Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Апдејтирано од 6.12.29 Mi Max. Значи сега МИУИ 8 - Глобал 7.2.16 . Не стартува ФБ, Месинџер, не покажува локација на фотки, само координати. Има и други багови, не ми текнува кои у моментов. Совет како да си се вратам на стариот? Јер направив ресет, ама како дифолт сега ми го дава новиот.
Направи Factory Reset на цел телефон? И ако да, не треба да вратиш ништо од бекап, посебно не системски подесувања, ќе има конфликт. Сетирај на ново апликации..

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Златен нандроид бекап преку TWRP.
100.пати повторено.
Пред флешување-чачкање, ОБАВЕЗНО направете backup преку TWRP, и ископирајте го цел TWRP folder на PC/USB за секиј случај.

После флеш на нов ром/фирмвер ако не ви се допаѓа "новиот" фирмвер/ром,
со restore преку TWRP recovery, ќе си го вратите стариот и се ќе ви биде како што ви било.

Ама веќе касно е.
(убаво викаат, прво научи да одиш, после ќе трчаш)

Баш ради овакви тракатанци речиси никогаш не правам OTA,
У случај да направам ОТА апдејт, обавезно прво флешувам TWRP, праам бекап, враќам сток рекавери и праам ОТА.

(Стално имам бар 3 TWRP backup-и од фирмвери кои се докажале како добри, плуа бекапирана NVRAM партиција ако у случај се деси куршлуз и се избрише IMEI)

Мора да се чита, без читање многу лесно и многу брзо може да стаса телефонот до канта.

Наравоучение :
Ќе си флешнеш све од корен/стариот фирмвер што се покажал како добар, ќе си инсталираш апликациите од гугл плеј, откако ќе сетираш све, ќе си се вратиш у TWRP и ќе си напраиш бекап, вака ќе си имаш бекап за следниот пат коа ќе се деси лош апдејт.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Златен нандроид бекап преку TWRP.
100.пати повторено.
Пред флешување-чачкање, ОБАВЕЗНО направете backup преку TWRP, и ископирајте го цел TWRP folder на PC/USB за секиј случај.

После флеш на нов ром/фирмвер ако не ви се допаѓа "новиот" фирмвер/ром,
со restore преку TWRP recovery, ќе си го вратите стариот и се ќе ви биде како што ви било.

Ама веќе касно е.
(убаво викаат, прво научи да одиш, после ќе трчаш)

Баш ради овакви тракатанци речиси никогаш не правам OTA,
У случај да направам ОТА апдејт, обавезно прво флешувам TWRP, праам бекап, враќам сток рекавери и праам ОТА.

(Стално имам бар 3 TWRP backup-и од фирмвери кои се докажале како добри, плуа бекапирана NVRAM партиција ако у случај се деси куршлуз и се избрише IMEI)

Мора да се чита, без читање многу лесно и многу брзо може да стаса телефонот до канта.

Наравоучение :
Ќе си флешнеш све од корен/стариот фирмвер што се покажал како добар, ќе си инсталираш апликациите од гугл плеј, откако ќе сетираш све, ќе си се вратиш у TWRP и ќе си напраиш бекап, вака ќе си имаш бекап за следниот пат коа ќе се деси лош апдејт.

Gajce, the citam I baram na zena mi apce protiv bluenje :) A znam deka toa me ceka, ama malku pohumano pisi prijatelce :). Fala, ke sledam instrukcii ,nema mi druge..

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Gajce, the citam I baram na zena mi apce protiv bluenje :) A znam deka toa me ceka, ama malku pohumano pisi prijatelce :). Fala, ke sledam instrukcii ,nema mi druge..
Абе нема кај тебе мака, имаш Глобален, само се флешува преку Ми Флеш, и све ќе си работи. Остај ова на гајка е advanced информација.

Sent from my MI 5s

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Еве сочуство :)

Се извинувам ;)

(многу пати ми пишуваат дека пишаното многу ДРСКО ми звучи
А коа си го склапам у глава пред да го напишам, поентата воопшто не ми е да бидам нехуман или дрзок... Ама ете јбг :( )

Терај ко шти пишал мејкер, најлесно и најбрзо Globa Stable via MiFlash ;)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk

Се извинувам ;)

А коа си го склапам у глава пред да го напишам, поентата воопшто не ми е да бидам нехуман или дрзок... Ама ете јбг :( )

Мислам дека мислеше му се блуе од комплицирано, не дека ти нешто лошо напиша.

Sent from my MI 5s

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
7.2.16 totalna utka , baterijata se trosese nemoguce brzo , vcera apdejtuvab na Stable 8.2.1.0 i top e dosega em brzina em baterija.

Испратено од Redmi 3 преку IT.mk форум апликација

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Абе нема кај тебе мака, имаш Глобален, само се флешува преку Ми Флеш, и све ќе си работи. Остај ова на гајка е advanced информација.

Sent from my MI 5s
Aha ,samo se fleshuva preku Mi flesh. E fala ,mi olesni. Sea za sekund ke isprocitam tie 1000000 postovi za Mi flesh I ke sredime situacija. Vidis kolku prosto bilo ustvari, I ja pa.......:)

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224

Се извинувам ;)

Gajce prijatelce. All nekogo postuem u drzavava toa ste vie tuka, dobri lugje so empatija, trpelivost ,vistinska zelba za pomaganje I kutluren I urban odnos. Taka da slobodno Moses I da me ispcues sto uznemiravam tuka, bi the razbral apsolutno I uopste ne bi ti zameril ! Toa so apceto e deka imam fobija od zborovi kako wipe, flesh, fastbut,dalvik I u ponovo creme twrp :) Ne radi drugo, tuku radi kasnenje deca za u skolo I karanje so zena u minatoto zaradi ' cekaj samo uste da fleshnam Shajomito ' :)

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Redmi 4 pro спие
cf0190939721c2ca8051516ec69a4173.jpg

2e89defb200c942a8b6688cab55c2e3d.jpg

93ccf51b46467501e0a9e9a98099bf76.jpg

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
Uwemi..normalen si sto tema r'cna? Sea ti si na red za maltretiranje! :) Kazuj majke ti kako da "dojdam" do 8.2.1.0
Lesno se sreduva toa nego , na telefonot imav instalirank TWRP , pred edna nedela se Apdejtuvase telefonot sam na 7.2.16 i koga probuvam da vlezam na Recovery TWRP preku Updater.apk mi dava da go povrzam telefonot za na PC ??

Inace pred 7.2.16 mislam deka staiv nedela pred toa 7.2.9 Recovery File nekade bese 950+/-MB ? da ne go sjebav so toa TWRPto ?

@ksimon

Simni od Internet za koj telefon ti treba 8.2.1.0 i preku Updater.apk idi Chose Packpage i selektiraj go Fajlot sto ke go simnes 8.2.1.0 i Install za 5 min toa ke zavrsi, otkako ke zavrsi ja cekav 15 min da se podigne telefonot, taka da bez panika.

Musho

hello world
9 октомври 2013
103
308

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Lesno se sreduva toa nego , na telefonot imav instalirank TWRP , pred edna nedela se Apdejtuvase telefonot sam na 7.2.16 i koga probuvam da vlezam na Recovery TWRP preku Updater.apk mi dava da go povrzam telefonot za na PC ??

Inace pred 7.2.16 mislam deka staiv nedela pred toa 7.2.9 Recovery File nekade bese 950+/-MB ? da ne go sjebav so toa TWRPto ?

@ksimon

Simni od Internet za koj telefon ti treba 8.2.1.0 i preku Updater.apk idi Chose Packpage i selektiraj go Fajlot sto ke go simnes 8.2.1.0 i Install za 5 min toa ke zavrsi, otkako ke zavrsi ja cekav 15 min da se podigne telefonot, taka da bez panika.

Ајде ако не ти е проблем дај ми линк од сајт кај што можам да симнам 8.2.1.0 за Mi Max. Пошто стварно ќе лутам наоколу. Дури и на сајтот Miui.com не се снаоѓам, па сеа ти види :) А стварно стариот 6.12.29 мислам беше, си беше во ред. Не разбирам КОЈА Е ПОЕНТАТА во апдејтирање кога нешто си е добро. И приметив дека од Marshmallow се апдејтирало на Nougat, а буквално ниакква реална промена нема. А чак и да има! Таман си навикнал на едно, ај сеа учи друго...кретенски работи, ама ај да не мрчам :)

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
Која берзија на Макс ја имаш 32 или 64/128 ?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ајде ако не ти е проблем дај ми линк од сајт кај што можам да симнам 8.2.1.0 за Mi Max. Пошто стварно ќе лутам наоколу. Дури и на сајтот Miui.com не се снаоѓам, па сеа ти види :) А стварно стариот 6.12.29 мислам беше, си беше во ред. Не разбирам КОЈА Е ПОЕНТАТА во апдејтирање кога нешто си е добро. И приметив дека од Marshmallow се апдејтирало на Nougat, а буквално ниакква реална промена нема. А чак и да има! Таман си навикнал на едно, ај сеа учи друго...кретенски работи, ама ај да не мрчам :)
Не ти е до верзијата, ти нешто лошо си направил или лошо испаднало, тоа ти гарантирам.

Еве ќе ти пратам ако некој друг веќе не пишал.

Sent from my MI 5s

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Не ти е до верзијата, ти нешто лошо си направил или лошо испаднало, тоа ти гарантирам.

Еве ќе ти пратам ако некој друг веќе не пишал.

Sent from my MI 5s
Баш сеа сакав да почнам да барам Mi Flesh. Не е до мене, сум праел и порано нели :) А можда и е, ко че га знати!

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Има реаплодиран е 7.2.24 денес...

Sent from my MI
Гери, можам да имам пристап таму кај што гледаш у моментов реапдејтиранта верзија? И ако да, има таму фајл за мојов, да симнам,апдејтерот, choose package и да терам, или ипак со Ми Флеш (што неам поима што е), ќе треба да се бавтам?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно