dejan_str
senior
Дали може кај нас да се најде micro USB(male) to USB 2.0(fimale) адаптер?
нарачав но грешка направив,наместо micro USB m to USB f нарачав mini USB m to USB fТешко вакви ситници да најдеш кај нас, најдобро ќе биде да си нарачаш од интернет.
нарачав но грешка направив,наместо micro USB m to USB f нарачав mini USB m to USB f
АКо на некој му треба да му го шитам
па реков кој ќе чека уште 3 недели за пак да нарачувам.Ако начекате кај нас пишетеми ПП ве молам.Си гледам филмчиња пред спиење на S4 и да не ја полнам SD картичката нон стоп,па пиши бриши да правам.Ова многу ке ми се најде
Имам таков, од ибеј, ама нема да ти врши работа, го нарачав од истата причина и не функционира. Ти треба OTG кабелче (micro usb male -> USB female) кое има најверојатно различно врзани жички внатре. Овие ги има во секоја маалска мобилара сега за мали пари.
Класично адаптерче не ти брка работа проверено, ако ептен сакаш ќе ти го дадам па пробај.
ме интересира следново го надоградив во ios 7, и сега можам ли да го вратам пак на старо ios 6 и како се работи за Iphone 4
Не можеш , нема downgrade. Што не разгледаш прво . Иос 7 трокира на 4ка, лаг до лаг .
Ја направив backup преку компјутерот на целиот телефон ке видам вечер дали може да се врати,мора да може нема шанси да не се врака
Види , увери се.![]()
Абе не ми лагира за лагирање убаво работи ама ме нервира изгледот
Абе не збори другарка се заеба. Лаг при отварање ,менија , апликации , диалер, пораки, сетин(колку време стои бел екран додека се отварат).Анимациите кочат , камерата се лоадира ужасно долго. Ќе избега моментот додека стои така црна .
Не можеш да враќаш таква е политиката на Apple штом има официјална iOS верзија нема враќање, а ако пак е бета верзија ќе може да се враќа така да веќе е доцна .Ја направив backup преку компјутерот на целиот телефон ке видам вечер дали може да се врати,мора да може нема шанси да не се врака
Не можеш да враќаш таква е политиката на Apple штом има официјална iOS верзија нема враќање, а ако пак е бета верзија ќе може да се враќа така да веќе е доцна .
Kaко ?Веке другаров ми го врати 6![]()
Појма неам, ама го врати главноKaко ?![]()
Ако е ајван 4 може да се враќа додека ајван 4s па нагоре не може.
Aбе ок верувам дека го вратил . Само до пред 1 час имаше 7ца . Ваљда не спиеше додека го враќал. Имам луѓе ајфон4 многу им е укочен,блокира па да вратиме. .
Веќе ти е флешнато 4.2.2? Ако да, тогаш е лесно. Флешни преку ADB Custom Recovery и направи Full wipe, потоа инсталирај соодветен РОМ.Го преебав таблетот, Nexus 7 3G. Го брикнав, сакајќи од 4.3 сток да се вратам на 4.2.2.
Го правев тоа со Nexus Root Toolkit, па пробав некако да излезам од ситуацијава со Nexus 7 Toolkit.
Работата е што влегува во Bootloader дирекно, а кога стискам старт со мали букви во лев горен ќош ми испишува Booting failed го дава белото google лого со отворен катанец доле(дека бутлоадерот е одклучен ако не грешам беше?) и од страна можам да си сменам дали да влезам во Custom Recovery, Reboot Bootloader, Power off и Start.
Сега симнувам Android SDK и Factory Image 4.2.2, како и кои точно команди треба да ги внесам? Дали треба некои дополнителни ствари да се флешуваат?
Kaко ?![]()