Поздрав, ставив Xubuntu, цел ден се зезав, симињав сваштарии, си ја префрлив музиката итн.
Кога рестартирав, при логинот ми излезе ова:
Гуглав да најдам решение али ептен ништо не се разбирам од компјутерски јазик и слични работи, башка и на секој сајт има скроз различни одговори...
Ако не е проблем некој што знае да ми објасни што треба да направам (можам и нов инстал да направам, али за фолдерот со музика ми е, огромен е...)
Кога рестартирав, при логинот ми излезе ова:
(мислам дека претходно нешто ч'чкав во пермисиите на мојот јузер или нешто слично...)"User's $Home/.dmrc file is being ignored. This prevents the default session and language from being saved. File should be owned by user and have 644 permissions. User's $Home directory must be owned by user and not writable by other users."
Гуглав да најдам решение али ептен ништо не се разбирам од компјутерски јазик и слични работи, башка и на секој сајт има скроз различни одговори...
Ако не е проблем некој што знае да ми објасни што треба да направам (можам и нов инстал да направам, али за фолдерот со музика ми е, огромен е...)