативно далечна но доволна за да ја направи секоја течност пријатна и уживање.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Мојата "еволуција" изгледа стагнира :) , јас сум му сеуште верен на Прајмот кога станува збор за тутунски, за 1-2 Дварвот ми е фаворит, дефинитивно ми дава поубава арома од Прајмот на тие ароми, а за овошни Догито ми е број 1, тутунските на него ја губат примарната арома. Меѓу Скајлајн и Спица после сите изгледани ревјуа и прочитани мислења повеќе ме влече накај Спицата ама нема да биде во скоро време (Дварвот го зазеде нејзиното место кога решавав што да биде следно)
И јас бев ист, читни ваму читни таму, прашај еден прашај друг гледај едно,две ,три итн. видеа но на крај се решив: сега ми е N°1
Не го пуштам да дише т.е. дише по цел ден Затоа не се мисли зимај го а и спицата верувам дека ќе биде добар па може и бољи...
А и скајлајнот беше причина да баталам ДТЛ сега сум исклучиво на МТЛ.

Sent from my A7 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gokica Значи, ти си бил по throat hit-от. Јас погрешно протолкував по жештината и затоа ти го препорачав Нектарот. Иако и жешкото уште не е исфрлено од игра, бараш:

Висока комора
Повеќе ПГ (ако можеш да го поднесеш/да се навикнеш)
Повисок % никотин

Пробај на Спицата, спушти ја комората до каде можеш (спушти, па пуцни кратко и види дали ќе се смени отпорот - дали таванот ја допрел намотката) и еден ден терај така да видиш дали можеш да се навикнеш и ќе ти одговара со спуштена комора. Ама не кратко време, цел ден најмалце (најдобро откако ќе станеш од спиење).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Троут хитот ми е една од најважните мирудии дефинитивно. Затоа и се вратив на никотин. Во просек 5мг ми е совршено. 6 веќе е за нијанса повеќе од што треба.

Сакам сув поладен чад. На пример Сирена 2 има изразен троут хит ама посочна и потопла пареа за нијанса. Не може да го суши чадот како скајлајнот и спицата. Не е цигареста (не знам како поинаку да го опишам ова). Тука кај мене на тест најмногу паѓа и кајфунот.

Нектарот и да не ми го препорачаше ќе го земев да го пробам. Го имав читано често. И не жалам за искуството. Морало да има еволуција и да се проба што е можно повеќе за да човек си го најде она што му е добро. И сигурен сум дека нема да застанам овде. По некој месец е можно да се променат преференците.

Ќе пробам со твоиве совети да видам што ќе постигнам кај спицата. Ти благодарам.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Сега ги гледав спомнатите.

Дефинитивно сакаш висока комора или долг оџак или долг дрип тип (пробај ако не си).

Сирената 2 веројатно премногу ти натопува, иако можеби не изгледа така во споредба со другите; помага тоа што е GTA style (крената комора) и големи зарези/дупки низ кои поминува памукот. А нема liquid control.

Скајлајнот би требало да биде сличен според натопувањето (многу), но можеби користиш liquid control, а и има висока комора.

Спица дефинитивно има најмало натопување затоа што течноста треба да се движи низ преткомора (местото каде што се бута памукот) и низ потесни дупчиња. И пак висока комора (или ако ја спуштиш, подолг оџак).

Еве еден средно долг дрип тип со хладњаци. :hay:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
@Metuzalem има многу голема логика во твоето објаснување. Јас никогаш не сум ги анализирал до толку. На Скајлајн не користам ликвид контрол. Отвори затвори и толку. Сирената ја цовцам со повеќе памук и апсолутно си во право.

Со друг дрип тип скајлајнот го нема шмекот. Пробав со неколку ама пак се вратив на фабричкиот. Не создава воопшто кондензација така. Дрип типот од флешот е подолг на пример. Ама не е тоа.

И сирената ќе ја намоткам пак деновиве со подолг тип да ја пробам.

Но ајде наредниве неколку дена да ги испитам работите со спицата и да ги следам советиве. Ќе пробам и со повеќе ПГ.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be

Големината му е како Zippo запалка. Практичен за носење, користи два типа на глави (керамички 1,6ohm и памук 1,0ohm), првиот е препорачан за користење на никотински соли (не користам) додека вториот е за класични течности. Танкот - воедно и глава собира 1,1ml и е доста практичен за надополнување и менување. Батеријата е со неверојатни 1000mAh. :D
Првенствено е добар за почетници но е добар и за по кафиЌи и дискотеки, а богами и по разноразни шалтери и институции каде често има редици за чекање.

Буквално го собира во мало џепче од фармерки. :cool:

IMG_1151.jpg
IMG_1152.jpg
IMG_1153.jpg
IMG_1154.jpg

Некако тргна работава со егзотични примероци на стартер под китови. :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не му давате мир чоеку :)
Кога би вејпал, за мтл би пробал силка(можда и меш), и некој ват повеќе, дава по остар вкус, па се до драј хит али секако не во таа мера, него 20-30% повеќе снага. Ова го приметив на а2, но мислам дека и на спицата ќе функционира. Памукот брзо би се катраносал, па затоа силка или жица.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Да пишам за спицата и капачето за полнење со џус. @dim na struja го нарача а можеби и некој друг.

Додека се отвора со една рака (палец и показалец на пример) се држи прстенот веднаш под капачето за џус:

spica pro.jpg

Со другата рака вртиш и отвараш. Тајната е никогаш да не е престегнато. Кога затвораш одиш полека блиску докај границата и застануваш. Не мора да е до крај. Нема да протече.

После полнење може да се јави затнатост на дупчињата за воздух. Се расчистува после неколку тргања. Исто како и берзеркер. Тајната е: полсе полнење затвораш капаче само додека да фати гумицата. Потоа превртуваш атомизер и затвораш понатаму. Отвораш џус флоу и тераш. Ваква финта треба и кај берзеркер (тој нема џус флоу контрола) за да нема гргорење.

Поздрав друштво.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно