Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Asus како бренд за лаптоп

Problemo

hello world
21 мај 2011
212
7
  1. Дали е достоен како бренд за лап топ?
  2. Дали се подобрени од порано ?
  3. Какви проблеми прават и дали често се расипуваат?
Мислење за амц како продавница за лаптопи.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Добротот е што се многу пати поефтини од останатите лаптопи, а идинствен проблем што можеш да имаш со него е батеријата.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
  1. Дали е достоен како бренд за лап топ?
  2. Дали се подобрени од порано ?
  3. Какви проблеми прават и дали често се расипуваат?
Мислење за амц како продавница за лаптопи.

1.Да
2.Да,
3.Секој лап топ ке се расипе ако не го пазиш и не го одржаваш/чистиш.

Мене Асус како дизајн не ми прават мерак иначе се одлични за домашна употреба/лајт корисници.

Амц, никако, ни маус не би купил а камо ли нешто друго

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
1. Зависи кој модел го гледаш. Дефинитивно имаат квалитетни и убави модели, но како во народната колку пари, толку музика.
2. Да
3. Не постои општо-прифатен проблем карактеристичен за овој или било кој друг бренд. Расипувањето е релативна работа, ко што реков погоре зависи што ќе купиш, колку и како ќе го користиш и слично.

АМЦ? Пу, пу, скраја да е....

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
imam raboteno vo oficijalen asus servis i mozam da ti recam za parite se najdobri.
Problem ima so novite modeli treba vnimatelno da se koristi , malku se nezni na hindjovite na ekranot, inaku generalno za parite nema podobri a i 2 godini garancija.
Samo nemoj da kupuvas od najniskata klasa tie stvarno se gjubre.

nvidia88

lurker
16 септември 2010
609
374
Gostivar
1.да
2.да
3. не постој перфектен лаптоп отпорен на расипување,зависи малце и од среќата кој лаптоп ќе ти се погоди

Problemo

hello world
21 мај 2011
212
7
Моментално најмногу овај ме бендисва ради дизајн а и кеш, перформансите ми се задоволителни. ASUS X501A-XX029
А сет како продавница (мислење искуство)?
http://www.set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=37363
http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=34597&id=85&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
http://www.youtube.com/results?sear...0.0.0.0.75.75.1.1.0...0.0...1ac.1.GT9rcpk3uK8

Jokerski

lurker
28 октомври 2010
820
738
Во твојот ум чедо
Jokerski's setup  
OS
Windows 11 Pro 64bit
Mojot e od set dva pati go vrativ nov mi dadoa i dozvoliva da doplatam ili pak da mi dadat pari razlika i da zeam poslab model... Da me prasase pred toa ke ti kazev ne za SET ama imam ubavo iskustvo samo so laptopot so drugo jok begaj podaleku :)

Imav sx 125 pa sx720 i na kraj sx770 taka mislam bese << sx 770 e najjak model toa mi bese poentata... nema mana 8 saati baterijata drzi pri normalna rabota... Igri da receme dota2 so oc graficka i cpu drzi 3 saati drugi igri crysis 3 eve novava saat i pol ili 2 eventualno

IntelAmd

lurker
18 јануари 2012
740
206
Сет и Мебиус се моментално најдобри фирми за ИТ во Македонија, АМЦ е веќе смешно да ги споредуваме со претходно споменатите, АМЦ треба уште многу да се потрудат ;)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.507
31.960
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
Asus, според мене се е подобри и подобри, а за расипување на лаптопот незнам, секој лаптоп може да ти се расипе :annoyed:
Амц нема голем избор на лаптопи, во Анхоч има повеке, мислам дека Анхоч се подобри во однос на лаптопи.

vojo

read-only
17 јануари 2011
11
4
Asus ти е како да возиш Мерцедес, јас имам многу убаво искуство со овие лапчиња. Бев сопственик на ASUS X51RL лаптоп, оваа машина ме тераше цел студенски живот и плус уште две години, значи вкупно 6 години. Нели со правилно одржување и чистење. Лапот беше изложен на секакви малтретирања, како што се секојдневна прошетка Тетово-Скопје-Тетово, многу пати го користевме за разни ефекти додека настапувавме со бендот(значи го влечев по свирки по кафичи). Топло,ладно,влажно,суво едноставно не му се умираше... :D. Човекот што сега го има (скоро 2 години) ми вели дека машинчево работи турбо...значи се на се..машинава е под гас 8 години. Моментално си имам ASUS К53SJ скоро 1 година и сум презадоволен. Едноставно ASUS машините се како тенкови.
:)

Jokerski

lurker
28 октомври 2010
820
738
Во твојот ум чедо
Jokerski's setup  
OS
Windows 11 Pro 64bit
Се зависи што среќа имаш... На другар ми ламборџинито на сервис му е :D 2012 купено.... Нелогично ама ете ...
Но мислам дека 80% се ок иако мењав неколку... на еден тачпад не работеше на друг екран не се палеше на трет режачот нечинеше ....

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно