Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Ја знам му пишав на еден продавач пред скоро време, да ми ја прати пратката преку Сингапур пост наместо Унгарска, и не се сеќавам што точно ми рече, ама беше у смисол дека немал таква опција да бира.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Продавачите ја дупчат најмногу работа, потоа Али ја додупчува работата.
Самиот продавач има можност да праќа по што и да посака, а тоа и го дава како опција, а најголемата заебанција е што, даваат можност да си платиш за Yanwen, и ти го праќа преку најголемиот булшит ..унгарска.. и кога ке одиш да разговараш со некој агент, се прави како невин изгубен германец ,, Package is in protection time.."
Истото и со Али стандард шиТпинг, денес порачав некој ствари од некоја си ,,Direct factory" веројатно продавница од самитот Алиекспрес, и ми испратија по Сингапурска, а пак од друга продавница платено за Алиекспрес стандард, ми испратија по некоја RR.. што во превод е Cainao шипингот што имаше available tracking, и беше поевтин од Сингапурската..

П.с пред едно 2 недели имав нарачано за проба од Banggood, стварите се можеби за долар поскапи, но експресно стигаат!!

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Конечно го порача после толку мислење...Сеа колку време ќе се чекат пратките со тие празници. И што празници слават овие?
Ај па и фестивали...Секој ден празници слават на таа кумонистичка пара...Ние за леб трпеме германски цени имаме.
Па и веб дизајно е сменет на алискрес сеа со црна боја е делот за навигација...
skx.png

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Да не знаете како можам да следам пратка од Амазон? Извинете за офтопик, тешко се снаоѓам преку телефон.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.526
2.980
Да не знаете како можам да следам пратка од Амазон? Извинете за офтопик, тешко се снаоѓам преку телефон.
Пробај со некоја апликација или сервис за глобално следење пратки, на пр. Parcels, 17Track или пак на вебсајтот postal.ninja
Ги немам проверено за амазон пратки, но за алиекспрес работат супер.
Ама од она што го гледам, имаат база на голем број пошти по светот, па би требало и за амазон да се ок?

Испратено од телефоно

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.972
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И сега која беше побрза пошта? Читав погоре и едната и другата пошта пофалена е

Атачменти

• alija.jpg
    alija.jpg
    29,9 KB · Прегледи: 63

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
голем дел од продавачите не праќаат преку Yanwen.
Обично има милион продавачи што го имаат истиот продукт. Ја барам продавач што испраќа преку Јанвен, и после нарачката одма му пишуем приватна порака да ми ја испрати пратката по Јанвен, пошто знаат и со Цаиниао да ја пратат, по нивно.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Neznam sto vie uopste poracuvate za da vi prakjaat preku Yanwen. jas kako sto gledam preku Yanwen prakjat samo bidzuterija, sitnici i slicni takvi raboti...
Nema nisto opcija yanwen za mobilni, casovnici, laptopi, delovi za pc, patiki..i slicni krupni raboti...
Ete primer ovie patiki se na popust 12 dolara poraca gi arno ama nema opcija yanwen. Ali fala bogu free shipping ima opcija. Ama 40-50 dena kje cekam da stigne.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
@JonnyDark
Патиките со AliExpress Selection Standard ќе дојдат малку побрзо од овие најбавните. Сепак во твојот случај е со регистрирана пошта "RR" и ќе дојдат со сигурност. Инаку да, Yanwen обично го користат за ситнурии и моментално пратките стигнуваат релативно брзо бидејќи немат никаква допирна точка со Унгарската пошта. Факт е дека најголем дел праќат преку ужасно спората Cainiao пошта.
Покрупните и поскапите нарачки одат со AliExpress Standard shipping или со AliExpress Selection Standard (со RR тракинг), ИЛИ со скапите DHL и слични.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
@JonnyDark
Патиките со AliExpress Selection Standard ќе дојдат малку побрзо од овие најбавните. Сепак во твојот случај е со регистрирана пошта "RR" и ќе дојдат со сигурност. Инаку да, Yanwen обично го користат за ситнурии и моментално пратките стигнуваат релативно брзо бидејќи немат никаква допирна точка со Унгарската пошта. Факт е дека најголем дел праќат преку ужасно спората Cainiao пошта.
Покрупните и поскапите нарачки одат со AliExpress Standard shipping или со AliExpress Selection Standard (со RR тракинг), ИЛИ со скапите DHL и слични.
Пратени се со "RR" ама пак се чека едно 35-40 дена просек. :ROFLMAO: Него чудно ми е како е можно овие да ги праќат со "free shipping" а останатиот избор на патики, кожни кондури и такви слични големи пакети се со скапа испорака по 20-30 долара.

Не се лоши...Па сеа колку се квалитетни, колку ќе траат, како ќе се погодат......Ќе видеме.. :ROFLMAO: И вакви порача исто. Не се лоши..удобни делуват...

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Него чудно ми е како е можно овие да ги праќат со "free shipping" а останатиот избор на патики, кожни кондури и такви слични големи пакети се со скапа испорака по 20-30 долара.
Шипингот е вкалкулиран во цената, не му се секирај. :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Кондурите реално чинат 58 долари, ако стават фри шипинг со таа цена нема никој да ги погледне. Вака како што е 38 долари е преполовена цена и дел од чинењето е додадено како шипинг.
Таква им е играта на китајците, често може да се најде продукт кој што има цена пример 4 долари а шипинг да има 19 долари, која е логиката? :)

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Кондурите реално чинат 58 долари, ако стават фри шипинг со таа цена нема никој да ги погледне. Вака како што е 38 долари е преполовена цена и дел од чинењето е додадено како шипинг.
Таква им е играта на китајците, често може да се најде продукт кој што има цена пример 4 долари а шипинг да има 19 долари, која е логиката? :)
Тогаш од прилика патките би коштале 3-5 долара без шипинг. Зарем е можно по таа цена китајците луди да ги произведуват? :ROFLMAO:
Реално подобро би купил од алиекспрес вакви патки него ли од нашиве продавници(sport-vission) што носат шит роба најнизок квалитет(nike-adidas)...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.972
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Тогаш од прилика патките би коштале 3-5 долара без шипинг.
Токму така.
Зарем е можно по таа цена китајците луди да ги произведуват?
Можно е секако, имат хиперпродукција на било кој артикал и затоа одат со мали маржи, борба за опстанок.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Neznam sto vie uopste poracuvate za da vi prakjaat preku Yanwen. jas kako sto gledam preku Yanwen prakjat samo bidzuterija, sitnici i slicni takvi raboti...
Nema nisto opcija yanwen za mobilni, casovnici, laptopi, delovi za pc, patiki..i slicni krupni raboti...
Ete primer ovie patiki se na popust 12 dolara poraca gi arno ama nema opcija yanwen. Ali fala bogu free shipping ima opcija. Ama 40-50 dena kje cekam da stigne.
Биди среќен што се со фри шипинг јас на патики секогаш плаќам по 18-20 евра шипинг, некогаш и повеќе.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Биди среќен што се со фри шипинг јас на патики секогаш плаќам по 18-20 евра шипинг, некогаш и повеќе.
Толку е од кина..Обично од 15 долара до 30 долара шипинг. Ама има интересни работи..Има и custom made кондури и слични работи..
И со шипинг 20-30 евра пак се исплаќа. Ете во твојот случај овие Li-Ning патки во странство се по 120+ долара...
Добри се овие Li-Ning патики што си ги избрал, во wish list ги ставив. :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно