Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Еве веќе почнаа, готово. До пред 2 години оледот имал проблеми, ама сега откако излезе веста дека Апла ќе има олед веќе оледот нема проблеми.
Еве го voah предд 3 месеци за оледите. Впрочем сите знаете колку ги ќењаше сите оледи и амоледи како и сите технологии ште не се Апла ЛЦД.
M3QhWCn.jpg

и еве го voah од вчера од пред 10 саати по веста дека Апла нема веќе да има ЛЦД, готово, проблемите биле до сега. Од сега па натаму тоа е проверена и сигурна технологија.
KsgtfsN.jpg

italiamac_pope.gif~c200

Точно така тоа се мои зборови...
И што не е јасно???

Амоледот ги има тие 2 маани ...

Што не значи дека секогаш ќе ги има!!!
Појасно ли ти е ...
За тие со помал IQ намерно го ставив примерот со Оледите Тв на Лг...

d0c25983844478d642adac30132acc24.jpg

И сега криво ти е што бевте ексериментални Глувци на ова погоре ^^^ или ?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Последна промена:

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599
Точно така тоа се мои зборови...
И што не е јасно???

Амоледот го има тие 2 маани ...

Што не значи дека секогаш ќе ги има!!!
Појасно ли ти е ...
За тие со помал IQ намерно го ставив примерот со Оледите Тв на Лг...

d0c25983844478d642adac30132acc24.jpg

И сега криво ти е што бевте ексериментални Глувци на ова погоре ^^^ или ?

Ама чекај од кај сеа БЕВТЕ експериментални глувци? Нели до само пред неколку дена т.ест часа беше СТЕ?
Режија?

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Ама чекај од кај сеа БЕВТЕ експериментални глувци? Нели до само пред неколку дена т.ест часа беше СТЕ?
Режија?

Имаш ли некоја информација за Оледот на ајфон или?

И да бевте!!!
И сеуште сте!!!

А тоа дали ќе бидеме ехеее...

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599
Имаш ли некоја информација за Оледот на ајфон или?

И да бевте!!!
И сеуште сте!!!

А тоа дали ќе бидеме ехеее...

Оли Фројд XD XD XD
Имам, да, оледот на ајфон е на самсунг непроверениот. А ти имаш ли?

Последна промена:

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599
бркна му у џигеро, изнервира го :)
Недај боже ова да испадне фејк вест, лелеле кој ќе ги слуша пак како виткаат кичма и како пак оледот е непроверен и неспремен, грешка било дека е проверен и спремен. XD XD XD

Sent from my Nexus 5

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Технолошки хендикепирани, а на ит форум XD

Секако дека ајфонот вади подобри слики,незнам зашто не се сеоочиш еднаш засекогаш со ова.Зашто комплекси зашто?

33524740.jpg

Недај боже ова да испадне фејк вест, лелеле кој ќе ги слуша пак како виткаат кичма и како пак оледот е непроверен и неспремен, грешка било дека е проверен и спремен. XD XD XD

Sent from my Nexus 5

Најтрагично е што мислат дека тие Оледи би биле подруги и не би имале брн ин XD XD XD

Последна промена:

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Технолошки хендикепирани, а на ит форум XD

33524740.jpg
giphy.gif

Едит :

Дечкото што ме цитираше веројатно го има утнато сајтот,или па сакаше да каже дека е он на тој сајт?

Еве од каде е гифот :)
Untitled.jpg

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@TylerMkD, @vlavot кажете ми колку време се полни од 10-100% иПхоне-те што го имате? тоа ќе ми биде изгледа голем проблем. Ќе земам 6s на тест па да знам до колку ќе патам :D

Друго, дали ќе ми ги дава контактите со бројки само? така ми кажаа дека имиња немало ако преминеш од андроид на iOS?

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599
Најтрагично е што мислат дека тие Оледи би биле подруги и не би имале брн ин XD XD XD
Ама оледот на Епл ќе биде најјачи и ќе биде проверен и спремен, а не непроверен и неспремен како до пред 10 саати кај другите што беше!
И брн инот кај Епл ќе биде поубав од брн инот кај Самсунг еееј хејтеру доста хејташ!

Sent from my Nexus 5

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
@TylerMkD, @vlavot кажете ми колку време се полни од 10-100% иПхоне-те што го имате? тоа ќе ми биде изгледа голем проблем. Ќе земам 6s на тест па да знам до колку ќе патам :D

Друго, дали ќе ми ги дава контактите со бројки само? така ми кажаа дека имиња немало ако преминеш од андроид на iOS?

Па се полни некаде околу два саата,а некој броеви ти ги дава со имиња некој со броеви незнам зашто е тоа така.

Испратено од iPhone 7 преку IT.mk форум апликација

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599
Тоа е така пошо оперативниот е глуп и не може да препознае каков и кој е бројот. Ваков проблем имав пред 15-16 години на Нокиа dumbphone-ите хаха

Sent from my Nexus 5

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Нема проблем бе со контактите...

Му викаш само да ги подигне од гоогле и толку.
Имаш во контакти да си наместиш се...
f660b4fd85b9bf0a88065bdb58ec734b.png

А за полнењето ха ха се полне 6 саата или 2 кога спијам стварно не сум приметил.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Околу 1:45 минити се полни.
Контактите ако ти се синхронизирани на мејл од гугл можеш соодветно да ги вметнеш на ios преку опцијата, settings>contacts>accounts и додај го акаунтот на кого имаш синхронизирано контакти и ќе излезат. Easy :D
Кај мене си ги има нормално со имиња, само броеви не сум забележал.

Sent from my iPhone using Tapatalk

19 јуни 2015
605
1.347
Скопје
AleksandarCaki's setup  
Processor & Cooler
I7 8700k 5.0ghz 1.37v(manual mode) *Delided, CM Nepton 240m (4x Corsair ML120Pro RGB)
Motherboard
Asus z370-e Strix
Storage
Samsung 960 Evo 250gb, Samsung 850 pro 256gb, Samsung 850 pro 512gb, WD Black FZEX 1tb, WD Blue EZEX 1tb
PSU
Cooler Master V850 - Fully Modular 850W 80 PLUS Gold
RAM
HyperX Fury RGB DDR4 32GB 3200MHZ CL16
Video card
MSI Duke 1080ti OC, 2025core, 12000 mem + Kraken X41 + Kraken G12 bracket + 1x Corsair ML140 Pro LED RGB
Case
Corsair Air 540 (3x Corsair ML 120 Pro LED RGB)
Mouse
Logitech g502 Proteus Spectrum, Logitech g700s
Keyboard
Coolermaster Masterkeys PRO L RGB, cherry mx red
Audio
Creative Sound BlasterX Katana
Monitor
LG 34GK950G 34" 120hz G-Sync 3440x1440
OS
Windows 10
6с се наполни кај мене за 2 саати и 10 минути, од 2% до 100. Само што измерив. Имав 3 разговори од по 2-3 минути додека се полнеше, и вифи уклучено.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
а некој броеви ти ги дава со имиња некој со броеви незнам зашто е тоа така.
Јас знам зошто е.
@voah страница наназад рече дека нема такво нешто како совршенство, но ајфонот е најблиску до тоа... само ова му фали изгледа и ќе биде совршен :D

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Јас знам зошто е.
@voah страница наназад рече дека нема такво нешто како совршенство, но ајфонот е најблиску до тоа... само ова му фали изгледа и ќе биде совршен :D

Како што реков погоре а и членот над тебе тој проблем го нема...

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Кога Android јузер ќе премине на iOS, најчесто ги гледам како напатени души кои конечно ја гледаат светлината и некои од маките им се тргаат од грб. :)

Одговор на Psy:

1. Бидејќи имам Plus модел, досега не сум се грижел или мерел брзина на полнење. Преку вечер го ставам на полнач, потоа до крајот на денот нема шанси да дојде до под 10% батеријата (најчесто завршувам со 40-50%). Знаејќи те тебе, мислам си требал да земеш Plus модел.

2. iOS одамна има поддршка за vCard, дали преку мејл или апликација, прелесно е да ги синхронизираш контактите. Хејтерите само ќе хејтаат овде, не сум сретнал некој со ваков проблем.

3. Мислам дека си требало да одиш барем со 7мица, особено кога пробуваш да споредуваш со top-tier Android модели. Вака земаш телефон кој веќе е скоро година и пол стар.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Значи да не се враќаме на исти дискусии, прочитај што е Screen to Body Ratio па најди волумен во тоа.

И ако веќе сакаш и за волумен да си играме, мојот S6 Edge+ има исто помали димензии од ајфон плус, а поголем екран, и помал волумен.

Поентата не ми е за дали нештото е објективно поарно или не, јас зборев дека СУБЈЕКТИВНО не можам да земам телефон со толкави рамки коа цел свет оди накај тенки рамки, коа и за АЈФОН 8 зборат дека ќе е чудо затоа шо ќе нема рамки од ниедна страна (предвидувања).

На толкав преден дел (плоштина) ставиле 5.5 ипс 1080п екран. Тоа е 3 години назад со технологија.

IP7 Има ~65.6% screen-to-body ratio - тоа значи скоро 35% од предниот дел на телефонот ти е рамка, unusable простор.

IP7+ Е малку подобар ~67.7% screen-to-body ratio.

Новите флегшипи шо ќе излегуваат годинава се стремат кон 90% screen to body ratio. Apple уште нема ни 70 поминато.

Сепак, факт е дека екран према рамки е МАРКЕТИНШКА измишљотина, која ја голтате како да е утринско кафенце. Никој не спори дека треба да има помали рамки - ок, но Епл процениле дека е најбитно да има помал волумен (во сите димензии да е помал). Кога ќе биде возможно во тој помал волумен да има и помали рамки, ок ќе има.

Значи никакво постигнување не е да имаш мали рамки, а гломазен да биде цел телефон. Но, пак ќе кажам - андроид и посебно Самсунг имаат направено одличен маркетинг по ова прашање (фирмава се цареви за маркетинг) и едноставно и докажани гикови ја прифаќаат небулознава теорија како да е некаков математички закон.

Па сепак ете, волуменот на iPhone 7 се уште останува недостижен - а што ли ќе биде со iPhone 8 - пепел...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.242
Мелмак
Сепак, факт е дека екран према рамки е МАРКЕТИНШКА измишљотина, која ја голтате како да е утринско кафенце. Никој не спори дека треба да има помали рамки - ок, но Епл процениле дека е најбитно да има помал волумен (во сите димензии да е помал). Кога ќе биде возможно во тој помал волумен да има и помали рамки, ок ќе има.

Значи никакво постигнување не е да имаш мали рамки, а гломазен да биде цел телефон. Но, пак ќе кажам - андроид и посебно Самсунг имаат направено одличен маркетинг по ова прашање (фирмава се цареви за маркетинг) и едноставно и докажани гикови ја прифаќаат небулознава теорија како да е некаков математички закон.

Па сепак ете, волуменот на iPhone 7 се уште останува недостижен - а што ли ќе биде со iPhone 8 - пепел...

А јас пак ти кажав мојот телефон има и помали рамки и помал волумен, па ти сеа пак фали си го ајфон.

Тоа е тоа шо недостига на форумов, да некој признае дека нешто е напредок.

Маркетинг жими вакво - коа го гледаш телефонот однапред имаш 30% помалце екран од конкуренцијата во исти рамки.

Зошто телевизорите и мониторите ги прават со помали рамки веќе? Дека луѓето сакаат потенко и им изгледа подобро.

XPS со инфинити екран, LG со новите епл екрани, итн. Ама не, стварно се согласувам дека кога се збори со епл корисници, ако не е нешто шо и епл го направиле тогаш логиката е дека едноставно не е уште време за тоа, дека не чини... и иритира многу. Излезете од пештерите светот оди напред и у области кај шо Епл заостануваат. Не бидете арогантни и condescending.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.842
4.993
Писти Охту

се е маркетинг, се е само фурање разни маркетиншки трикови, тураат некојси небулози во кафето на сабајле, а рамките на пример да кажеме ZTE Nubia Z9, Sharp Aquos Crystal, Xiaomi MI MIX се само маркетинг, нема никаква потреба. а спази, сега кога ќе излезе ипонот 8цата, ќе има исто мали рамки, и тогаш крале и дружината, како и за олед екраните, ЕЕЕ ОВА КАЈ ЕПЛ Е ИНОВАЦИЈА, СПАЗИ КАКВИ МАЛИ РАМКИ ИМАТЕ, и одеднаш ќе има смисла малите рамки. и пак, за потсетник, има доста телефони, смарт телефони, шо имаат помал волумен од ипонот, а иста големина на екран.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Незнам како не разбирате...

Шкода е првата што ја измисли колата со 4 тркала...
Сега сите коли имаат по 4 тркала...
И Шкода е најдобра или?

Аппле прави долгорочна стратегија со нивните новитети...
А бе читав дека Виндовс сега ќе има опција и подршка на тач барот од Мекот :) ха ха...
Во моменталниот ајфон неможат да стават помали димензии заради "вишокот" хардвер во тој простор-волумен што ви кажува крале а другите го немаат...
Никој не споре дека понатаму ајфонот ќе нема помали базели на пример... но можеби таптик енџинот ќе биде за дупло помал од сега итн ...
Исто е и случајот со оледот со кој некои членови сакаат да се направат паметни...
Мааните на оледот се Факти...
Дали тие ќе се отстранат или не понатаму не знаеме...
Можеби ќе ги има сеуште доколку ги користи и ајфонот но сега за сега ги има и од тој Факт само непознавач или контрач може да пробаат да избегаат.
Но кога ќе се разбудат од сонот и сами знаат дека Бурнот си го имаат.
Кога испаднаа првите Лцд тв имаа по 5000 работни часа панелите повозрасните знаат а децата не ... но тој проблем го надминаа...
И незнам зошто за тоа некои членови тука се чудат и уште пробуваат да се направат интересни...
Сите погоре набројани телефони без базели имаа да не речам Непостоечка иднина... ако толку сметате дека телефоните се Ваууу зошто некој од вас го нема на пример Шарпот или Нубиата?
Не ми кажувајте дека ги нема постои начин да се нарачаат но никој не сака да експериментира ... ќе добие дисплеј И што потоа?
Јас реков некој порано некој подоцна ќе сватите кои се придобивките од Ајфонот...
Но само ако пробате да му ги сватите позитивните работи...
И јас сметав дека Форс тачот е Маркетинг но после 2 години кога видов колку напредни размислувања имаат Аппле и каде се го имплементираа сватив дека сум погрешил.
И се извинив на сите на кои му тврдев дека е маркетинг.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно