Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште

zorandesign

Баниран/a
6 јуни 2007
1.618
689
не не напојањето си го пушта воздухот накај кулерите и кулерите си го вадат надвор,а кулерот на решетката што е закачен е фабриќки иначе.

не е возможно вентилаторот да го пушта воздухот топлиот воздух во куќиштето. Грешно си го заклучил тоа( аман не се вреѓај не велам дека сум глупав...стално така испаѓа ако некому речеш дека греши ). Тоа значи дека вентилаторот го повлекува воздухот од куќиштето и го изнесува загреан назад( логично ). Тоа што ти го кажува феноменот е донекаде точно, но со оглед на тоа дека куќиштето има доволно влезови за воздух( читај-ослободувања) тоа значи дека нема да има никаков проблем. Колку за проверка, после неколку-часовна работа провери со допир од задната страна дали напојувањето е загреано( тоа ќе значи дека низ решетката за излез на возух минува загреан воздух). Напојувањата(читај-компонентите што се користат во него) се проектирани да работат на одредена температура, т.е. имаат толеранција и до таа температура работат нормално и нема да им биде скратен работниот век.
( заборавив да пишувам на латиница, а дадов чесен пионерски збор... :) )

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
не е возможно вентилаторот да го пушта воздухот топлиот воздух во куќиштето. Грешно си го заклучил тоа( аман не се вреѓај не велам дека сум глупав...стално така испаѓа ако некому речеш дека греши ). Тоа значи дека вентилаторот го повлекува воздухот од куќиштето и го изнесува загреан назад( логично ). Тоа што ти го кажува феноменот е донекаде точно, но со оглед на тоа дека куќиштето има доволно влезови за воздух( читај-ослободувања) тоа значи дека нема да има никаков проблем. Колку за проверка, после неколку-часовна работа провери со допир од задната страна дали напојувањето е загреано( тоа ќе значи дека низ решетката за излез на возух минува загреан воздух). Напојувањата(читај-компонентите што се користат во него) се проектирани да работат на одредена температура, т.е. имаат толеранција и до таа температура работат нормално и нема да им биде скратен работниот век.
( заборавив да пишувам на латиница, а дадов чесен пионерски збор... :) )
сепак јас сум погрешил се извинувам но не сум знаел дека напојањето го испушта воздухот надвор од куќиштето,таман работа нема потреба за вреѓање секоја критика е добронамерна прифатена од моја страна(не сум од оние кој знаат све признавам)и ради тоа прифаќам све.компјутерот ми работи по 1месец без исклучување со тоа што играм цело време и од време на време го пипам и си стандарт ладно никогаш не сум го осетил топло.фала на ифнорамции и советите :)

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Interesno... Napojuvanje da pusta vozduh vnatre vo kukisteto :)

p.s nemaj gajle imas kolku sakas protok na vozduh...i za napojuvanje i za procesor... :) isto i mene mi e namesteno pa nema gajle :)

Aowek

user
14 април 2012
1.220
1.183
Сакам да прашам која од фирмиве кај нас за пц вградува водено ладење само .
Видов на сет имаше h100 ама не од тој тип како на сликите горе што имаше и цена ако знае некој фала. : )

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Чисто, средено. Уште 2 вентилатора што светат плаво да си ставиш и топ :D
Само што го склопив ми стоеште расклопен 2 недели. Додатни кулери не става од проста причина шти ке буцат. Мене ми треба ултра тифко компјутерче пошто спијам до него, а скоро секогаш е упален

S

Sukhoi

Гостин
Мојот брчи много, ама има лек и за тоа. Одпнам музика најако што може и не се слуша :D Утре ке ставам некоја слика да видите, не е ништо посебно :D

pocttopus

hello world
21 мај 2010
458
99
Skopje, Naboo
абе не се зафркавај, земи и почни да го чистиш. погледни на другите како се чисти куќиштата од внатре.

KireAMD

hello world
29 август 2011
244
887
Skopje
:cool:Napajanjeto kako da e naopaku???

mhm ne go sakam na zemja koga mi stoi od dole da zima vozduh , i pokraj dust filtrite se sobira mn prasina od zemja .... , zatoa mi e " obratno " :D ali ima baagi protok na vozduh vo kukisteto ne smeta voopost sto stoi taka edino kablite malku poveke se gleadat nego sto treba :) , a za nalepnicata i nagore i nadole ako stoi isto se gleda napravena e od drugata strana obratno za i koga stoi nadole pak da se cita :) , vo 3tiot atachment stoi " pravilno " od dole zima vozduh

1 април 2012
1.480
982
гледајте и не коментирајте многу:D
http://www.l3p.nl/l3p-d3sk/all-pictures-extra/
Брееееее што пари има овој? Туку мониторите не ми се свиѓаат. Да ставел како овој би било подобро :D (би требало да го знаат човеков сите што играат WoW)
Има 3 монитори од по 46 инчи... Камо да сум на негово место...

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
Да не беше темава отворена, немаше да ги средам каблите...
еве некоја слика
dsc08355j.jpg
dsc08358v.jpg

1 април 2012
1.480
982
Конечно да се најде некој со послаб компјутер :D Да не бидам единствениот :D

1 април 2012
1.480
982
Брееееее што пари има овој? Туку мониторите не ми се свиѓаат. Да ставел како овој би било подобро :D (би требало да го знаат човеков сите што играат WoW)
Овде сум заборавил да ставам линк од видеото на кој човек мислам

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Ја ви го и моето. И мене ми беа сите кабли од позади, ама полудев крајно е непрактично ако сакаш нешто да смениш. Си го направив со црева и добро ми е вака.

DSCF1632.JPG

DSCF1633.JPG

Еве и една со блиц да се види прашината малце :)

DSCF1634.JPG

Revan

lurker
25 мај 2008
660
310

Swifty малце го претерал со телевизорите, ако е големо, резолуцијата е тапа за таа големина, 3х30 инчни 2560х1600 монитори ќе беа друга прича.

ARMac, топ ти изгледа брат, со цефките делува ко водено ладење да имаш. Него решетките за вентилаторите од кај ги имаш земено?

1 април 2012
1.480
982
Swifty малце го претерал со телевизорите, ако е големо, резолуцијата е тапа за таа големина, 3х30 инчни 2560х1600 монитори ќе беа друга прича.

ARMac, топ ти изгледа брат, со цефките делува ко водено ладење да имаш. Него решетките за вентилаторите од кај ги имаш земено?
Е дека претерал претерал ама морам да признаам дека играњето на SWTOR на 3 монитори е перфектно (го нема тоа на видеото што го постнав) инаку средниот телевизор го заменува со 24 инчен Viewsonic монитор.
Инаку еве едно видео како го склопува компјутерот (во стилот на Epic Meal Time)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно