Мене ми стигнаа 2 уште пред месец дена. Чекам уште 3.btw, дали почнаа да стигат пратките од 11.11!?
Мене ми стигнаа 2 уште пред месец дена. Чекам уште 3.btw, дали почнаа да стигат пратките од 11.11!?
И мене ми заглавија неколку нарачки од 11.11 меѓутоа една од нив со поголема сума ја нарачав за пријател па сега пријателов ме напиња и си ги бара парите назад. На останатите пратки кои беа за мене го продолжив рокот ама за конкретнава иако продавачот ми го продолжи рокот морам да одам на dispute опција. Прв пат ми се случува да отварам dispute. Контактирав со продавачот и во првата порака рече дека пратката била стигната во МК, контактирав во пошта но немаше никаква информација. Во следната порака ми прати тракинг број и на истиот стои дека пратката е во транзит (shipped by air) што уствари е контрадикторно со првата порака. Моментално сум помеѓу чекан и наковална....
Тоа им е финта, и мене ми имаат барано пејпал акаунт за да ми вратат пари.Уште ме убедува преку пејпал ќе ти вратиме пари ова она.
Не е стара сликата, ептен тазе е, сега од фурна извадена..Каде го гледаш ова, порано знам имаше сега неможам да го најдам незнам оти?
Или можеби сликата ти е постара
Мислам дека е многу да чекаш уште плус 30 дена, јас би почекал уште плус 15 дена.веке 30 дена пратката стои дека е испорачана и во тракин ништо не е сменето кај нас во пошта не ја ни појавува, му пишав на продавачот дека има уште 4 дена до истек и автоматски ми ја продолжи за уште 1 месец Алиекспрес гаранцијата(дали е таа гаранција што ја нуди алиекспрес за враќање пари???) кажете предлог дали да чекам или да отварам диспјут се работи за пратка од некои 40 долари
И мене исто една без тракинг. Ни у пошта не ми ја даваше коа проверував бројчето.Денеска ми стига пратка без тракинг преку China Post испорачана 24ти ноември, за чудо стигна на време оваа, а тие што уште многу порано нарачани од оваа абер немат.
Отворај диспјут, нека ти ги вратат парите и памет за друг пат - никогаш нарачки за други.
Друг пат размисли 10 пати кога ќе нарачуваш за друг.![]()
Немаш ништо научено, а и ако имаш, погрешно нешто си научил.Лекцијата научена!
Немаш ништо научено, а и ако имаш, погрешно нешто си научил.
Јас често порачувам за други. Некои од нив се мрзи, а некои навистина не се во можност да имаат своја картица.
Секогаш пред да нарачувам и пред да ми дадат пари, им кажувам „Види, ова е малку незгоден муабет но мора да го имаме. Секогаш со овие трансакции постои ризик за нешто да тргне наопаку. Ако нешто тргне наопаку - одговорноста не е во мене. Дали се согласуваш со ова?“
И секогаш е да. Пошо мислат дека сум магионачар и никогаш никакви проблеми не ми излагаат.
Вака ако ги одбиваш луѓето постои можност да се скарате, да не им помогнеш кога навистина им треба.
Онаа лекција што треба да ја научиш е дека оваа изолирана случка, не смее да те одврати од помагање на лица во иднина![]()
Ако си чекал и отворил спор 2-3 дена пред да ти истече периодот за отварање спор, не го затварај.Oд China post нема никаква информација за тракинг бројчето, истече времето за нарачка и отворив Диспјут. Еве што ми одговори, да го чекам ли уште, вредноста е 11евра.
![]()
![]()
Oд China post нема никаква информација за тракинг бројчето, истече времето за нарачка и отворив Диспјут. Еве што ми одговори, да го чекам ли уште, вредноста е 11евра.
![]()
![]()
Тоа би требало да е нормален период, што те чуде тука?RG697787686CN
Од прага до скопје за 3 работни денови , е ај сеа.
Инаку не е пратка од али, се работи за поклон.
Тоа би требало да е нормален период, што те чуде тука?
батали ги ти оние шо заглавија од 11.11 по 3 недели![]()
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BANANA switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D4
7.380,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден