gOJDO
sensei
gOJDO's setup
- Processor & Cooler
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Motherboard
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Storage
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- PSU
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- RAM
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Video card
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Case
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Mouse
- @@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Keyboard
- @@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Audio
- @@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Monitor
- @@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ја отварам темава со цел да помогнеме на две прекрасни деца кои растат сами без родители и на кои нема кој да им купи компјутер. Децата се одлични ученици, а едното од нив е првенец на генерација, па така мислам дека секаква помош за овие деца е заслужена и оправдана.
Сите оние кои сакаат да помогнат можат да донираат пари и по некое парче хардвер така што ќе можеме да склопиме пристојна конфигурација на која ќе можат да работат и да поиграат.
Донациите да не бидат помалку од 200 денари.
Конфигурацијата треба да ги има минимум следниве карактеристики:
- двојадрен процесор Athlon64 x2 2.6GHz/Phenom x2 2.4GHz/Core 2 Duo 2.4GHz/Pentium Dualcore 2.4GHz (Core2 базиран)/Celeron G/Pentium G согласно матичната плоча
- соодветна (sAM2, sAM2+, sAM3, LGA775, LGA1155, LGA1150, LGA 1156) матична плоча согласно процесорот
- графичка картичка GeForce GTS250 1GB/Radeon 4870 1GB или помоќна
- 4GB DDR2/DDR3 RAM
- 500GB HDD SATA2/3
- DVD-RW SATA или IDE доколку потдржува матичната плоча
- 19" LCD монитор
- тастатура
- оптички/ласерски маус и мауспад
- Пристојни stereo звучници на кои ќе може и музика да се послуша
- куќиште
- напојување ATX 300W real power
За почеток јас можам да донирам убаво mATX куќиште и тастатура и 1500 денари. Доколку матичната плоча е full sized ќе треба да најдеме друго, поголемо куќиште.
Доколку го склопиме компјутерот и останат парични средства, истите ќе ги пренамениме за училишен прибор и книги кои им се потребни на децата.
Доколку има ресто делови, ќе ги чуваме за да склопиме компјутер кој ќе го доинраме на други деца на кои навистина им е потребен и го заслужуваат.
Однапред благодарам на сите хумани и совесени форумџии.
Ја молам администрацијата да ја маркира темава како sticky.
Контактирајте ме по e-mail или на 070 545-946, Кирил.
Сите оние кои сакаат да помогнат можат да донираат пари и по некое парче хардвер така што ќе можеме да склопиме пристојна конфигурација на која ќе можат да работат и да поиграат.
Донациите да не бидат помалку од 200 денари.
Конфигурацијата треба да ги има минимум следниве карактеристики:
- двојадрен процесор Athlon64 x2 2.6GHz/Phenom x2 2.4GHz/Core 2 Duo 2.4GHz/Pentium Dualcore 2.4GHz (Core2 базиран)/Celeron G/Pentium G согласно матичната плоча
- соодветна (sAM2, sAM2+, sAM3, LGA775, LGA1155, LGA1150, LGA 1156) матична плоча согласно процесорот
- графичка картичка GeForce GTS250 1GB/Radeon 4870 1GB или помоќна
- 4GB DDR2/DDR3 RAM
- 500GB HDD SATA2/3
- DVD-RW SATA или IDE доколку потдржува матичната плоча
- 19" LCD монитор
- тастатура
- оптички/ласерски маус и мауспад
- Пристојни stereo звучници на кои ќе може и музика да се послуша
- куќиште
- напојување ATX 300W real power
За почеток јас можам да донирам убаво mATX куќиште и тастатура и 1500 денари. Доколку матичната плоча е full sized ќе треба да најдеме друго, поголемо куќиште.
Доколку го склопиме компјутерот и останат парични средства, истите ќе ги пренамениме за училишен прибор и книги кои им се потребни на децата.
Доколку има ресто делови, ќе ги чуваме за да склопиме компјутер кој ќе го доинраме на други деца на кои навистина им е потребен и го заслужуваат.
Однапред благодарам на сите хумани и совесени форумџии.
Ја молам администрацијата да ја маркира темава како sticky.
Контактирајте ме по e-mail или на 070 545-946, Кирил.