petre.dimov
lurker
Слабо иде download. Кој ќе инсталира нека пише импресии.
CloudyG3 2.1 is out http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=56641051
На темата за XCAM на xda е стварно прецизирано што и како треба да направиш, ако нешто не ти е јасно види ги постарите постови на темава каде што зборевме за истово.Дечки како се инсталира XCam.Само се симнува и одма инсталира или треба нешто друго да се прави?
Како си задоволен од Cloudy 2.1, некоја разлика имаш приметено?Рaбoти и нa Cloudy 2.1 xcam
Хм ништo пoсебнo рaзликa скoрo и дa немa,нoвини знaјш кoј се,немa фих истoтo е,мoјa препoрaкa немa никaквa пoтребa истaлирaнје нa 2.1 дa си седите нa 2.0Како си задоволен од Cloudy 2.1, некоја разлика имаш приметено?
Има ли fix за засецкувањето од Dialer во Call log табот во 2.0 што се јавуваше?
Не ми отвара нешто xda на ghrome незнам што му е.Иначе не користам никакви ромови уште сум на сток, дури не ми е ни рутиранНа темата за XCAM на xda е стварно прецизирано што и како треба да направиш, ако нешто не ти е јасно види ги постарите постови на темава каде што зборевме за истово.
Точно не можам да ти кажам како, дур не ми кажеш кој ром го користиш. Ако си на Cloudy 2.0, само си ја инсталираш нормално апликацијата, driver/binary пакетот ти е вграден веќе во самиот ром.
Имаш и други подобрувања и опции. Во Cloudy2.0 ги имаш и драјверите што ја подобруваат камерата. Ако ти е битна камера, купи си ја сетингс апликацијата на XCam, за 2$ вреди за парите.Инсталирав.Единствена разлика што приметив до сега е дека кај ова има iso 1600![]()
Нема некоја голема разлика.Лево е Xcam, десно е со старата апликација(со 50% зум)
![]()
Кaј мене немa ништo зa updateЗа корисниците на сток, има нов update D80220H.
Добредојде во клуботДа ви се придружам и јас со LG G2 16GB црн, сега за сега се на Stock.
Имам 2 прашања:
1. Може ли да се тргнат слајдерите за светлина и звук од „ролетната“? (по можност без root)
2. Дали вреди (и зошто) да се стави Xcam?
Добредојде во клубот!
1. Може да се тргнат слајдерите без рут, во редот каде што се наоѓаат прекинувачите за wifi, gps, data итн, на крајот ќе видиш едно копче edit. Влези таму и отштиклирај ги слајдерите.
2. Јас мислам дека вреди, добиваш повеќе опции за подесување со самата апликација за камера, а со драјверите од XCam, има подобрување во сликите споредено со сток апликацијата. Драстични промени во квалитетот на сликите јас не сум приметил, не се разбирам во фотографирање.
Пробај преку компјутер - LG PC Suite. И мене не ни даваше информација на телефон.Кaј мене немa ништo зa update
Таа опција ја нема на Г2. Само на Г3. И јас ја барав.Добредојде во клубот!
1. Може да се тргнат слајдерите без рут, во редот каде што се наоѓаат прекинувачите за wifi, gps, data итн, на крајот ќе видиш едно копче edit. Влези таму и отштиклирај ги слајдерите.
2. Јас мислам дека вреди, добиваш повеќе опции за подесување со самата апликација за камера, а со драјверите од XCam, има подобрување во сликите споредено со сток апликацијата. Драстични промени во квалитетот на сликите јас не сум приметил, не се разбирам во фотографирање.
Дечки може да се тргне, нема потреба од никаков рут или xposed.Пробано тоа за слајдерите од дамна, нема таква опција. Сите ги отшитклирав, пак они си стојат.
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY AC650 Dual-Band, 433+200Mbps, WiFi 5, WE650
850,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден