Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Safe City - Камерите за казнување

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.390
5.536
Јас како нередовен шофер во Скопје, уживам во вожњата без стрес и брзање за разлика од порано кога со сила морав да се прилагодам.
Исто. Ги нема веќе оние што менуваат ленти и сечат пат исто како и оние што аблендираат во лента за лево мислејќи дека е тоа брза лента. И на „малку“ црвено веќе никој и да не поминува.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.576
3.215
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Со оглед на тоа што Сејф Сити засега не ги фаќа моторите ќе мора почесто вакви акции како вчерашната. Мислам дека еднаш неделно да се прават ќе се смири ситуацијата.
Три недели подоцна пак масовна акција, ги потепале моторите и тротинетите. Пак за две-три недели молам

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.803
3.987
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Каде ова погоре? Во Скопје..цела Македонија или? Гледам Струга сите тротинеташи и мотористи (има исклучоци за многу) возат без кациги и заштитна опрема...До сега немам видено некој на тротинет со кацига или што и да треба да носат

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.576
3.215
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Каде ова погоре? Во Скопје..цела Македонија или? Гледам Струга сите тротинеташи и мотористи (има исклучоци за многу) возат без кациги и заштитна опрема...До сега немам видено некој на тротинет со кацига или што и да треба да носат
Пишува на цела територија на републиката.

Dile223

read-only
29 ноември 2025
43
53
Конечно ме фатија и мене на камери. Се е ОК но како тоа да ме информираат од Шпанија. и сега каде да платам.

Атачменти

• Screenshot_20260803_101922_Messages.jpg
    Screenshot_20260803_101922_Messages.jpg
    362 KB · Прегледи: 46

FikanA

hello world
3 април 2025
222
272
Средe никаде...
Бројките говорат - помалку загинати, помалку сообраќајни незгоди, и општ впечаток на секој возач дека се вози порелаксирано. Будали имало и ќе има. Никогаш не е доцна да се стават повеќе камери ако треба.
Ги отвораш секојдневно билтените на МВР и водиш евиденција за намален или покачен број?
Или ако нема на Сител и Слободен Печат не се случило?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.576
3.215
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ги отвораш секојдневно билтените на МВР и водиш евиденција за намален или покачен број?
Или ако нема на Сител и Слободен Печат не се случило?
Имаше официјални бројки од МВР. Ако се сомневаш дека се штелувани тоа е друг муабет.

Ова е последно од почеток на јули. Претходно во април или мај исто имаше соопштение со слични бројки.

FikanA

hello world
3 април 2025
222
272
Средe никаде...
Имаше официјални бројки од МВР. Ако се сомневаш дека се штелувани тоа е друг муабет.

Ова е последно од почеток на јули. Претходно во април или мај исто имаше соопштение со слични бројки.
Околу штелување не се многу замарам, оти знам дека опозициските партии одма ќе скокнат нешто такво да поентираат доколку го има.
А ова како што гледам е само за загинати во сообраќајни несреќи што сепак е убаво. Али во самите билтени има по 3 4 сообраќајки по ден, а да не ни споменам колку многу има па казнети од полиција а не камери.

Мислам дека е малце “нечесно“ од МВР овие бројки 100% да си ги должат на камерите бидејќи овој период имаше драстично многу повеќе полиција низ град а и на автопатите, барем ја кога возев.

Али океј е, чим не чува Big Brother, живи и здрави да сме (здравје со новите регулативи за контроли ВО автомобилот, ако кренеш 51км/ч, ќе ти го сецнат и тулето ;D )

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.576
3.215
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Околу штелување не се многу замарам, оти знам дека опозициските партии одма ќе скокнат нешто такво да поентираат доколку го има.
А ова како што гледам е само за загинати во сообраќајни несреќи што сепак е убаво. Али во самите билтени има по 3 4 сообраќајки по ден, а да не ни споменам колку многу има па казнети од полиција а не камери.

Мислам дека е малце “нечесно“ од МВР овие бројки 100% да си ги должат на камерите бидејќи овој период имаше драстично многу повеќе полиција низ град а и на автопатите, барем ја кога возев.

Али океј е, чим не чува Big Brother, живи и здрави да сме (здравје со новите регулативи за контроли ВО автомобилот, ако кренеш 51км/ч, ќе ти го сецнат и тулето ;D )
Добро затоа реков барем 1 година треба за посериозна анализа, ама од прва добро изгледа а и сите (90%) го имаат истиот впечаток.

Tommy P

hello world
4 април 2011
104
103
Имал некој случај на платена казна од Сејф Сити, да му стигне опомена за присилна наплата, заради тоа што МВР не знаат како да ја прокнижат уплатата, па технички, казната се води како неплатена?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.449
Имал некој случај на платена казна од Сејф Сити, да му стигне опомена за присилна наплата, заради тоа што МВР не знаат како да ја прокнижат уплатата, па технички, казната се води како неплатена?
Како знаеја да ти напишат казна а не знаат како да ја прокнижат платена истата? Државиче неписмени те водат за жал. МВР се пола неписмени ова најодговорно го тврдам.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
893
652
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Да , кај нас во фирма неколку опомени има , среќа се чуваат уплатите па ќе се реши .

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно