Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ah toj BIOS

Vase

read-only
30 јануари 2009
9
0
Pri flashuvanje na Toshiba lap top procesot e prekinat na pola flashuvanje . Sega normalno kompjuterot ne se pogiga. Dali nekoj ima iskustvo so reprogramiranje(vadenje stavanje) na bios ili bilo kakov kontakt so nekoj sto ja vrsi ovaa dejnost.
Site informacii se dobredojdeni.
Odnapred blagodaram

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
Е тоа е веќе проблем...на desktop знам ама лаптоп не сум правел тоа досега...кој е за Toshiba кај нас? Пробај таму...

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
Има дечки по форумов што работат по фирми, сервиси - почекај некој од нив што ќе каже

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Дуал биос не е сигурно, што значи треба да го смениш чипот со идентичен.

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Само да најдеш исти таков биос и со него да го поткренеш системот и да го ре-флешуваш стариот. Ова не е толку сигурно, следна варијанта е барање на биос програматор за таков тип на биос.

M

Mr.Alien

Гостин
Не постои посебен програматор за тој или тој БИОС чип. Постои EPROM програматор кој има на себе повеќе слотови за различни чипови или еден основен во кој може да се вметнуваат соодветни адаптер-слотови за разни модели чипови. Немам таков, за жал, ама сум со намера наскоро да купам.
Сигурно знам дека EPROM програматори имаат во LOGING (т.ц. Беверли хилс). Уствари, имаат за продавање (нереално...море абнормално скапи!!), ама верувам дека вршат и услужно репрограмирање. Прашај, ништо не те кошта.

paneval

hello world
2 март 2008
178
1
На скоро сите нови лаптопи има проблеми со биосот, некоја си бета верзија, за да мораш да го носишна сервис за промена на биос, а воглавно со тоа и нов windows. Се е за пари.:ha:

Vase

read-only
30 јануари 2009
9
0
Па во овој случај парите ќе се дадат на ваков или онаков начин. Сега проблемот е што лаптопот е донесен од Америка така да наоѓање на ист биос паѓа у вода. Главниот проблем е тоа што никаде неможам да најдам фирма или некој што репрограмира биоси. Во login прашав ама од таму ме праќаат кај овластените Toshiba сервиси каде неможат(или незнаат) да ја завршат оваа работа.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно