Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

A1 (поранешно VIP)

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.308
961
18 септември 2020
849
768
Македонија
Treba site pripejd korisnici da pritiskaat za toa, bidejki za mn, brzo ke se iskluci 3g, i posle toa od 5/4g pri povik odis na 2g, ne mozes da funkcioniras na edge...
А1 Македонија засега нема сеуште планови за гасење на 3G мобилната мрежа на територијата на Македонија.
За да се овозможи гасење на 3G мобилната мрежа, операторот треба на 100% од корисниците да им овозможи VoLTE услуга, со што корисникот ќе може истовремено да користи интернет и да зборува. Кога ќе се овозможи 99,9% покриеност со 4G+ LTE сигнал на територијата на Македонија. тогаш операторот ќе ја изгасне 3G мрежата без притоа тоа да влијае врз корисниците. Треба да се монтираат нови базни станици за да се зајакне сигналот.
Бидејќи Македонија е мала земја, можно е да биде оставена како последна земја за гасење на 3G од страна на А1.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.339
5.915
SK
Кога ќе изгасат 3Г, покривањето ќе се намали (а и сега е релативно лошо).
Колку што знам 4Г има значајно помало покривање по базна станица.

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.308
961
А1 Македонија засега нема сеуште планови за гасење на 3G мобилната мрежа на територијата на Македонија.
За да се овозможи гасење на 3G мобилната мрежа, операторот треба на 100% од корисниците да им овозможи VoLTE услуга, со што корисникот ќе може истовремено да користи интернет и да зборува. Кога ќе се овозможи 99,9% покриеност со 4G+ LTE сигнал на територијата на Македонија. тогаш операторот ќе ја изгасне 3G мрежата без притоа тоа да влијае врз корисниците. Треба да се монтираат нови базни станици за да се зајакне сигналот.
Бидејќи Македонија е мала земја, можно е да биде оставена како последна земја за гасење на 3G од страна на А1.
Ke se gasni 3g, poradi frekfencii i tehnologija, a telekom ja iskluci bez nesto posebno da im objasni na korisnicite i od 4/5g odi na povik 2g, Telekabel sigurno i isto taka i pripejd telekom, bez da ovozmozi voLte za site... Nema pravila, jas sum da ne ja gasnat 3g, na 900mhz imas stabilni 20/5 mbps. za tie sto se so malce Gb e odlicno 3g

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.434
2.709
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Тестирав А1 Xplore одамна, пишав и тука и после некое време го исклучив, и денес не знам што ми текна, видов дека се уште го има како услуга во сметкава:

Месечна претплата за дополн. Xplore Smart TV прикл. од 16.05.2025 до 15.06.2025

Си ми наплатувале цел период со месеци... :cautious:

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
2.096
2.357
Тестирав А1 Xplore одамна, пишав и тука и после некое време го исклучив, и денес не знам што ми текна, видов дека се уште го има како услуга во сметкава:

Месечна претплата за дополн. Xplore Smart TV прикл. од 16.05.2025 до 15.06.2025

Си ми наплатувале цел период со месеци... :cautious:
Пе@ери.

Justice for All

Gaining Experience
10 септември 2010
371
221
17791128682.png

За ова сега плаќаме 718 денари, порано беше 714 денари (овие цени се заради плаќањето во салон), прво беше 713 денари(698 денари за интернетот и 15 денари заради плаќањето во салон), па после го зголемија на 714 денари и сега годинава 718 денари (прашањето ми е зошто зголемиле цели 4 денари за плаќање во салон и под кој закон подложи ова).
Овој месец платив со картичка и гледам во сметките сега е 699 денари (зошто едноставно не оставија да биди само сумата што ја плаќаме за интернетот, туку мора операторот да наплаќа плус). И затоа ќе гледам колку што можам да плаќам со картичка (иако сметам дека можеа да го укинат тој надомест од 15 денари, по ново 19 денари, ама ајде) или ќе си доплаќам уште 19 денари за плаќање во салон.
Мене не ми е проблем да плаќам некој денар плус, ама на годишно ниво да собираме 19*12 <=>228 денари на годишно ниво би пошле како надомест за интернет.
И за крај, имам плаќано за интернет неколку пати онлајн и за струја и фала му на Господ не сум имал проблем како вие што имавте сега. Господ само нека ви биди на помош, друго немам што да кажам.

Нема промена во надомедтокот за плаќање во салон. Тој е 15ден. Разликата е најверојатно камата за задоцнето плаќање.
Кога веќе толку есапиш а и плаќаш со картичка, зошто не плаќаш онлајн? Тогаш нема да имаш 19*12 =228
Од кога постои овој надомест за плаќање сметки во салон? Јас прв пат сега слушам за вакво нешто (со години плаќам електронски)...
Многу безобразна политика

nixxa

Intern
16 јуни 2017
83
43
Од кога постои овој надомест за плаќање сметки во салон? Јас прв пат сега слушам за вакво нешто (со години плаќам електронски)...
Многу безобразна политика
и во салоните има платомати и може сам да си наплатиш сметка без провизија

Durkoo

Gaining Experience
11 февруари 2019
72
104
Совет за превара од А1
Другари, А1 ги користам за услуги веќе 14 години. Пред повеќе од една недела решив да си ја платам вообичаено последната сметка од 2200 денари преку апликацијата мој А1. И потоа ми стигаат два одливи преку комерцијална една од платената фактура и уште еден одлив од 799 денари.
И тука почна македонската голгота, од комерцијална дефинитивно нема вина, но ни од А1 , по поминати кој знае колку разговори со оператори, на крај ми рекоа извади извод од банка и однеси во салон. Бидна тоа, чека одговор но нема, ги барам повтпрно, не се читал јасно скенот, па испрати го повторно, и тоа бидна, и на крај ме известуваат дека е платено за друго име и дека нема нивна вина.
Слики во прилог..
Секако ќе ги контактирам и АЕК, дали има некој вакво искуство, ме разочараа целосно!
и јас сум се расправал и ми давале вакви глупи одговори.. активирав дополнителен интернет во роаминг, и ми скратија секаков интернет наместо да пуштат. Се расправав неколку дена преку мејл и телефон, решението им беше да го рестартирам телефонот:)censored:NO SHIT), кај нив сѐ било ок.. и на крај ги пријавив во АЕК. Tbh бев изненаден од АЕК пошто беа многу професионални и А1 ги врати парите за празната услуга
Мислењето е автоматски споено:

Јас од кога ви викам дека А1 се превара, ама не ме слушате.

Најдобро објаснување им е за "НЕОГРАНИЧЕН ИНТЕРНЕТ" самата фуснота си објаснува дека тоа значи дека не ти го ограничуваат пристапот до интернетот, односно дека можеш без лимит да пристапуваш на било кој сајт.

Фактот што немаш никаква транспарентност на колку од домашниот интернет го трошиш?

Прават измама и при истек на договор. На истечен договор ми дојде да плаќам пенали. Па дури после 5 месеци расправање коригираа. Од кога се реши тоа, ми дојде дека фали опрема.

Никој ме немаше информирано дека иако HBO пакетот ми е вклучен во претплатата, дека тоа не важело за HBO MAX. А без проблем ми пратија username and password и без да ми кажат дека е екстра услуга.

Или фактот што викаат дека преку 4Г не е возможно мобилен интернет за викендици побрз од 30/1, затоа што тоа било максималниот лимит на таа технологија. Иако истата мрежа се користи и за мобилните па имаат симетрична брзина од 100/100.

Или фактот дека агентот ми кажа дека за уредот што се зима на рати дека нема никаква камата, а во суштина има?

Самиот договор им е така добро формулиран со еден мал милион непрецизирани работи и дупки кој секогаш ги користат во нивна полза.

Do you want me to go on and on?
и јас отсекогаш сум се чудел како рекламирањето на пакет со "неограничен интернет" е дозволени, кога интернетот има лимит на 150Gb ради некоја си политика за фер к**

TheMarshal

Unstoppable
3 јануари 2019
1.654
2.603
и јас сум се расправал и ми давале вакви глупи одговори.. активирав дополнителен интернет во роаминг, и ми скратија секаков интернет наместо да пуштат. Се расправав неколку дена преку мејл и телефон, решението им беше да го рестартирам телефонот:)censored:NO SHIT), кај нив сѐ било ок.. и на крај ги пријавив во АЕК. Tbh бев изненаден од АЕК пошто беа многу професионални и А1 ги врати парите за празната услуга
Мислењето е автоматски споено:

и јас отсекогаш сум се чудел како рекламирањето на пакет со "неограничен интернет" е дозволени, кога интернетот има лимит на 150Gb ради некоја си политика за фер к**

Да кажеш дека се лопови е understatement. :)

dejanm

Gaining Experience
15 јануари 2014
119
60
Совет за превара од А1
Другари, А1 ги користам за услуги веќе 14 години. Пред повеќе од една недела решив да си ја платам вообичаено последната сметка од 2200 денари преку апликацијата мој А1. И потоа ми стигаат два одливи преку комерцијална една од платената фактура и уште еден одлив од 799 денари.
И тука почна македонската голгота, од комерцијална дефинитивно нема вина, но ни од А1 , по поминати кој знае колку разговори со оператори, на крај ми рекоа извади извод од банка и однеси во салон. Бидна тоа, чека одговор но нема, ги барам повтпрно, не се читал јасно скенот, па испрати го повторно, и тоа бидна, и на крај ме известуваат дека е платено за друго име и дека нема нивна вина.
Слики во прилог..
Секако ќе ги контактирам и АЕК, дали има некој вакво искуство, ме разочараа целосно!
Краток остврт на приказната, по месец и пол дојде до конечно решение, бев убедуван неколку пати дека прво платено е на друго име, па потоа дека не на друго име туку на стара фактура, за на крај да ми испратат број на фактура која као демек не сум ја платил прег година дена и дека ми е стар долг. Со тој број отидов во салон и побарав да ми дадат информација од кога е таа фактура и да извадам извод на платени фактури. И тука испадна најјакото, ми вика еве платена е фактурата на име Марија Блажевска(нормално дека непозната за мене) , платено е со ваша картичка на тој и тој ден. Изреагирав да ми ја испринта фактурата како доказ за АЕК, но не смеело бидејќи се лични податоци на туѓо име.... Напиша приговор, веројатно спомена дека ќе одам до АЕК и ми гарантираше дека ќе ја пребијат сумата за неколку дена. Тоа и се случи, ми ја намалија сумата за новата фактура. Само едно ќе кажам, тешко на тие луѓе што нема да забележат дополнителни одливи, ако проџе-проџе е работава. Крадат на суво! Ако имате мака, спомнете им АЕК се надевам дека ќе помогне до некој ова, а дека е бавно и нервозно, тоа плус..

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.933
2.717
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Краток остврт на приказната, по месец и пол дојде до конечно решение, бев убедуван неколку пати дека прво платено е на друго име, па потоа дека не на друго име туку на стара фактура, за на крај да ми испратат број на фактура која као демек не сум ја платил прег година дена и дека ми е стар долг. Со тој број отидов во салон и побарав да ми дадат информација од кога е таа фактура и да извадам извод на платени фактури. И тука испадна најјакото, ми вика еве платена е фактурата на име Марија Блажевска(нормално дека непозната за мене) , платено е со ваша картичка на тој и тој ден. Изреагирав да ми ја испринта фактурата како доказ за АЕК, но не смеело бидејќи се лични податоци на туѓо име.... Напиша приговор, веројатно спомена дека ќе одам до АЕК и ми гарантираше дека ќе ја пребијат сумата за неколку дена. Тоа и се случи, ми ја намалија сумата за новата фактура. Само едно ќе кажам, тешко на тие луѓе што нема да забележат дополнителни одливи, ако проџе-проџе е работава. Крадат на суво! Ако имате мака, спомнете им АЕК се надевам дека ќе помогне до некој ова, а дека е бавно и нервозно, тоа плус..
A1 се експерти за крадење и дубари....

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.492
Мислења
1.012.503
Членови
36.680
Најнов член