нее грешка си мојата јас си ја зедов од салонот во ГТЦ, твојата отиде кај феноменот ако ти текнува кога дојдовме заедно кај тебеpoubavo nemozese da iskoci(ako ne se lazam taa e mojata ploca so ti ja prodadov pred 2-3 godini ?)
нее грешка си мојата јас си ја зедов од салонот во ГТЦ, твојата отиде кај феноменот ако ти текнува кога дојдовме заедно кај тебеpoubavo nemozese da iskoci(ako ne se lazam taa e mojata ploca so ti ja prodadov pred 2-3 godini ?)
Како, од каде ги имаш земено scrypt asic miner-ите ? Словенија?Со тој ок ќар си купив едни “машинчина“ и сега пак сум во позитивно “копање“. Станува збор за scrypt asic, имам 2x 1.4 Mh/s i 3x 14 Mh/s, вкупно околу 48-49 Мh/s (а трошат 1.7 Kw/h сите заедно). Дали некој друг можеби има вакви “машинчина“, па да споделиме искуство? Или ако некој сака да дознае повеќе или што и да е тука сум на располагање. Ќе ми биде мило да запознаам и други “мајнери“, па може за скоро време и да споделам некое од моите “машинчина“ (чекам уште една од 29 Mh/s i 2x 1.4 Mh/s).
Битлс
Како, од каде ги имаш земено scrypt asic miner-ите ? Словенија?
Директно од производителот zeusminer.com. Кина
јас сум заинтересиран ако ми дадете втора шансаДали има некој што активно копа и тргува по берзите?
Имаме група на skype каде што делиме информации, бркаме нови валути и правиме пумп думп.
Ако има некој активен играч нека ми пише ПП да ве уклучиме во тимот.
ПП кај мене ,uwemi, Pricina или Dejan str
Малку по различни ќе бидат сега работите. Само да се оранизирам како што треба и секако влегуваш во тимот, да не бевте ти ,деки и даре јас немаше да мрднам од 7950ката.јас сум заинтересиран ако ми дадете втора шанса![]()
Здраво и од мене за прв пат.
Здраво и од мене за прв пат.
Неколку прашања,
- Како помина со нашата ценета царина и колку чекаше на испорака?
- Дали со првото купување од zeusminer доби купони со попуст?
- Колку, и на што ги поврза zeus-ite? Лаптоп, десктоп, arduino ...?
Да тоа е нист5 алгоритам графичката ти е 280ка. Ок си еЗдраво до сите ова ми е прв пост и имам некој проблеми околу минерот поточно енос сакам да запоцнам со копанје на некој коин па тестирам еве скрин схот од проблемот и дали е можно само една графицка да вади 11mh/s ... ? http://imgur.com/WyUv2sD
не е 280ка да ти казам сега каква е ќе се чудиш графичката е Ати 6370Да тоа е нист5 алгоритам графичката ти е 280ка. Ок си е
Оди на Coinwarz види која е најпрофитабила и копајја таа, инаку ке треба да пратиш берзи и да не спиеш доволноako imas besplatna struja ne e pocinato![]()
Фала сега ќе видиме и сеуште нешто не ми е јасно сега го конфигурирав cgminer-ot 3,7,3 со нова скрипта и со една графицка сега оди до 15+Mh/s се што прочитав последниве два дена од назад до последниот пост на форумот никаде не сретнав таква брзина за една графичка ништо не ми е јасно сега околу брзинатаОди на Coinwarz види која е најпрофитабила и копајја таа, инаку ке треба да пратиш берзи и да не спиеш доволно.
Немаш наместено нешто како треба, види добро на пулот каде копаш параметри за подесување на CGminer . По самата заработка ке видиш дека не е во ред подесено.Добро расчитај наназад на темава има детално инфо,колку да научиш да конфигурираш мајнер, после лесно е, само копи пасте сетинзите од пулот каде ке копаш и тераш.Фала сега ќе видиме и сеуште нешто не ми е јасно сега го конфигурирав cgminer-ot 3,7,3 со нова скрипта и со една графицка сега оди до 15+Mh/s се што прочитав последниве два дена од назад до последниот пост на форумот никаде не сретнав таква брзина за една графичка ништо не ми е јасно сега околу брзината![]()
abe da si poigram sega za sega za proba samo da vidam kak odi kako se sreduva miner i taka za zarabotka ke narcame ASIC Bitcoin Miner ponatamu i zavrsenoСакаш да копаш BTC, wow не ми се верува ,15 мега хаш е смешка за btc,земи прочитај за други алгоритми. Како и да е со таа графичка смешно е да се замараш.
Ако веќе зимаш ASIC, земи Scrypt.abe da si poigram sega za sega za proba samo da vidam kak odi kako se sreduva miner i taka za zarabotka ke narcame ASIC Bitcoin Miner ponatamu i zavrseno![]()
Види, џабе ке се замараш, нема ни 5 денари дневно да направиш што и да копаш со таа графичка а за Asic ako веке нарачуваш почекај да дојде или преордер барај АСИК што копа Scrypt и scrypt Nabe da si poigram sega za sega za proba samo da vidam kak odi kako se sreduva miner i taka za zarabotka ke narcame ASIC Bitcoin Miner ponatamu i zavrseno![]()
Ke naracame zeus miner i taka za mene nema da postoi carina vo evropaВиди, џабе ке се замараш, нема ни 5 денари дневно да направиш што и да копаш со таа графичка а за Asic ako веке нарачуваш почекај да дојде или преордер барај АСИК што копа Scrypt и scrypt N
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден