TouchIT
lurker
- 9 јули 2018
- 901
- 643
Првични импресии од Iphone 12 , Екранот е подобар се знае Олед vs LCD плус подобра резолуција има (1170 x 2532. vs 828 x 1792) се осеќа разлика, дизајнот многу ме бендиса, полесен е (164g vs 194g) , покомпактен потенок...во однос на перформанси подобрен е побрзо ги отвора апликациите но нема преголема разлика а и не играм игри..засега немам забележано да му прави релоад во позадина ќе видиме тоа следните денови , од аспект на батерија немам баш тестирано ама ми делува подобро иако е помала во капацитет од 11, камерата има поубави бои ,Night Mode на предната камера е супер исто така и Ultrawide има каде што 11 немаше. Ultrawide e подобрена спрема лани, ако не се лажам има и HDR 3 ..Многу брзо полни (моментално го полнам со полначот од Macbook 30w што е си трга максимум 20 W ,кај нас сеуште нема 20W Apple c adapter...,звучниците ми делуваат како потивки но моежби е плацебо ефект незнам...засега нема 5Г кај нас така да неможе да се тестира хаха а Pacific Blue бојата значи е фантастична многу ќеиф прави