Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Прво телефонот има огин цена.

Второ не вреди за парите.

Трето треба да имаш 2к плата за да си го дозволиш овој моб,а не 200-300 евра за преживување.

Кој ти вика?
Што би рекло @Трајче Дрварчето , чаламџиски народ сме, низ г'с ќе се извадат 1000 евра за чалам.
До пред две години кога работев консалтинг по фирмиве во Македонија, абе ги гледам шивачки у конфекција со 11.000 плата сите ајфони до машините за шиење имаат. Овци што ништо не разбираат само оние најглупите ствари како дигање чалам. Децата гладни им седат дома ама ајфонот мора на видно место да е изваден во секој момент. Кој ајфон кој самсунг.

Ваква стока од народ не знам дали постои на друго место во универзумов.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Тоа не е проблем, туку слобода на одлучување. Всушност некој му го испрал мозокот, па мислат дека одлучуваат. Се е во ред.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Огорчен сум до даска како може народов да биде толку неразумен. Тотален недостаток на разум, елементарни познавања за животот да се немало.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Кој ти вика?
Што би рекло @Трајче Дрварчето , чаламџиски народ сме, низ г'с ќе се извадат 1000 евра за чалам.
До пред две години кога работев консалтинг по фирмиве во Македонија, абе ги гледам шивачки у конфекција со 11.000 плата сите ајфони до машините за шиење имаат. Овци што ништо не разбираат само оние најглупите ствари како дигање чалам. Децата гладни им седат дома ама ајфонот мора на видно место да е изваден во секој момент. Кој ајфон кој самсунг.

Ваква стока од народ не знам дали постои на друго место во универзумов.
Сетоа ова ми е повеќе од јасно,затоа што сум имал со секакви луѓе работа,поготово фанови на ајфон,ејпл,не ги интересира колку пари е,само да имаат производ од ејпл,ке земе и кредит,и од лихвари пари,и од домашните,и минус плати,све буквално,ама ке го има новиот ајфон па мајка Јана да е.Од секогаш сме биле чалам народ,од секогаш сме пателе како народ по трендовите низ светот,така да џабе збориме искрено,додека има овци ке има и волна.Него да не ја тераме оф топик темава,затоа што забегавме од темата.

7 февруари 2013
950
1.088
Некој со проблемов, ајфон 6с на иос12 се јавуваш дигаш на повикот и телефонов продолжува да вибрира... ?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Некој со проблемов, ајфон 6с на иос12 се јавуваш дигаш на повикот и телефонов продолжува да вибрира... ?

Му недостасува процесирачка моќ да му текне дека ќе прекине :D
Не е iOS 12 малку far fetched за iPhone 6?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Му недостасува процесирачка моќ да му текне дека ќе прекине :D

Еве тебе како андроид ти пере мозок - дека нови верзии за оперативниот на телефонот може да добиваш макс до 2 години и тоа на премиум уред.

После ајфонџииве биле со испран мозок... :D

7 февруари 2013
950
1.088
Сериозно еве девојка ми ми вика ај врати ми го стариов ми кочи на новиов, и викам тоа е неможе назад на 11 :/ 6S не 6 иначе

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Сериозно еве девојка ми ми вика ај врати ми го стариов ми кочи на новиов, и викам тоа е неможе назад на 11 :/ 6S не 6 иначе

Провери батерија и колку е деградирана, да не е од тоа.
Ios 12 е најиспегланиот софтвер до сеа во светот на мобилните.
Можам да потврдам со теи 6s i две 7 мици околу мене работат без да се закашлаат.

Пробај ресет на се и сетап како нов телефон.

Исто можам да потврдам дека X работи исто брзо како 6s.

Телефон од 2015.
Да не спомнувам дека останати телефони од 2015 не постоат.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
@vlavot на 85% и е, не е многу намалено :/ и го исклучив и за брзината да не се намалува (и се гаси сега на 5 10%)
85% солидно долу е.. 2к денари е нова батерија во ајстајл и ќе го тера како нов уште неколку години.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323

And the answer is...

Стави скриншот дека стварно си инсталирал, нема да му се верува на @Astro од што е фар фечд.

Фала за одговорот на прашањето. Како експерт консумент на Apple производи твојот одговор ми е најмеродавен. ;)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно