Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Тешко вакви ситници да најдеш кај нас, најдобро ќе биде да си нарачаш од интернет.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Тешко вакви ситници да најдеш кај нас, најдобро ќе биде да си нарачаш од интернет.
нарачав но грешка направив,наместо micro USB m to USB f нарачав mini USB m to USB f
АКо на некој му треба да му го шитам :D
па реков кој ќе чека уште 3 недели за пак да нарачувам.Ако начекате кај нас пишетеми ПП ве молам.Си гледам филмчиња пред спиење на S4 и да не ја полнам SD картичката нон стоп,па пиши бриши да правам.Ова многу ке ми се најде

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.878
Skopje
wemaxa.com
Имам таков, од ибеј, ама нема да ти врши работа, го нарачав од истата причина и не функционира. Ти треба OTG кабелче (micro usb male -> USB female) кое има најверојатно различно врзани жички внатре. Овие ги има во секоја маалска мобилара сега за мали пари.

Класично адаптерче не ти брка работа проверено, ако ептен сакаш ќе ти го дадам па пробај.

нарачав но грешка направив,наместо micro USB m to USB f нарачав mini USB m to USB f
АКо на некој му треба да му го шитам :D
па реков кој ќе чека уште 3 недели за пак да нарачувам.Ако начекате кај нас пишетеми ПП ве молам.Си гледам филмчиња пред спиење на S4 и да не ја полнам SD картичката нон стоп,па пиши бриши да правам.Ова многу ке ми се најде

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Имам таков, од ибеј, ама нема да ти врши работа, го нарачав од истата причина и не функционира. Ти треба OTG кабелче (micro usb male -> USB female) кое има најверојатно различно врзани жички внатре. Овие ги има во секоја маалска мобилара сега за мали пари.

Класично адаптерче не ти брка работа проверено, ако ептен сакаш ќе ти го дадам па пробај.

Па што знам дали е обично или ОТГ,видов еден другар на Note 2 користеше,исто и маус така да и за тоа ми треба.Стратегии некој што ги играм со маус е подобро но пред се за филмчиња и тн.Ајде прво ке проверам низ охридов што има,ако не ке пробам преку некој од СК да нарачам доколку е исплаќа,ако не пак од ибеј ке нарачам.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
ме интересира следново го надоградив во ios 7, и сега можам ли да го вратам пак на старо ios 6 и како се работи за Iphone 4

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
ме интересира следново го надоградив во ios 7, и сега можам ли да го вратам пак на старо ios 6 и како се работи за Iphone 4

Не можеш , нема downgrade. Што не разгледаш прво . Иос 7 трокира на 4ка, лаг до лаг .

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Не можеш , нема downgrade. Што не разгледаш прво . Иос 7 трокира на 4ка, лаг до лаг .

Ја направив backup преку компјутерот на целиот телефон ке видам вечер дали може да се врати,мора да може нема шанси да не се врака

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.878
Skopje
wemaxa.com
iОS7 e ѓубре, не зборам на памет, инсталирав на Ipad 3, и освен редизајнот се друго потсеќа на првите верзии на Андроид, лаг при отварање пулдаун менија, прегревање при работа, трокирање, ѓубре. Ојде Тито, пропадна СФРЈ, ојде Џобс ... натаму иде Apple, дајте им 8 години да се вратат под камен и дереџето на кое што беа 80-90тите, со безвредни акции.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Абе не ми лагира за лагирање убаво работи ама ме нервира изгледот

Абе не збори другарка се заеба. Лаг при отварање ,менија , апликации , диалер, пораки, сетин(колку време стои бел екран додека се отварат).Анимациите кочат , камерата се лоадира ужасно долго. Ќе избега моментот додека стои така црна .

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Абе не збори другарка се заеба. Лаг при отварање ,менија , апликации , диалер, пораки, сетин(колку време стои бел екран додека се отварат).Анимациите кочат , камерата се лоадира ужасно долго. Ќе избега моментот додека стои така црна .

Го вратив на 6 :)

FrukaZ

hello world
16 август 2013
317
429
Школска предмене го намести пред тоа Minion Rush не и кочеше ништо сега додека се укл и додека укл други апп и кочи и заради тој IOS се мисли дали да го продава...

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Ја направив backup преку компјутерот на целиот телефон ке видам вечер дали може да се врати,мора да може нема шанси да не се врака
Не можеш да враќаш таква е политиката на Apple штом има официјална iOS верзија нема враќање, а ако пак е бета верзија ќе може да се враќа така да веќе е доцна .

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Појма неам, ама го врати главно
2994k4.jpg

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Aбе ок верувам дека го вратил . Само до пред 1 час имаше 7ца . Ваљда не спиеше додека го враќал. Имам луѓе ајфон4 многу им е укочен,блокира па да вратиме. .

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Го преебав таблетот, Nexus 7 3G. Го брикнав, сакајќи од 4.3 сток да се вратам на 4.2.2.

Го правев тоа со Nexus Root Toolkit, па пробав некако да излезам од ситуацијава со Nexus 7 Toolkit.

Работата е што влегува во Bootloader дирекно, а кога стискам старт со мали букви во лев горен ќош ми испишува Booting failed го дава белото google лого со отворен катанец доле(дека бутлоадерот е одклучен ако не грешам беше?) и од страна можам да си сменам дали да влезам во Custom Recovery, Reboot Bootloader, Power off и Start.

Сега симнувам Android SDK и Factory Image 4.2.2, како и кои точно команди треба да ги внесам? Дали треба некои дополнителни ствари да се флешуваат?

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Го преебав таблетот, Nexus 7 3G. Го брикнав, сакајќи од 4.3 сток да се вратам на 4.2.2.

Го правев тоа со Nexus Root Toolkit, па пробав некако да излезам од ситуацијава со Nexus 7 Toolkit.

Работата е што влегува во Bootloader дирекно, а кога стискам старт со мали букви во лев горен ќош ми испишува Booting failed го дава белото google лого со отворен катанец доле(дека бутлоадерот е одклучен ако не грешам беше?) и од страна можам да си сменам дали да влезам во Custom Recovery, Reboot Bootloader, Power off и Start.

Сега симнувам Android SDK и Factory Image 4.2.2, како и кои точно команди треба да ги внесам? Дали треба некои дополнителни ствари да се флешуваат?
Веќе ти е флешнато 4.2.2? Ако да, тогаш е лесно. Флешни преку ADB Custom Recovery и направи Full wipe, потоа инсталирај соодветен РОМ.

Се враќа доколку предходно има направено бекап од верзијата пред да инсталира 7. Доста лесно е за 4ката, другите јок :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно