Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

CAPTCHA и проблеми со NAT-ирање на VIP, повик до корисниците да се жалат и да бараат премин на ipv6

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
Тогаш да почнеме од утре да им квичиме секој ден во кол центар:)
Ми се јавија пак од 0771234, ке извршат дополнителни проверки кога ке сум дома, значи пријавувајте постојано и ќе се реши. И да сепак има дупло натирање, ми потврди дечкото.

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Лично од искуство мое, подобро ако не ве мрзи во детален мејл опишете го проблемот, и побарајте повратна информација. Така направив кога беше проблемот скоро со отварањето на страници, доцна вечерта им испратив со детален опис и со скриншотови и се, и сабајлето уште кај 8-9 ме бараа за истото директно од техничкиот оддел. Вака на 1234 може да ви се јави некој кој поима нема околу ова па да заглавите и ќе ви каже ако брзината е ОК и имаш нет, тогаш се е ОК. Ако не ви се јават т.е не ви дадат одговор, барајте ги. И чисто како за информација пишете овде вие што пријавивте што сте направиле, бидејќи лично деновиве не сум во можност да ги барам.

S

Sukhoi

Гостин
Дечки ај пробајте некој радио сајт што стрима преко Shoutcast или други странски (еве за пример линк од наше радио, одма се пушта по вклучување на страната). Дали преку 3G/4G мрежата ви работи? Мислам дека некои порти блокираат, пример сајтот погоре и сите радио станици наши и странски што идат преко Shoutcast не работат на мобилната мрежа, стримот не стартува. Порано на One работеа како паметам.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Дечки ај пробајте некој радио сајт што стрима преко Shoutcast или други странски (еве за пример линк од наше радио, одма се пушта по вклучување на страната). Дали преку 3G/4G мрежата ви работи? Мислам дека некои порти блокираат, пример сајтот погоре и сите радио станици наши и странски што идат преко Shoutcast не работат на мобилната мрежа, стримот не стартува. Порано на One работеа како паметам.
Пробано преку PC си отвара и си пее радиото, преку 3g/4g на Вип ја отвара страната но радиото не се пушта.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.770
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Треба да кликнете плеј, кај мене работи. Види фото.
Screenshot_20180411-184057_Chrome.jpg

S

Sukhoi

Гостин

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.770
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Не е тоа, пробано е на неколку телефони. Не си на телеком нели? За телеком не сум сигурен можеби таму работи.

Затоа ставив скриншот, пишува Vip MK најдоле.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Некој кој пријави и има повратна информација од нивна страна за работава?

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
Некој кој пријави и има повратна информација од нивна страна за работава?
Јас пријавив и ми се бараа вчера, ми рекоа дека направиле некои промени и дека не би требало сега да излегува, за сега нема па ке видиме.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Значи јас вака го решив проблемот. Бев на одмор и си бев оптегнат на гаќи у фотељата, така сурфајќи скоро на сите страници што користат cloudflare почна да ми појавува кепча поради приватните адреси. Во моментот ми дојде некоја нервоза, отворив vip.mk и отидов на контакт формата. Таму пишав дека поради приватните адреси неможам да сурфам и само бара кепча, сакам да ми се реши проблемот. После 30-40 минути додека сурфав снема интернет еднаш или два пати, отварам гледам се сменила адресата во јавна на мојот модем. После тоа си легнав, телефонот на муте и по неколку саата кога станав да го проверам гледам два пропуштени повици од вип, валјда да ме известат дека проблемот е решен. Тоа беше пред 2-3 месеца и еве сеуште си имам јавна адреса, толку.

пс. Прво мислев да им ѕвонам ама бидејќи ме мрзеше да станам од фотелјата и го земам телефонот кој не беше при рака пишав преку нивната вебстраница.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.768
1.636
Значи јас вака го решив проблемот. Бев на одмор и си бев оптегнат на гаќи у фотељата, така сурфајќи скоро на сите страници што користат cloudflare почна да ми појавува кепча поради приватните адреси. Во моментот ми дојде некоја нервоза, отворив vip.mk и отидов на контакт формата. Таму пишав дека поради приватните адреси неможам да сурфам и само бара кепча, сакам да ми се реши проблемот. После 30-40 минути додека сурфав снема интернет еднаш или два пати, отварам гледам се сменила адресата во јавна на мојот модем. После тоа си легнав, телефонот на муте и по неколку саата кога станав да го проверам гледам два пропуштени повици од вип, валјда да ме известат дека проблемот е решен. Тоа беше пред 2-3 месеца и еве сеуште си имам јавна адреса, толку.

пс. Прво мислев да им ѕвонам ама бидејќи ме мрзеше да станам од фотелјата и го земам телефонот кој не беше при рака пишав преку нивната вебстраница.
Да почнеме тогаш со масивен ddos на клаудфлер страни?

shemko

hello world
15 јули 2008
231
56

Fala drugar, za infoo, i jas 3 dena so red po fb, i na 1234, gi pomasirav i denes mise javija i vikaat tija promenivme rutata sega e ok, gledam imam staticna javna ip, adresa ....

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Дали приметувате разлика при сурфање и данладање по променета IP адреса?

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Исто и од мене пријавено. И ми се јавија телефонски дека проблемот бил глобален и дека работеле на тоа. Screenshot_20180501-001618.png

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
Кои ти се првите 2 или 3 бројки од IP адресата, не ја пишувај целата!

пример:
100.ххх.ххх.ххх
или
64.ххх.ххх.ххх

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
Ова треба да е јавна адреса, ако грешам нека изгорам :D
Нека ме поправи некој ако не е така.:)