Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 10 генерална дискусија

E

emet_

Гостин
Не го бива пошто не го прашате Flegma, Adobe Updater не се блокира така. Се конфигурира датотека во AdobeAAM Updater фолдерот во Program Files > Common Files.
На моб. сум, не ми текнива на точната локација.
Мислам дека и таму го онадев ама ајде кога ќе бидеш на компјутер пиши ко ќе се слободен. :)
Ова знам дека не е до Windows туку до Адобе ама тие па ептен се врзале едни со други да не може никој да ги онади. :-/

19 јуни 2015
605
1.347
Скопје
AleksandarCaki's setup  
Processor & Cooler
I7 8700k 5.0ghz 1.37v(manual mode) *Delided, CM Nepton 240m (4x Corsair ML120Pro RGB)
Motherboard
Asus z370-e Strix
Storage
Samsung 960 Evo 250gb, Samsung 850 pro 256gb, Samsung 850 pro 512gb, WD Black FZEX 1tb, WD Blue EZEX 1tb
PSU
Cooler Master V850 - Fully Modular 850W 80 PLUS Gold
RAM
HyperX Fury RGB DDR4 32GB 3200MHZ CL16
Video card
MSI Duke 1080ti OC, 2025core, 12000 mem + Kraken X41 + Kraken G12 bracket + 1x Corsair ML140 Pro LED RGB
Case
Corsair Air 540 (3x Corsair ML 120 Pro LED RGB)
Mouse
Logitech g502 Proteus Spectrum, Logitech g700s
Keyboard
Coolermaster Masterkeys PRO L RGB, cherry mx red
Audio
Creative Sound BlasterX Katana
Monitor
LG 34GK950G 34" 120hz G-Sync 3440x1440
OS
Windows 10
Ме интересира, дали е можно да се инсталира в10 на одреден хард диск и практично да може да бутира на било кој ПЦ без разлика што ги нема соодветните чипсет драјвери за матична итн итн, да се клонира на примарниот хард на компјутерот на кој е уштекан хардов со "универзален в10" па понатаму да се инсталираат драјвери соодветни за конфигурацијата?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.612
19.347
Ме интересира, дали е можно да се инсталира в10 на одреден хард диск и практично да може да бутира на било кој ПЦ без разлика што ги нема соодветните чипсет драјвери за матична итн итн, да се клонира на примарниот хард на компјутерот на кој е уштекан хардов со "универзален в10" па понатаму да се инсталираат драјвери соодветни за конфигурацијата?
Windows 2 Go се вика ова. Ама за да се направи ова треба дискот да се маскира како USb removable device

25 ноември 2014
1.547
1.984
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
E

emet_

Гостин
Фразава ја употреби 3 пати, а ниеднаш не објасни што точно се случува. Оти?
не еднаш, туку два пати сум пишал што се случува, а причината да ја знаев немаше џабе да си губам време. :-/

Друг факт со мојот компјутер. Ако не го уклучам Windows10 неколку дена, веднаш се буни. Почнува да „чури“ од сите страни, само некакви процеси се активираат, де AdobeUpdater, де нешто друго... буквално се збрлавува и му треба цел ден да се стабилизира да дојде при себе.

Откако се надгради си последниов redstone почна да „чури“ компјутеров од сите страни, да крева температура или што ја знам друго, а ништо немам уклучено. Само го палам компјутерот да се крене системот и толку! :/

Ја претераа малку, можеби малку повеќе за толку работи да „фучат“ на сите страни да не може да диши еден хардвер како што треба, а реално немам толку стара конфигурација. i5-3337u со amd графика и ssd, па и 8GB рам, нели е малку чудно!? Појма немам што го „јаде“ толку хардверот ама реално побрзо ќе се снајдам во Linux отколку да ги барам овие работи во WIndows.

еве и трет/четврт пат ќе пишам, кревање на температура поради која причина се случува!?

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Пробав повеќе пати и не може да го инсталирам последниот апдејт, кај некој друг го има овој проблем?
We couldn’t complete the updates, Undoing changes

R

Roncic

Гостин
Имам забележано дека доколку w10 има симнато апдејт и не го инсталирате , тогаш пц-то почнува да чури. Ова ми се случува секој пат кога има апдејт. И ставете си оригинален ос - 25$ не се кизнај колкава сума да се зезате со кракови активации и разни други bs.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Имам забележано дека доколку w10 има симнато апдејт и не го инсталирате , тогаш пц-то почнува да чури. Ова ми се случува секој пат кога има апдејт. И ставете си оригинален ос - 25$ не се кизнај колкава сума да се зезате со кракови активации и разни други bs.

Вчера ми се деси ова, СЕ ЖИВО се блокираше, пс то ми стана Pentium 3, со 256 рам! морав рестарт...

E

emet_

Гостин
Многу прашина, исушена термална паста, неправилно наместен кулер, можам вака до утре...
Вака како што си тргнал и во наредни 100 години можеш да тераш, не само до утре. ;) :-/
Биди малку сериозен и те уверувам дека компјутерот нема ниту прашинка, а користам GelidExtreme термална паста. Уште еднаш те молам да бидеш малку посериозен со мислењата. Ако даваш некое контструктивно мислење дај, а не да се натегаме за џабе ем самиот си го губиш непотребно времето... како што реков и јас немам време да си губам за вакви работи.

И друга работа, на линуксот температурите се наполу, а на Win10 се угоре-високо!!! Ама дали е до кулерот, термалната паста, прашинката... !? Nма разлика, нели!

Поздрав!

Avid

senior
21 јануари 2009
6.459
11.528
Скопје
Емет, што убаво си беше у некоја хибернација брат, кај се разбуди кај се запусти.
Ти бараш да бидат сериозни другиве а пласираш информации од типот „Линукс се повеќе се користи откако дојде Windows 10“ како факти?
Поголема глупост немам слушнато. Имаш некој линк вака како доказ нешто?
Или ти го правеше истражувањето во домовите како нагло почнале луѓето повеќе да користат Линукс откако излезе Windows 10? XDD
#ДајЖитиСеМолимТе

E

emet_

Гостин
И уште една работа, температурите се кренаа после последната надградба на redstone. ;)

E

emet_

Гостин
@FLEGMA

Ова се две ажурирања во TaskSheduler и се активни:
GoogleUpdateTaskMachineUA
GoogleUpdateTaskMachineCore

Не ми се потребни ама и не се чистеле туку-така.
На овие две патеки има што се да се најде внатре:
-> C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
-> C:\Windows\Tasks /* по некоја случајност и од Adobe има внатре */

Дали се резултат на хромиум прелистувачи или може да се тргнат?
Инаку ако немам ниту една апликација на Google нели би требало ги снема или да ги „имат снемано“ после одредено време!? :-/

Не го бива пошто не го прашате Flegma, Adobe Updater не се блокира така. Се конфигурира датотека во AdobeAAM Updater фолдерот во Program Files > Common Files.
На моб. сум, не ми текнива на точната локација.
И за ова пиши збор-два ако не ти е мака. :-/

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.612
19.347
И за ова пиши збор-два ако не ти е мака. :-/
Те изумив..
Оди овдека C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\AAMUpdaterInventory\1.0 и побарај го фајлот AdobeUpdaterAdminPrefs.dat, отвори го со notepad и смени ја содржината вака
Код:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<Preferences>

<Suppressed>1</Suppressed>     /// ОВАА ЛИНИЈА. ВРЕДНОСТА ТРЕБА ДА БИДЕ 0 ЗА ИСКЛУЧУВАЊЕ

</Preferences>

Thank me later, што би рекол psyside :)

E

emet_

Гостин
@FLEGMA

Таа XML датотека нели требаше во %appdata% да се стави?
Сега ќе ја префрлам на другата локација. ;)

И за овие на google ажурирања дали можат да се тргнат?

Фала!!!

E

emet_

Гостин
Те изумив..
Оди овдека C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\AAMUpdaterInventory\1.0 и побарај го фајлот AdobeUpdaterAdminPrefs.dat, отвори го со notepad и смени ја содржината вака
Ваква датотека немам.
Има многу папки на внатре во патеката што ја наведе, но кај сите ја има ChannelDescription.xml датотеката.

Значи AdobeUpdaterAdminPrefs.dat немам. :(
Инаку да не треба самиот да ја креирам и да ја префрлам на таа патека?

Друго упатство сретнав со истата содржина и да се сетира вредноста на "0" само во %appdata%.
Не можам да го најдам ова упатство каде го гледав, но ако успеам да го најдам ќе го споделам.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.612
19.347
Пробај со search да го најдеш овој фајл AdobeUpdaterAdminPrefs.dat

Не мора да биде во патеката каде што ти кажав јас. Иначе не знам дали ќе делува ако креираш сопствен

E

emet_

Гостин
Пошто го немаше, го креирав самиот.
Сега времето ќе покаже дали ќе се појави уште еднаш.

Со тие „ажурирања“ на google може ли нешто да се направи, т.е. да се тргнат?

Thnx! ;)

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Некој активатор? пробав со Кмс ама не сака....Вчера го инсталирав не прочитав дека е insider preview ...:( Screenshot (6).png Untitled.png

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.171
3.223
Струмица
Овој само што го ископав и ги има сите исовци за сите виндоуси и генерички сериски броеви.. http://windowsiso.net/
Windows ISO Download Database (WIDB) has been made out of the fact that people are searching to download Windows ISO files and there are multiple sources that offer illegal copies bundled with spyware, trojans and scareware. Though it is still possible to find some isos you’re looking for on official microsoft pages, finding them can be a pain in the ***. So we decided to build up a solid, clean and proven source to find all the necessary files you’re looking for in one spot – the Windows ISO Download Database.

http://windowsiso.net/windows-10-is...nniversary-update-1607-iso-download-standard/

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно