Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 Ограничен интернет

Perata

read-only
31 октомври 2017
24
34
загарантиран 1 upload.
Не знам како да реагирам.
Ако немаш никаква помош од техничка и сеуште имаш проблеми со аплоадот , пополни приговор и поднеси го во еден од салоните
https://www.a1.mk/documents/20126/518027/Obrazec-za-podnesuvanje-na-prigovor-od-pretplatnik.pdf
Доколку не се во можност да ја испорачаат загарантираната брзина и нема никаква реакција по поднесување на приговорот поднеси барање до АЕК за раскинување на договорот (без плаќање на пенали нормално).

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.323
1.345
Кај мене попладне оваа недела е катастрофа.
Едвај 40 download а за upload е катастрофа.. Ворд документ не можам да атачирам на мејл.
А плаќам за 100/5 и загарантиран 1 upload.
И самите кажуваат дека пингот е на граница и дека нема никакви технички интервенции од типот менување нешто..
Не знам како да реагирам.
Пријателе, јас на времето кога бев нивен корисник, имав 30/1 пакет, но аполудот исто како кај тебе сега. 3 месеци се влечкав по техничка подршка и со мејлови и со се бидејќи преку повик немаш брз доказ дека со пријавил.
Го поправаа, штелуваа нешто но се беше за неколку дена, после пак истиот проблем се јавуваше .
На крај проблемот го решивме преку приговор. Така да пробај неколку пати реагирај, ако не приговор .

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
@dipetar каде пријавуваш? Се јави во техничка? Одма мора екипа да пратат, може треба да се смени сплитер, да се наштелува јачина на сигнал..
Тоа викаат веќе два дена.. Нишо не се сменило

Пријателе, јас на времето кога бев нивен корисник, имав 30/1 пакет, но аполудот исто како кај тебе сега. 3 месеци се влечкав по техничка подршка и со мејлови и со се бидејќи преку повик немаш брз доказ дека со пријавил.
Го поправаа, штелуваа нешто но се беше за неколку дена, после пак истиот проблем се јавуваше .
На крај проблемот го решивме преку приговор. Така да пробај неколку пати реагирај, ако не приговор .
Знам, приговор сум поднел порано.

значи 1 мегабит аплоад да ти даваат и тоа да неможат да го исполнат....
Па не е ни 1. 0,18 е.
Ворд, 412кб не можам да прикачам на мејл

Ако немаш никаква помош од техничка и сеуште имаш проблеми со аплоадот , пополни приговор и поднеси го во еден од салоните
https://www.a1.mk/documents/20126/518027/Obrazec-za-podnesuvanje-na-prigovor-od-pretplatnik.pdf
Доколку не се во можност да ја испорачаат загарантираната брзина и нема никаква реакција по поднесување на приговорот поднеси барање до АЕК за раскинување на договорот (без плаќање на пенали нормално).
На неопределено сум, немам договор временски

Ts011

user
31 март 2020
1.434
1.091
Тоа викаат веќе два дена.. Нишо не се сменило

Знам, приговор сум поднел порано.

Па не е ни 1. 0,18 е.
Ворд, 412кб не можам да прикачам на мејл

На неопределено сум, немам договор временски
Masirajgi na 1234 postojano,pisi im na fb,i pismen nemoze da ne go resat....

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.332
11.907
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Немам фб.
Чекам да видам после викенд како ќе е.
Имаат параметар преку жица и Wireless.
Wireless брзините не ги признаваат.

Чекај, ти мериш преку кабел или преку wifi? Многу битен детал.

Ts011

user
31 март 2020
1.434
1.091
Проблемот се корегира делумно. Се уште се мали upload брзините. До кај 4 едвај.
Mozebi e optereten Nod ot do kade sto idi Hfc mrezata bidejki posle optikata idi na coaksijal (ili ima i drugi elementi po linija koi ti go poprecuvaat uploadot) do modem... Inaku sega pravev povejke testovi do mk i nadvod ok e 50/3 nesto sitno pod toa....

Атачменти

• Screenshot_20200913_114249_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20200913_114249_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    291,6 KB · Прегледи: 41

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Повторно истиот проблем.
Upload едвај 0.4
Скоро секогаш навечер е оваа брзина.
Јас разбирам оптовареност на мрежа, ама 0.4 мејл не се праќа со обичен прилог

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.323
1.345
Повторно истиот проблем.
Upload едвај 0.4
Screenshot_20200930-022318_Twitter.jpg
Воопшто нека не те чуди, ако не фатат озбилно од темел да го средат дефектот ќе се мачиш цело време. А тоа само ќе го направиш ако си апла здодевен или со приговор. Ете ти слика од кај нене што беше, тотално истиот проблем. Месец и пол се влечкав, на крај го средија со тоа што цел ден немаше никаква услуга во мојот реон и ми ставија од тие Cisco модемите. После тоа беше ОК, мада за месец се префрлив на Телеком оптика.

Кога ми го ставија Cisco-то ми рекоа овие многу ретко ги даваме, и дека најверојатно ќе било во ред сега. Шта речи, повеќе од месец дена ви требаше :)

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Фа
Погледнете го атачментот 91525
Воопшто нека не те чуди, ако не фатат озбилно од темел да го средат дефектот ќе се мачиш цело време. А тоа само ќе го направиш ако си апла здодевен или со приговор. Ете ти слика од кај нене што беше, тотално истиот проблем. Месец и пол се влечкав, на крај го средија со тоа што цел ден немаше никаква услуга во мојот реон и ми ставија од тие Cisco модемите. После тоа беше ОК, мада за месец се префрлив на Телеком оптика.

Кога ми го ставија Cisco-то ми рекоа овие многу ретко ги даваме, и дека најверојатно ќе било во ред сега. Шта речи, повеќе од месец дена ви требаше :)
Да, приговор е морално во случајов

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.634
1.799
Повторно истиот проблем.
Upload едвај 0.4
Кажи им дека имаш потреба од видео конференција навечер.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Ќе прателе екипа, ИАКО дојде екипа пред точно 7 дена и не констатираше проблеми во мрежата до кај мене.

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
196
226
Погледнете го атачментот 91525

Кажи ми дали тие Cisco се на времето што ги даваа уште додека беше и Кејблтел, или се нови со вградени рутери во нив како сегашниов Течниколор што го користам ?

Бидејки и јас сум на пакет 30/1 и јас се соочувам со ист проблем, низок уплоад во вечерните часови иако пред 10тина дена го средуваа сигналот, беше околу 10 децибели, сега е околу 2.

Плус исто така откако се префрлија на Течниколор модемиве/рутери, постојано имам дисконекции, односно црвен Х доле кај мрежната кој трае околу 3 секунди и потоа се враќа конекцијата.
Доколку пингам, пораката е General Failure.

Во мојот компјутер односно мрежната не е проблемот бидејки сум тестирал со свич помеѓу кабелот од рутерот и компјутерот и така воопшто не појавува дисконекции со црвен Х.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.323
1.345
Кажи ми дали тие Cisco се на времето што ги даваа уште додека беше и Кејблтел, или се нови со вградени рутери во нив како сегашниов Течниколор што го користам ?

Бидејки и јас сум на пакет 30/1 и јас се соочувам со ист проблем, низок уплоад во вечерните часови иако пред 10тина дена го средуваа сигналот, беше околу 10 децибели, сега е околу 2.

Плус исто така откако се префрлија на Течниколор модемиве/рутери, постојано имам дисконекции, односно црвен Х доле кај мрежната кој трае околу 3 секунди и потоа се враќа конекцијата.
Доколку пингам, пораката е General Failure.

Во мојот компјутер односно мрежната не е проблемот бидејки сум тестирал со свич помеѓу кабелот од рутерот и компјутерот и така воопшто не појавува дисконекции со црвен Х.
Само модем беше, Cisco EPC-3208 беше мислам.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Дојде екипа и споредиле ист модем со некој друг од соседната зграда и утврдено е дека брзините не се исти и ме известија дека ќе го најделе проблемот па ќе ме известеле. Проблемот е на страната на А1.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно