Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

vane44

Баниран/a
26 ноември 2010
1.419
809
Гевгелија
poubavo nemozese da iskoci :) (ako ne se lazam taa e mojata ploca so ti ja prodadov pred 2-3 godini ?)
нее грешка си мојата јас си ја зедов од салонот во ГТЦ, твојата отиде кај феноменот ако ти текнува кога дојдовме заедно кај тебе :D

bitls

read-only
27 јуни 2014
6
3
Здраво момци и девојки,

Ова е мој прв пост на IT и се зачленив само заради темава. Мило ми е дека дискусиjава тука е доста одамна, криво ми е дека не сум ја начекал порано :) Јас самиот “копав“ алтернативни парички од октомври 2013 со 2x r9 280x и направив ок ќар. Со тој ок ќар си купив едни “машинчина“ и сега пак сум во позитивно “копање“. Станува збор за scrypt asic, имам 2x 1.4 Mh/s i 3x 14 Mh/s, вкупно околу 48-49 Мh/s (а трошат 1.7 Kw/h сите заедно). Дали некој друг можеби има вакви “машинчина“, па да споделиме искуство? Или ако некој сака да дознае повеќе или што и да е тука сум на располагање. Ќе ми биде мило да запознаам и други “мајнери“, па може за скоро време и да споделам некое од моите “машинчина“ (чекам уште една од 29 Mh/s i 2x 1.4 Mh/s).
Битлс

dmppb8o1r

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Со тој ок ќар си купив едни “машинчина“ и сега пак сум во позитивно “копање“. Станува збор за scrypt asic, имам 2x 1.4 Mh/s i 3x 14 Mh/s, вкупно околу 48-49 Мh/s (а трошат 1.7 Kw/h сите заедно). Дали некој друг можеби има вакви “машинчина“, па да споделиме искуство? Или ако некој сака да дознае повеќе или што и да е тука сум на располагање. Ќе ми биде мило да запознаам и други “мајнери“, па може за скоро време и да споделам некое од моите “машинчина“ (чекам уште една од 29 Mh/s i 2x 1.4 Mh/s).
Битлс
Како, од каде ги имаш земено scrypt asic miner-ите ? Словенија?

durlano

read-only
16 јули 2014
4
0
Здраво и од мене за прв пат.
Директно од производителот zeusminer.com. Кина

Неколку прашања,

• Како помина со нашата ценета царина и колку чекаше на испорака?
  • Дали со првото купување од zeusminer доби купони со попуст?
  • Колку, и на што ги поврза zeus-ite? Лаптоп, десктоп, arduino ...?

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Дали има некој што активно копа и тргува по берзите?
Имаме група на skype каде што делиме информации, бркаме нови валути и правиме пумп думп.
Ако има некој активен играч нека ми пише ПП да ве уклучиме во тимот.
ПП кај мене ,uwemi, Pricina или Dejan str

vane44

Баниран/a
26 ноември 2010
1.419
809
Гевгелија
Дали има некој што активно копа и тргува по берзите?
Имаме група на skype каде што делиме информации, бркаме нови валути и правиме пумп думп.
Ако има некој активен играч нека ми пише ПП да ве уклучиме во тимот.
ПП кај мене ,uwemi, Pricina или Dejan str
јас сум заинтересиран ако ми дадете втора шанса :p

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
јас сум заинтересиран ако ми дадете втора шанса :p
Малку по различни ќе бидат сега работите. Само да се оранизирам како што треба и секако влегуваш во тимот, да не бевте ти ,деки и даре јас немаше да мрднам од 7950ката.

bitls

read-only
27 јуни 2014
6
3

Неколку прашања,

• Како помина со нашата ценета царина и колку чекаше на испорака?
  • Дали со првото купување од zeusminer доби купони со попуст?
  • Колку, и на што ги поврза zeus-ite? Лаптоп, десктоп, arduino ...?

1. Одговор во ПП
2. Да добив купони, бев во првиот batch а и за вториот batch
3. Имам 2x 1000W Cooler Master Silver, поврзани со add2psu и едно 1000w gold i edno 650w gold исто така поврзани со http://www.add2psu.com/
Десктоп, имам расбери пи за контролери ама сеуште не се апдејтирани со https://github.com/dmaxl/cgminer верзијата која е најдобра за сега и со најмалку rejects.

Design MK

read-only
30 јуни 2013
7
0
Palo Alto, California
Здраво до сите ова ми е прв пост и имам некој проблеми околу минерот поточно енос сакам да запоцнам со копанје на некој коин па тестирам еве скрин схот од проблемот и дали е можно само една графицка да вади 11mh/s ... ? http://imgur.com/WyUv2sD

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Здраво до сите ова ми е прв пост и имам некој проблеми околу минерот поточно енос сакам да запоцнам со копанје на некој коин па тестирам еве скрин схот од проблемот и дали е можно само една графицка да вади 11mh/s ... ? http://imgur.com/WyUv2sD
Да тоа е нист5 алгоритам графичката ти е 280ка. Ок си е

Design MK

read-only
30 јуни 2013
7
0
Palo Alto, California
Да тоа е нист5 алгоритам графичката ти е 280ка. Ок си е
не е 280ка да ти казам сега каква е ќе се чудиш графичката е Ати 6370 :D али слабо битцоин нисто не извади за 24 часа на mining.bitcoin.cz и го исклуцив дај кажи ми што е исплатливо да копам сега и наведи ме бидејки ен сум бас во тек ако ен те е проблем во секој слуцај фала ти однапред :)

Design MK

read-only
30 јуни 2013
7
0
Palo Alto, California
Оди на Coinwarz види која е најпрофитабила и копајја таа, инаку ке треба да пратиш берзи и да не спиеш доволно :D.
Фала сега ќе видиме и сеуште нешто не ми е јасно сега го конфигурирав cgminer-ot 3,7,3 со нова скрипта и со една графицка сега оди до 15+Mh/s се што прочитав последниве два дена од назад до последниот пост на форумот никаде не сретнав таква брзина за една графичка ништо не ми е јасно сега околу брзината :D

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Фала сега ќе видиме и сеуште нешто не ми е јасно сега го конфигурирав cgminer-ot 3,7,3 со нова скрипта и со една графицка сега оди до 15+Mh/s се што прочитав последниве два дена од назад до последниот пост на форумот никаде не сретнав таква брзина за една графичка ништо не ми е јасно сега околу брзината :D
Немаш наместено нешто како треба, види добро на пулот каде копаш параметри за подесување на CGminer . По самата заработка ке видиш дека не е во ред подесено.Добро расчитај наназад на темава има детално инфо,колку да научиш да конфигурираш мајнер, после лесно е, само копи пасте сетинзите од пулот каде ке копаш и тераш.

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Сакаш да копаш BTC, wow не ми се верува ,15 мега хаш е смешка за btc,земи прочитај за други алгоритми. Како и да е со таа графичка смешно е да се замараш.

Design MK

read-only
30 јуни 2013
7
0
Palo Alto, California
Сакаш да копаш BTC, wow не ми се верува ,15 мега хаш е смешка за btc,земи прочитај за други алгоритми. Како и да е со таа графичка смешно е да се замараш.
abe da si poigram sega za sega za proba samo da vidam kak odi kako se sreduva miner i taka za zarabotka ke narcame ASIC Bitcoin Miner ponatamu i zavrseno :D

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
abe da si poigram sega za sega za proba samo da vidam kak odi kako se sreduva miner i taka za zarabotka ke narcame ASIC Bitcoin Miner ponatamu i zavrseno :D
Види, џабе ке се замараш, нема ни 5 денари дневно да направиш што и да копаш со таа графичка а за Asic ako веке нарачуваш почекај да дојде или преордер барај АСИК што копа Scrypt и scrypt N

Design MK

read-only
30 јуни 2013
7
0
Palo Alto, California
Види, џабе ке се замараш, нема ни 5 денари дневно да направиш што и да копаш со таа графичка а за Asic ako веке нарачуваш почекај да дојде или преордер барај АСИК што копа Scrypt и scrypt N
Ke naracame zeus miner i taka za mene nema da postoi carina vo evropa :D

bizmak

hello world
6 декември 2013
110
85
bizmak's setup  
Motherboard
Gigabyte 990XA-UD3
PSU
Antec TP-750C
RAM
8GB DDR3
Video card
2x Sapphire 280X
Case
DeepCool Tesseract SW Black
Пред да купите сите ASICи, пробајте купете некоја количина BTC.

Тргувајте на берзи со ALTcoins / рентајте веќе функционална опрема .

Видете дали играва Ви е интересна, потоа загазувајте подлабоко.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно