Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

СЕТ Компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Добро,ја лажам во право си :) :rolleyes:
Ти си знаеш дали лажеш, тука не ти се мешам...
Јас само го користам моето право да се произнесам на темава, а како основа на тоа е моето лично искуство со СЕТ Компјутери кое мислам дека е многу поголемо од севкупно заедничкото искуство на сите кои во темава се изнаплукаа по СЕТ.

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Ти си знаеш дали лажеш, тука не ти се мешам...
Јас само го користам моето право да се произнесам на темава, а како основа на тоа е моето лично искуство со СЕТ Компјутери кое мислам дека е многу поголемо од севкупно заедничкото искуство на сите кои во темава се изнаплукаа по СЕТ.

А ја немам право да се произнесам според моите лични искуства?правиш промет на големо како што рече dejan_str таман работа со над 100 000 евра да играат курташак со тебе,ама ние обичните смртници сме третирани како добиток,и според тебе значи дека 96% од членовиве што коментираат на темава и што плукаат по СЕТ,фактички си лечат комплекси и сите измислуваат? are u fucking kiding me?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
А ја немам право да се произнесам според моите лични искуства?
Не гледам кој ти го оспори правото и како мене ме најде одговорен за прашањето да го адресираш до мене.

правиш промет на големо како што рече dejan_str таман работа со над 100 000 евра да играат курташак со тебе,
Немам направено толкав промет одеднаш туку сукцесивно во изминативе 15-20 години, т.е. од кога почнаа да продаваат во станот во капиштец, па до ден денес. Значи сум купил многу хардвер за многу долг временски период и не сум имал ниту едно бар малку слично ко твоето искуство.

ама ние обичните смртници сме третирани како добиток,
Ако дозволиш некој да те третира како добиток за твои пари тогаш со право те третира така.

и според тебе значи дека 96% од членовиве што коментираат на темава и што плукаат по СЕТ,фактички си лечат комплекси и сите измислуваат?
Дали 96% од членовите кои коментираат на темава и плуикаат по СЕТ си лечат комплекси и измислуваат, не би знаел да кажам. Вие, кои се жалите на темава, тоа најдобро си го знаете.

Според мене е пишаното во моите мислења на темава и тоа:
1) Јас само го пренесов моето лично искуство!
2) Тоа мое личнмо искуство сметам дека е поголемо од сите кои се пожалија на темава!
3) Во тоа мое лично искуство не ми се случил настан како твојот и како на некои други кои се поплакаа на темава.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Немаат сите „чест“ лично да се познаваат со тие двајца хеви металци(?)

Заради инертноста или не знам што на Anhoch и немањето на избор во Македонија (читај Асус матични и Кулер Мастер) Сет опстојува како фирма. Ништо не е по-поволно таму ниту пак се издвојува од добрите фирми.

И најодговорно тврдам!

Сет НЕ се поправи од старт па наваму. Можам да го докажам ова со факти/докази.
Бујрум нека им го отпачати некој ова и нека ме тужат мене за клевета. Стојам зад сето напишано.

zoraaan

read-only
20 февруари 2013
12
0
Bitola
Ме претекна таман решив да отворам ваква тема за СЕТ ... денес во салонот во Охрид вработените начисто ме поп*здија ... типот ме убедуваше како тоа Thermal Master биле подобри од Cooler Master ... Второ земм диск го прачувам дали е сата 3 6мб/с ми вика да .. го отварам гледам пишува сата 3 3мб/с му викам 3 пати те прашав и ми рече да ... па усште будала ме прави ... стварно ако чита некој од газдите на сет нека вработува по писмени

E pa prijatele muabetov mi e poznat , jas bev togas vo prodavnicata , vrabotenite si se sosem ok , kolku sto mozev da vidam dobro te usluzija i ubavo ti objasnija, popust ti dadoa , dobro se ispazari da ne bidam nekulturen se ligavese za popust , a koga veke te popizdile zosto voopsto kupuvase od tamu ???????????? A ,,pismeni" mesas nekoi poimi pismen covek e edna rabota a ona sto ti sakas da go kazes e druga rabota . .Ocigledno e deka si tendenciozen , a koga veke zboruvas za pismenost , prijavi se za rabota mozebi i bi te primile......
Pozdrav

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
E pa prijatele muabetov mi e poznat , jas bev togas vo prodavnicata , vrabotenite si se sosem ok , kolku sto mozev da vidam dobro te usluzija i ubavo ti objasnija, popust ti dadoa , dobro se ispazari da ne bidam nekulturen se ligavese za popust , a koga veke te popizdile zosto voopsto kupuvase od tamu ???????????? A ,,pismeni" mesas nekoi poimi pismen covek e edna rabota a ona sto ti sakas da go kazes e druga rabota . .Ocigledno e deka si tendenciozen , a koga veke zboruvas za pismenost , prijavi se za rabota mozebi i bi te primile......
Pozdrav

А тебе ти дадоа 50 денари од СЕТ за вака селски да ги браниш?

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
Од СЕТ имам купено бајаги ствари и не сум имал проблеми до сега. И во сервисот беа коректни.

Со Риверсофт имав многу проблеми, особено со сервисот, не дај боже да оставиш нешто да ти средат, готово заборави го или оди им секој ден и замарај ги или фати врски со некој од газдите па да им свика на сервисерите.

Плус ме моткаа месец дена за 2 релативно скапи компоненти. Ко да не сакаа да ми ги дадат.
,,Имате тоа и тоа?’’ ,,Да у главна продавница.’’ Идам таму, ,,Нема бе дечко такво нешто, чек да проверам у магацин, и таму нема, остај број ќе те барам.’’ Па ме бараше, да ми каже дека биле у магацин ама у некој друг град за една недела ќе стигнат, по недела дена, аааа не во продавница се утре ќе стигнат, аа не уствари не се у оваа туку онаа у Струмица, па на граница заглавиле, приказни ми изнакажаа 1001. И на крај коа напнав (се јавував секој ден), ми ја качија цената за 5% :angry: не можев уште да чекам ми требаа. Да ги нарачав од Туркменистан побрзо ќе дојдеа и можда и поефтино ќе испаднеше.

Затоа од тогаш немам стапнато во Риверсофт и не планирам.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.128
14.271
Има и вакви и такви искуства.

До сега фала богу да не се заречам не сум носел ама баш ништо во сервис освен флеш на биос во логинг и за проверка на напојување на лице место во ДДКОМ. Така што не можам за тоа да потврдам.

Со Сет не ми идело при нарачка на делови. За една работа ми беше одговорено дека не може а сум сигурен дека од продажба не сакаа да се мачат и да проверат дали може да се нарача. За втора работа која веќе беше на пат односно нарачана и требаше да стигне за две седмици не сакаа да ми дадат понуда односно не сакаа да земат пари. :D Ова мора да го подобрат зашто на пример АМЦ кој ете е озлогласен на форумов ги шие и ова го кажувам од искуство.

Но во поглед на малопродажба сум немал никакви проблеми. Неодамна зедов производ од кој не бев задоволен (се беше ОК но мене не ме бендиса) и немав никаков проблем да го вратам и да си земам пари назад.

d_yor8

user
27 јуни 2011
1.224
511
Дечки, дали знаете на пример ако не дај боже некоја компонента која е од Асус, било лаптоп, матична, графичка, монитор, рутер, па и звучна, рикне, и треба да се носи на сервис, дали се тие официјални застапници, или ќе ме тераат оди дечко кај тие и тие, тие се официјални застапници, тие сервисираат???

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Дечки, дали знаете на пример ако не дај боже некоја компонента која е од Асус, било лаптоп, матична, графичка, монитор, рутер, па и звучна, рикне, и треба да се носи на сервис, дали се тие официјални застапници, или ќе ме тераат оди дечко кај тие и тие, тие се официјални застапници, тие сервисираат???

Официјален сервис за Asus е Паком
Исто и за WD

ASUS Authorized Service Providers
http://support.asus.com.tw/contact/contact_right.aspx?no=339&SLanguage=en-us

P.S
И да ви кажам:
Овие од Сет се Бајадера чоколада спрема овие копуциве од Паком

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.250
5.582
Скопје
Овие од Сет се Бајадера чоколада спрема овие копуциве од Паком
Мене еден надворешен WD Passport што ми рикна ми го сменија одма, без проблем, така да тоа едно искуство со Паком ми е позитивно.

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Darko Migrov (коментар на страна 2) и zoraaan (2 коментари на страна 4) се нови членови, и одма ПРВ (кај zoraaan и втор) пост за Сет Компјутери. Сумњиво...

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Немаат сите „чест“ лично да се познаваат со тие двајца хеви металци(?)

Заради инертноста или не знам што на Anhoch и немањето на избор во Македонија (читај Асус матични и Кулер Мастер) Сет опстојува како фирма. Ништо не е по-поволно таму ниту пак се издвојува од добрите фирми.

И најодговорно тврдам!

Сет НЕ се поправи од старт па наваму. Можам да го докажам ова со факти/докази.
Бујрум нека им го отпачати некој ова и нека ме тужат мене за клевета. Стојам зад сето напишано.

aEO1wBk.png

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Денес бев во СЕТ (Охрид) купував дигитално фотоапаратче.
Иако беа зафатени бидеќи носеа роба, само што влегов бев културно пречекан. Човекот беше услужлив, се намачи да ја најде баш таа боја што ја сакав иако првично ми рече дека ја нема. На излегување разгледував лаптопчина, па дојде и ми објасна за некои модели.
Бев културно испратен и со извинување поради нередот кој го имаа бидеќи носеа роба.

Се надевам дека ке се така услужливи и ако некогаш морам да ја искористам гаранцијата.

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Денес бев во СЕТ (Охрид) купував дигитално фотоапаратче.
Иако беа зафатени бидеќи носеа роба, само што влегов бев културно пречекан. Човекот беше услужлив, се намачи да ја најде баш таа боја што ја сакав иако првично ми рече дека ја нема. На излегување разгледував лаптопчина, па дојде и ми објасна за некои модели.
Бев културно испратен и со извинување поради нередот кој го имаа бидеќи носеа роба.

Се надевам дека ке се така услужливи и ако некогаш морам да ја искористам гаранцијата.

Изгледа прочитале се овде што сме пишувале и почнале да се опаметуваат :p

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

METhAMORPH

read-only
27 јуни 2009
19
4
А може ли да се купи ASUS плоча на некое друго место освен во СЕТ? Треба да купувам па ме интересира дали имам избор во тој поглед.

Creed_Bratton

hello world
6 август 2007
285
330
EU
Мое искуство:

Сет - на Рузвелтова, ок услуга, а сервисот е катастрофа, последно оставив лаптоп, ми го вратија после месец дена, без SD картицата :) 10 пати им се јавив, никогаш не ми ја вратија... во ГТЦ добра услуга, само ме нервира шо не се разбираат во тоа шо продаваат, или може сакаат да ми продадат нешто шо слабо се шитка...во Охрид е супер услугата, само не се разбираат многу од производите, и многу ја тупат со сервиот, 2 месеци чекав за рутер, а знаев дека секако ќе го заменат за нов...

Нико - во ГТЦ сум влегол неколку пати, не можам да кажам за услуга или сервис, пошо никогаш никој не ме услужил, кинам нерви за 1 мин, и така никогаш не сум купил ништо од кај нив...

Анхоч - супер услуга и супер сервис. за 2-3 дена одма поправаат или ми заменуваат производ. 4890ка ми заменија за нов подобар модел, на маил одма враќаат, на телефон фини, во салон фини, досега сум немал лошо искуство. малку се лимитирани со брендовите

Мебиус - супер услуга, за сервис не знам, немам искуство, на маил и телефон се услужливи

Ривер софт - катастрофа сервис, првиот PC од тамо го зедов склопен, имаа склопено хаос, од тогаш сам купувам сам склопувам, ама дечкото шо продаваше беше супер, се разбираше во деловите, точно знаеше шо ми треба и даде супер сугестии

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Глеам сервисот на Сет се префрли на ново место(50 метри пред Сет од другата страна, на Рузвелтова, коа се иде од Партизанска). Се надевам побрзо и поубаво ќе обврнуваат внимание на расипаните делови.

bit

hello world
6 октомври 2011
55
25
Читам и се чудам од каде се појавија овие американски филмови, барање на професионален однос и глумење лудило. Или сте деца што растеле со Бен10 и имате преголеми очекувања од животот или летате во облаци дека некад нешто ќе биде професионално во оваа држава.

Еве мое последно искуство со расипан ЛЦД. Купен од фирма X, се расипа. Не пали. Го носам во фирма X, гужва е, не се нервирам зошто е гужва, животот ме научил така да не губам живци на шалтер и кога се чека во ред. За култура на однос не правам муабет, не ми смета знаејќи каков стока народ сме. Дојдов на ред. Нервозен шалтерист ме пречекува со една многу клучна информација, „Ако сакаш побрзо да завршиМЕ работа, ако ти е ус пат однеси го до овластениот сервис, ние може денес да не носиме роба натака“. Фала многу пријатно, го однесов, ги замолив во сервисот да ми се јават да дојдам да го земам, поблиску ми беше и локациски до кај што живеам. За 15 дена ми се јавија со поправен ЛЦД.

Е ај сеа замисли да земев да се дерам од моментот на влагање во продавница. Или да се филмам дека постои нешто организирано и професионално во земјава? АХАХАХАХ дај не глумете амери и чувајте нерви.

Инаку ја сум повеќе Анхоч од Сет типче, не би вреѓал никој освен нервозен клиент што лета мисли и сака да живее во Америка. Никој не е должен да ги трпи вашите фрустрации колку и да трошите пари на местото кај што тој работи.

И најважното, ако не сакате вакви глупости да ви се случуваат и сакате добар однос, поддржете го вашиот локален продавач, сигурно имате некој мал трговец препордавач на делови од Сет, Амако и сл. со таквите трговци сервисери можете да си седнете и кафе муабет да истерате а не да ви се дере и сл. Зависи ако е добар муабетџија :) Поздрав дечки и без нервози

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Сакаш да кажиш само зато шо живеам тука немам право на добра услуга која ја плаќам?
Сакаш да кажиш дека треба да имам трпение кон некој шо ме дупи а зема плата благодарение на мене?

Оф леле :)

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи