l1d0v1c
lurker
- 10 март 2011
- 700
- 1.596
Тоа да, замунда ко што го има тој летечи старт и држење на макс download никој го нема. Али и со 30 да симнуваш, 2-3 гига филм за 10-15 минути е готов. Ти ко што викаш дека максимум до пола ти иде, ете 70ка нет, истиот тој филм/серија ќе ја симнеш за 5 минути.Лесно е со 30, пишав горе. Ако имаш 150 како мене неможеш да стигнеш ни до 1/2 со што се убива поентата на брз данлоад - интернет. Затоа за мене СЕКОГАШ број 1 ќе биде Замунда, немам стрплење да чекам 1h за филм од 2-3GB (пример) поготво кога очекувам некоја епизода со мерак.
Башка не ми беше муабетот дека брзината на руските торент сајтови е боље, туку дека во моментов тие се единствените со огромни бази на торенти. Торенти кои ни под разно не сум можел да ги најдам на замунда, рарбг, итн.
Порано лесно беше, било што можеше да се најде пример на torrentz.com (генерираше линкови од сите најаки: isohunt, extratorrents, piratebay, kickass, etc). Но со скратувањето на овие "рудници", се потешко и потешко се доаѓа до посакуваниот торент (и не мислам за филмови серии, мислам за дискографии на разни музички артисти или групи, мислам за некој забутан од памтивек софтвер, мислам на разно-разни книги во ПДФ изданија, итн).
Затоа rutracker ми е врвот, пошто aко пробам нешто поосетливо да најдам на rarbg, zamunda, yify, eztv, torlock, torrentleech, speed.co, speedpeer, секогаш истиот резултат, се враќам на rutracker.