http://www.popularmechanics.com/tec...t-fluorescent-vs-led-ultimate-light-bulb-testThe color temperature of a light, measured in kelvins, is its most noticeable characteristic. A candle, at 1900 K, appears orange. Daylight, at 5500 K, is much whiter and bluer. A 5500-K bulb, however, will not necessarily produce the same light as the sun; for the full nature of a light source, one must look to its spectral power distribution (SPD) curve, which describes its irradiance across the entire visible spectrum. An incandescent bulb achieves its temperature by emitting light over a smooth curve, with the balance tilted toward yellow and red. A CFL, and to a lesser extent an LED, mimics incandescents using a different mixture of light, with spikes and troughs of power strategically positioned across the spectrum to create a correlated—or averaged—color temperature. This results in less faithful reproduction of colors, expressed as a diminished color rendering index (CRI).
Не гледам зошто би имал проблеми со обични лед - се додека го оставиш потенциометарот на максимум.Проблемот е во тоа што јас сакам да ги сменам веќе постоечките 3 обични сијалици на лустер (мислам 40W е една) со вакви, и имам веќе потенциометар така да неможам? да ставам обични лед (а не би сакал да го извадам истиот).
Кои се димензиите на овие од 40 вати?
...која светлина е попријатна Warm White, Neutral White или Cold White?
http://www.integral-led.com/education/warm-white-or-cool-whiteWhere can I use them?
Below are some common areas where the different colours are can be used:
- Warm to Warm white – living room, bedroom, hallway
- White to Cool white – kitchen, study, bathroom, cupboard, office, retail
- Daylight - Commercial, retail, art studios
V-Tac имаш во СЕТ со година дена гаранција, 4500К имаш од 1055 (12w) лумени и 1210 (14w).Ми треба лед лампа која е,
4500 или 4000K
Најмалце 1000 лумени (реални) И која емитира светлина под агол од 180 или блиску до 180 степени, т.е. нема црна дупка под нејзиниот почеток. Предлози?
Брате јас не приметувам никаква црна дупка. Аголот на светење е рамно 180 степени, под 90 степени агол нема никаква црна дупла. Кога ќе ја погледнеш сијалицатга одоздола, целата светлина е униформна, не постојат разлики во интензитетот. Ако сакаш ела помини види. Пред тој бренд пробував секакви, па дури и онакви што чинеа по 600 денари, ама овие убедливо се најдобри.Не ми треба попуст, ок си е цената. Проблем е онаа црна дупка, која неможам да ја поднесам, ако ја има не ми врши работа.
Koj *** им е на Сет/ V-TAC? зошто продаваат 6000К сијалици декларирани како 4500? аууу полудев од нервоза!!
Ладно бела за у соба е тотално мачење!
Koj *** им е на Сет/ V-TAC? зошто продаваат 6000К сијалици декларирани како 4500? аууу полудев од нервоза!!
Ладно бела за у соба е тотално мачење!