Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

Zombie

hello world
2 октомври 2008
108
103
Се барат уште повекје луге за ПУМП - ДУМП да направиме со коинти, речиси све е спремно од страна на viksa86 треба уште некои луге да се собереме кои се заинтересирани во ова работа и ке почнеме со работа.

Контак преку пп.

Примате ли луѓе сеуште?

Заинтересиран сум, ова копањево дефинитивно веќе не се исплати и со гага струја :D
имам околу 60 LTC, 0,2 BTC, 7-8 DRK и 5-6000 DOGE...

Ако ме примате пиши ми инфо на ПП, ама ќе треба подетално да ме воведеш во трејдањево пошо за трејдање сум нуб, до сеа само копав :)

Volkswagen

hello world
12 септември 2008
227
76
Ај мал апдејт

Не сум во тек од јануари.

Значи сеа пропадна работава со Биткоинс?

vane44

Баниран/a
26 ноември 2010
1.419
809
Гевгелија
Ај мал апдејт

Не сум во тек од јануари.

Значи сеа пропадна работава со Биткоинс?
не е ништо пропаднато, функционира сеуште
ако сакаш да копаш порачај си го овој уред, по моменталната цена на лајткоинот инвестицијата се враќа за 30 дена
https://bitmaintech.com/productDetail.htm?pid=00020140830074550960Um75pnzg06E3
порачки примаат од денеска, а најверојатно ќе го добиеш до нова година

elmakedon

read-only
4 септември 2014
1
0
Ако е некој заинтересиран за рударење ги продавам мои два AntMiner S1 180 GH/s заедно со две напојувања, комплет во пакет, плаќање со биткоини

bitls

read-only
27 јуни 2014
6
3
Се решив да споделам дел од моите scrypt ASIC мајнери ако има некој заинтересиран пишете ми во ПП:

Имам:
3 х Blizzard 1.3 Mhs 50w со сопствено напојување
3 х Hurricane x3 14Mhs 500w без напојување
1 Х Thunder x3 28-30Mhs 960w без напојување
1 X Blizzard X 6 3.6 Mhs 100W без напојување

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Ве молам за помош. Купив SAPPHIRE R7 260X 2GB GDDR5 OC 2x DVI која треба да работи со 255 kh/s но кога ке ја пуштам да работи на cointellect ( dogecoin) нејке да мрдне повеке од 36 kh/s и од таму ми даваат одговор дека сум прв со ваков случај и дека проблемот изгледа е до мене. Кога ке ја пуштам на еден тип на GUI miner пишува дека работи со 90 kh/s а на друг GUI Miner пишува дека работи со 200 kh/s но на страната во pool пишува дека работи со 14 kh/s.Јас сум нов во ова и многу збунет ве молам за помош.

пс: инсталиран нов win 7 64 bit нема анти вирус нема никакви други програми што работат во позадина и инсталирани најнови драјвери за графичката.

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Се решив да споделам дел од моите scrypt ASIC мајнери ако има некој заинтересиран пишете ми во ПП:

Имам:
сакам да купам еден Blizzard 1.3 mh/s дали продаваш и која цена?

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Ако е некој заинтересиран за рударење ги продавам мои два AntMiner S1 180 GH/s заедно со две напојувања, комплет во пакет, плаќање со биткоини
сакам само еден дај ми цена во денари и кажи ми дали сакаш замена за мобилен?

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Да, 50 еур е еден близард.
Би сакал ли да се мењаме за мобилен со 22 месеци гаранција зашто вчера купив графичка и парите ги дадов на неа мегутоа не сум задоволен или пак проблемот е до мене што незнам да ја наместам или ако сакаш два за графичката SAPPHIRE R7 260X 2GB GDDR5 OC 2x DVI нова вчера ја купив

bitls

read-only
27 јуни 2014
6
3
Не, фала ти графички имам 2х р9 280х а и мобилен имам доста јак.

Би сакал ли да се мењаме за мобилен со 22 месеци гаранција зашто вчера купив графичка и парите ги дадов на неа мегутоа не сум задоволен или пак проблемот е до мене што незнам да ја наместам или ако сакаш два за графичката SAPPHIRE R7 260X 2GB GDDR5 OC 2x DVI нова вчера ја купив

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Не, фала ти графички имам 2х р9 280х а и мобилен имам доста јак.
Ок би ми чувал ли еден минер неколку дена додека да го продадам мобилниот и би сакал ли да ми дадеш контакт за да не се бркаме на форумов?

bizmak

hello world
6 декември 2013
110
85
bizmak's setup  
Motherboard
Gigabyte 990XA-UD3
PSU
Antec TP-750C
RAM
8GB DDR3
Video card
2x Sapphire 280X
Case
DeepCool Tesseract SW Black
Дечки да не кршиме правила за продажба/замена - има огласи, овде копаме :)

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767

Имам:

Можеш ли во пп да ми ги пишеш цените.

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Дечки најдов pool кој плака во евра и јас со 160 kh/s правам по 1.5 евро на ден.Чекав 5-6 дена додека да ја земам првата исплата за да се уверам дека се е во ред и еве денеска ми стигна првата исплата од 10 евра и можам да ја споделам информацијава со вас зашто е сигурна. Се копаат dogecoin на странава но има една мана што сте ограничени на 1.5 евра дневна заработка и затоа јас си направив два профила и на двата правам по 1.5 евра дневно. На едниот профил работам со графичка карта со 160 kh/s, а на другиот со 1.3 mh/s. Кој сака еве ја страната нека се зачлени линков е мој referral и зимам плус 10 % од тоа што вие ке го направите значи не ви се крати на вас така да кој сака нека проба јас мислам дека нема да се кае. http://cointellect.ee/?code=179c7632

ПС: Не го користете нивниот софтвер има bug некој моментално работат за да го средат но во download секцијата имате имате user и pss и pool па можете да си го симнете cgminer и преку него да си терате.Ако на некој нешто не му е јасно слободно нека пише.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Баш дека нема закон за малку пари може да се плати казна од 4-10к еур, затоа е уште поопасно. Од нова година нови закони за интернет банкарство и интернет плаќање, работа како фриленсер ќе биде казниво како дилер за дрога доколку не добива пари на банковна сметка. Вие што имате биткоини и планирате продажба средете пред нова година.

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Баш дека нема закон за малку пари може да се плати казна од 4-10к еур, затоа е уште поопасно. Од нова година нови закони за интернет банкарство и интернет плаќање, работа како фриленсер ќе биде казниво како дилер за дрога доколку не добива пари на банковна сметка. Вие што имате биткоини и планирате продажба средете пред нова година.
Па како другачие ке ти стигнат пари ако не на сметка од банка?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
уфф има 100 начини како да стигнат без трага, легално е само преку трансакција а другите начини не се легални али не се ни незаконски знаат многу од тука како...

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
уфф има 100 начини како да стигнат без трага, легално е само преку трансакција а другите начини не се легални али не се ни незаконски знаат многу од тука како...
да ок си е муабетот али ја на сметка си ги пракам неделно по 20 евра правам со dogecoin и таман се ;)

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Дечки најдов pool кој плака во евра и јас со 160 kh/s правам по 1.5 евро на ден.Чекав 5-6 дена додека да ја земам првата исплата за да се уверам дека се е во ред и еве денеска ми стигна првата исплата од 10 евра и можам да ја споделам информацијава со вас зашто е сигурна. Се копаат dogecoin на странава но има една мана што сте ограничени на 1.5 евра дневна заработка и затоа јас си направив два профила и на двата правам по 1.5 евра дневно. На едниот профил работам со графичка карта со 160 kh/s, а на другиот со 1.3 mh/s. Кој сака еве ја страната нека се зачлени линков е мој referral и зимам плус 10 % од тоа што вие ке го направите значи не ви се крати на вас така да кој сака нека проба јас мислам дека нема да се кае. http://cointellect.ee/?code=179c7632

ПС: Не го користете нивниот софтвер има bug некој моментално работат за да го средат но во download секцијата имате имате user и pss и pool па можете да си го симнете cgminer и преку него да си терате.Ако на некој нешто не му е јасно слободно нека пише.
Тоа е нелогично.
Добиваш исто пари со 0,16Мhas и со 1.3 Mhash, a копа doge coin.
Објасни...

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
за да си е таман треба да пополниш пријава и да платиш 11%
Да не одиме офф, поентата е ако имате поголеми суми среде те ги до нова година

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Тоа е нелогично.
Добиваш исто пари со 0,16Мhas и со 1.3 Mhash, a копа doge coin.
Објасни...
Ете пишав погоре дека не дозволуваат повеке од 1.5 евро дневно да се заработува на еден акаунт.Јас имам графичка која ми работи со 160 kh/s и правам по 1.5 евро дневно и мислев дека ако купам минер ке правам многу повеке и си купив минер и тогаш дознав дека имаат лимит за дневна заработка па така минерот го пуштив на еден акаунт а графичката на друг.Ако мислиш дека лажам пробај ке видиш оставив линк погоре ако не ти е проблем искористи го тој линк.

ПС : Јас сум апла нов во ова можеби и не сум разбрал нешто како треба али битно пари ми стигаат на paypal колку што пишува дека заработувам на страната.

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Ете пишав погоре дека не дозволуваат повеке од 1.5 евро дневно да се заработува на еден акаунт.Јас имам графичка која ми работи со 160 kh/s и правам по 1.5 евро дневно и мислев дека ако купам минер ке правам многу повеке и си купив минер и тогаш дознав дека имаат лимит за дневна заработка па така минерот го пуштив на еден акаунт а графичката на друг.Ако мислиш дека лажам пробај ке видиш оставив линк погоре ако не ти е проблем искористи го тој линк.

ПС : Јас сум апла нов во ова можеби и не сум разбрал нешто како треба али битно пари ми стигаат на paypal колку што пишува дека заработувам на страната.
Дргар ние што сме како тим да кажам имаме преку 40 графички ( 290ки/280ки) сакаш да кажеш ако направиме 40 акаунти ќе вадиме по 60 евра на ден?

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Дргар ние што сме како тим да кажам имаме преку 40 графички ( 290ки/280ки) сакаш да кажеш ако направиме 40 акаунти ќе вадиме по 60 евра на ден?
Да брат ке вадите не ви шиткам финти тука туку само споделувам информација пробај што знам 1 саат и ке видиш како ке иде само мене графичката и минерот ми се на различни компјутери не сум пробал од еден компјутер види пробај и ако не ти е проблем искористи го мојот линк ке ти бидам многу благодарен.

ПС: Не ти пишува колку dogecoin правис туку пишува колку евра правис јас за еден саат правам околу 6 центи и со графичката и со минерот

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно