Не толку брзо. Нема да ти кидне, не се секирајА што ако пратката пристигне? Јас не сум во Скопје и мене ми тече рокот за подигање?
Дали пратките после 5 дена ви враќаат назад?
Не толку брзо. Нема да ти кидне, не се секирајА што ако пратката пристигне? Јас не сум во Скопје и мене ми тече рокот за подигање?
Дали пратките после 5 дена ви враќаат назад?
OMG, па не ми стаса воопшто + они се тиа што за 1$ не треба вака да прават, ама гледам дека за 50 денари дури и би се расплакале кинезиве, и кажи ми што к*р да му ги оставам туку така наместо да ми бидат рефундирани и направам нова порачка од друг продавач?? Тука некако не си ми јасен, колкава и да е сумата несакам да ме права будала, може и воопшто да нема пратено.. Му реков на идиотот да ми прати нова пратка дека таа не е стасана, тој ќе стигне , ќе стигне, епа јас неможам тебе да те ...... си има тука рок колку дена треба да биде испорачан, и јас не сакам вака за глупости од 1$ да отварам дуспјут ама + не е ни за мене пратката а порачав за друг.Чекај малце другари, сфаќам дека секој треба да си ги почитува парите и да си ги цени и све тоа ...
ама кажи ми искрено дали ти вреди времето поминато во читање бесмислени кинески коментари, исправање криви дрини со продавачот, потоа алиекспрес итселф и „изгубените живци“ ??
Сериозно, за 50 денари?
Па у кафич/кафана вечер шо ќе излезеш ќе оставиш повеќе бакшиш.
Струјата шо си ја потрошил читајки коментари и објаснувајки се таму (а богами и тука на форумов) заедно со амортизацијата на компјутерот за исто тоа време те чини повеќе од 1$ бе друже....
Ако одолговлекува тогаш ден-два пред истек шлапни му despute и крај приче.Може да одолговлекува додека да истече времето?
Ќе ги препратиш парите.Дечки,истиот проблем само малце подругачуе формулиран.Ако напраам диспјут и во меѓувреме се појави на тракинг дека е влезена во Македонија(моментално заглавена на (PRAHA 120 sent item abroad веќе 14 дена),дали им реагирате на продавачиве дека ви е пристигната пратката или ќутенката.Првпат се соочувам со волкаво каснење на пратка затоа прашувам.
Во вторникот ми стигна овој полнач од холандската продавница за кој чекав 30 дена и моментално го тестирам со постари NIMH батерии кои имаат од 30 до 50% изгубено капацитет од фабрички декларираниот кога биле нови на таа опција што ја кажуваш BREAK IN за да видам краен резултат.Инаку целосно уништени батерии без разлика дали се АА или ААА на кои REFRESH покажува дека се од 20 до 50mah а напонот е над 1.5 волти полначот не ги прима односно доколку се уклучи опцијата BREAK IN на тие батерии после 2 или 3 секунди го прекинува процесот и на дисплејот покажува повторно стартување и бирање на опција од можните 5.Мислиш на Ni-MH батерии? За нив овој полнач не нудо спас. За такви батерии само спас Maha MH-c9000 со опцијата BREAK-IN... се друго е гола вода и залажување.
Ако мислиш на Li-Ion батерии, они и немаат мемориски ефект...
Понекогаш таа опција BREAK IN е потребно да се повтори неколку пати. Да не се разочаруваш, ама не е семоќна. Заборавени батерии, полнети со неквалитетни полначи, стари батерии, генерално може да оживее, ама капацитето да не дојде до фабричкиот.Во вторникот ми стигна овој полнач од холандската продавница за кој чекав 30 дена и моментално го тестирам со постари NIMH батерии кои имаат од 30 до 50% изгубено капацитет од фабрички декларираниот кога биле нови на таа опција што ја кажуваш BREAK IN за да видам краен резултат.Инаку целосно уништени батерии без разлика дали се АА или ААА на кои REFRESH покажува дека се од 20 до 50mah а напонот е над 1.5 волти полначот не ги прима односно доколку се уклучи опцијата BREAK IN на тие батерии после 2 или 3 секунди го прекинува процесот и на дисплејот покажува повторно стартување и бирање на опција од можните 5.