Каснат бајаги сите пратки, незнам до што е, ама и лани беше вака. До март не порачувам ништо
Sent from my iPhone 7
Е баш таа залутала во системот!но една да стигне порано што е многу покасно порачана не ми е јасно.
Една пратка ми стои од 20 Декември дека е пратена од Прага и немам понатака воопшто никакво инфо за пратката.Додека пак друга пратка после неа е пратена од Прага и веќе е во пошта спремна да ја подигнам,не разбирам што е проблемот?![]()
Нема правилаМоже утре ќе дојде, може за месец дена. Со ali, со ebay, со пошти, со пратки, со дати... стварно нема правила
![]()

И на мене вака од 11.11 имам 4 пратки и уште ги чекам, моите не ни кажуваат дека се качени на авион, ама имам и други исто така што биле и ми стигнале. Најдобро е да ги контактираш и да ти продолжат рок, и после една недела ако не ти стикнат мавај слободно диспут, можеш и одма ама ај да им дадеш уште недела дена, а ако ти истече purchase protection, готов си.Имам 3 пратки за кои рокот за достава им истекува утре/задутре. Последно инфо за сите пратките е дека се качени во авион летнале од Кина уште на 15ти Ноември. Толку.
Шо ке се деси ако не отворам диспјут?
- Ке рачунаат дека ми стигнале пратките?
Или да барам од продавачот да ми продолжи време за достава?
- Ама немам ваква опција...
Што е вашиот совет?
Имам 3 пратки за кои рокот за достава им истекува утре/задутре. Последно инфо за сите пратките е дека се качени во авион летнале од Кина уште на 15ти Ноември. Толку.
Шо ке се деси ако не отворам диспјут?
- Ке рачунаат дека ми стигнале пратките?
Или да барам од продавачот да ми продолжи време за достава?
- Ама немам ваква опција...
Што е вашиот совет?
Тоа и мене ме буни.Јас мислам ако тоа го избираш почесто што го зборите за "reason to dispute" можно е после да ни ти одобрат од али, и да останеш и без продукт и без пари.
Утре морам да стегнам dispute, со продавачот се договорив да чекам да последниот ден и ако и утре не дојде, тогаш да мавнам dispute.
Малку ми е нејасно зошто инсистира продавачот со ова:
Note: choose the reason: you do need it any more.
Дури и во последната порака од денес пак ме потсети:
please remember the dispute reason : you do need it any more.
Дали има некој скриен трик или е сосема нешто друго?
Некој со вакво искуство?
tnx
Отворај диспјут, нека ти ги вратат парите и памет за друг пат - никогаш нарачки за други.И мене ми заглавија неколку нарачки од 11.11 меѓутоа една од нив со поголема сума ја нарачав за пријател па сега пријателов ме напиња и си ги бара парите назад. На останатите пратки кои беа за мене го продолжив рокот ама за конкретнава иако продавачот ми го продолжи рокот морам да одам на dispute опција. Прв пат ми се случува да отварам dispute. Контактирав со продавачот и во првата порака рече дека пратката била стигната во МК, контактирав во пошта но немаше никаква информација. Во следната порака ми прати тракинг број и на истиот стои дека пратката е во транзит (shipped by air) што уствари е контрадикторно со првата порака. Моментално сум помеѓу чекан и наковална....
Лекцијата научена!Отворај диспјут, нека ти ги вратат парите и памет за друг пат - никогап нарачки за други.
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
HDD 3,5" 4TB SEAGATE IronWolf 5400rpm 256MB ST4000VN006/2
12.900,00 ден