toplel
user
- 18 август 2016
- 1.061
- 1.546
Единствена земја во светов сме што има две паралелни судства што функционираат независно и даваат отчет за својата работа и одговараат на своите грешки. Единствена земја на која што контурите ѝ се оцртани со црвена и бела боја од макотрпни интелектуалци-функционери што живеат на работ од сиромаштијата со цел за подобро на опшесвото.
Сигурен сум дека ќе сме единствена држава во која што секоја Влада непристрасно ќе ги диференцира, издвои и пласира вистинските од лажните вести.
Тwдогwаво сум убеден дека ќе нѐ биде.
Сигурен сум дека ќе сме единствена држава во која што секоја Влада непристрасно ќе ги диференцира, издвои и пласира вистинските од лажните вести.
Тwдогwаво сум убеден дека ќе нѐ биде.
. Затоа тоа фундаментално право, во организирани заедници, општества, е сепак некако не толку слободно, иначе ќе неможе да се контролира. Како рече и самиот преку казнена политика. Ама е досадно и непрактично до даска. Се решава со игнорирање, ама треба да си интелектуално свесен и способен да разграничиш работи, а нема да претерам ако кажам дека пола народ незнае таблица множење до 100, а камо ли да процени кој тресе зелени психопатски глупости. Важно е интересен и е против државата, друго што е битно.