Треба да го продолжат гарантниот рок за времето што бил на сервис. Колку вкупно денови? Плус мислам дека трет пат ако се расипе, ама не сум сигурен.Дечки, едно прашање - дали не накој што имаше од оној популарниот SMART 32" HITACHI, што лани се продаваше како алва во СЕТ, му се има расипано? Братот има таков, 2 пати во 1,5 месец му се расипа баш сега пред крај на гарантен рок.
Се е продолжено регуларно. Нема проблем во тој дел. Само ми беше чудно што за на сервис видов во СЕТ уште еден таков истТреба да го продолжат гарантниот рок за времето што бил на сервис. Колку вкупно денови? Плус мислам дека трет пат ако се расипе, ама не сум сигурен.
Колку дена му беше на сервис? Над 30 дена - парите назад.Се е продолжено регуларно. Нема проблем во тој дел. Само ми беше чудно што за на сервис видов во СЕТ уште еден таков истРеков коинциденција. Како темпирано расипувањето
Му дадоа и на користење друг вториот пат. Сега засега работи добро. Но, не се знае до кога. Дали е скапо неговото сервисирање?
Дечки, едно прашање - дали не накој што имаше од оној популарниот SMART 32" HITACHI, што лани се продаваше како алва во СЕТ, му се има расипано? Братот има таков, 2 пати во 1,5 месец му се расипа баш сега пред крај на гарантен рок.
Подалеку од Hitachi.Во обложувалница кај нас донесоа 4 телевизори.
Hitachio 5o инчи
Од 4 телевизори 3 се расипаа уште во првите 2 недели.
А четвртиот за чудо работи сеуште.Да биде интересно сите 3 се расипаа на сличен начин.Угасија и не сакаа повеќе.
Наспорти тоа имаме и три од Quart 50 инчи смарт веќе 4 месеци.И претходните телевизори ни се повеќето Quart aли незнам зашто смениле овие нашиве сега,па да си ставаат беља на глава
Quart ни работат дење ноќе и смрт немаат.Не ги гледајте хитачи.Право ѓубре се со Ш изработка
Quart се милион пати подобри и поевтини.Ваков отпад како Хитачи и Фуего досега немам видено.Благодарение на Хитачи,сега муштерииве си гледаат утакмици на еден телевизорнаместо на 4.
Прво беше 18 дена мислам. Вториот пат околу 10. Отприлика. И се е евидентирано. Мислам дека на трет пат нема сервис туку парите назад или ист таков нов( се сомневам дека имаат)Колку дена му беше на сервис? Над 30 дена - парите назад.
Ист таков богами неќеш пак да го земешПрво беше 18 дена мислам. Вториот пат околу 10. Отприлика. И се е евидентирано. Мислам дека на трет пат нема сервис туку парите назад или ист таков нов( се сомневам дека имаат)
Напротив, го нема во ефтините модели, само во поскапите.@olikomerc , во новите серии нема такви срања како LED dimming и слични процесирања...
@olikomercЗначи, попрецизно, dimming дали LED или CCFL Постарите....имаш кај сите монитори и телевизори...
Јас зборам за Auto dimming , контрола која е вградена во скоро сите LG телевизори и е проблем што не може секогаш да се контролира, значи изнапишував 3 поста, за ништо....
Значи , постои автоамтско затемнување кај телевизоров во темни сцени и автоматско осветлување одма кога ќе се врати во светла сцена, јас погоре пишав решение како да не го прави тоа, да нема ауто dimming , туку да има подобра контрола ТЕЛЕВИЗОРОТ...
- Уше линкчиња ми стаил , објаснување што е local dimming....
- Еве јас без линкови ќе ти кажам колку видови на dimming постои
Имаш full array, direct local и edge ....
Да, толку ми сече ваљда, немам капацитет како тебе.Не разбираш пошо толку ти сече излеа...значи, ти кажувам, во овие ефтиниве LG телевизори, кога ќе приклучиш преку HDMI, компјутер, автоматски нема како преку менито да го контролираш тоа...затоа, ставив постпака како може да се среди тој проблем.
ПА тоа де, поставеноста...на осветлувањето...Грешка си тотално, full array, direct led i edge led значат каде се поставени лед диодите, нема врска со никаков диминг.