Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Како Xapo? Дали жиееш во Македонија или? Мене Xapo ми ја укинуваат утре (15-ти), дури ми бараа да им пратам тукашна сметка за да ми ги вратат 20$ што сум ја платил картичката!
Нормално дека сум у МК. Ја очекувам новата за 1 недела да дојде.

W

Whisky Vishera

Гостин
отвори го сајтот и информирај се, не е толку тешко. можеш да го пробаш и jaxx.io или coinomi овие работат супер на android и се прилично безбедни.

W

Whisky Vishera

Гостин
Jaxx.io има ZEC, monero само преку mymonero.com - или нормално можеш да си направиш paper wallet за секоја криптовалута посебно.

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
нови инвестициски можности :)

Laser

Chain Group Escrow Service

Вложување во шеми како овие се најлесниот начин да ги изгубите парите. Ќе станете уште еден пример кој НБРМ ќе може да го посочи како причина зошто не се дозволени трансакции со криптовалути.

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Вложување во шеми како овие се најлесниот начин да ги изгубите парите. Ќе станете уште еден пример кој НБРМ ќе може да го посочи како причина зошто не се дозволени трансакции со криптовалути.

Демек НБРМ не брани? А Федерал Ризерв ги остава Американците да страдаат? Башка што НБРМ нема надлежност над други валути освен денарот. Ах, и не признаваат ниедна криптовалута како валута. Каша попара.

W

Whisky Vishera

Гостин
Немав друга работа денеска и седнав да направам еден мал сервис т.н. satoshi / bitcoin faucet, каде што ќе можете да добиете бесплатно од 20 до 100 satoshi. Има еден тон вакви сервиси и ми беше предизвик да креирам и јас чисто од забава.

Сервисот работи на принцип - позајмување на неколку CPU циклуси за „копање“ на крипто-валута - Monero, наместо бомбардирање со десетици банери и реклами. Доколку се одлучите дека сакате да добиете гратис satoshi, ќе мора да го активирате модулот за „копање“ за да можете да ја земете наградата од 20 до 100 satoshi.

Ова ќе можете да го правете на секој 15 минути, максиално 20 пати во текот на еден ден.

Кога ќе се акумилираат 25.000 satoshi, автоматски ќе ви бидат исплатени на вашата bitcoin сметка

Earn free bitcoin - Claim satoshi every 15 minutes

:)

И

Избришан член 18474

Гостин
Истиот кој после сценариото со Кина купи 4 милиони во биткоини хаха :)
Хипокрит :D

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.728
12.661
Skopje
www.wemaxa.com
Топла препорака секој да подигне хипотека на се што поседува од движен и недвижен имот и да инвестира во Биткоин, после 01.01.2018, 1 BTC = $18000!!! Ми кажа Тасе на баџанакот шура од золва.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно