Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуство со lyoness

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.750
3.911
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Имаше пред неколку години нешто како документарец (интервјуа) како Директорите очи си копаа меѓусебе за повеќе пари т.е за поголема заработка да имаат. Како што кажа ацикаа погоре, Подалеку од овие

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Многу луѓе се изпозаглавија со ова lyoness . Знам дека одамна еден пријател ме однесе на семинар да ги слушам и ме убедуваше да дадам 3000 евра за некоја си премиум голд картичка. Јас не прифатив . После 5 месеци ми се јави ми бараше пари на заем наводно заглавил со нив и немал пари за основни работи.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Официјално рикна:

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.410
1.643
Се мислам дали и овие од ВФП (VWP) се некоја слична шема.. иако нивниот бизнис модел е тотално поразличен.. сепак ми има нешто fishy

25 ноември 2014
1.538
1.968
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Се мислам дали и овие од ВФП (VWP) се некоја слична шема.. иако нивниот бизнис модел е тотално поразличен.. сепак ми има нешто fishy
Не е пирамида да е ко лајонес. Може да е фиши ама не е слична шема.
ТЛДР ја како го разбирам ВФП, ти им даваш пари, они ти даваат “удели“, они на име на фирма купуваат акции со тие пари, ти зимаат провизија и коа им дааш пари и коа праат пари со твоите пари. Технички не поседуваш ниедна акција на твое име. Ако нешо пропадне, наводно, товарот паѓа на не знам си кои други банки, легализирани се во очите на законот, ама ако пропадне ќе биде штедилница ТАТ муабет. Екшли коа ќе размислам не е многу поразлично од штедилница или од втор/трет пензионерски столб. Само со поголеми провизии, и се надеваш дека ќе постојат за некоја година. У принцип се шо праат они моеш да праиш и сам ама треба да се позамараш и имаш 10х поголема сигурност и контрола и 20-30% поголема добивка и плус не плаќаш данок ако ги држиш акциите 2+ години.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.410
1.643
Не е пирамида да е ко лајонес. Може да е фиши ама не е слична шема.
ТЛДР ја како го разбирам ВФП, ти им даваш пари, они ти даваат “удели“, они на име на фирма купуваат акции со тие пари, ти зимаат провизија и коа им дааш пари и коа праат пари со твоите пари. Технички не поседуваш ниедна акција на твое име. Ако нешо пропадне, наводно, товарот паѓа на не знам си кои други банки, легализирани се во очите на законот, ама ако пропадне ќе биде штедилница ТАТ муабет. Екшли коа ќе размислам не е многу поразлично од штедилница или од втор/трет пензионерски столб. Само со поголеми провизии, и се надеваш дека ќе постојат за некоја година. У принцип се шо праат они моеш да праиш и сам ама треба да се позамараш и имаш 10х поголема сигурност и контрола и 20-30% поголема добивка и плус не плаќаш данок ако ги држиш акциите 2+ години.
Да, јасно ми е како функционира Инвест фондот, имам удели таму.
Но ова ти што го пиша е само тој фондот.
Они имаат различни продукти, оние со животното осигурање, и ова со пензиско приватен столб, и консултации и фондови за деца итн итн...

Прашањето ми е пошто агентите функционираат на сличен начин, ти симнуваат брда и планини дури не ти продадат некоја лиценца.. а после тоа кога ќе сфатиш што како е... нема веќе назад.

25 ноември 2014
1.538
1.968
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Да, јасно ми е како функционира Инвест фондот, имам удели таму.
Но ова ти што го пиша е само тој фондот.
Они имаат различни продукти, оние со животното осигурање, и ова со пензиско приватен столб, и консултации и фондови за деца итн итн...

Прашањето ми е пошто агентите функционираат на сличен начин, ти симнуваат брда и планини дури не ти продадат некоја лиценца.. а после тоа кога ќе сфатиш што како е... нема веќе назад.
Ок али тоа е секој бизнис со пари. Од љубов не праат бизнис.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
WVP се брокери за берза, нема тука што да те преварат, даваш пари и купуваш на берза. Исто е кога се купува S&P500, сите одат преку некој брокер.

25 ноември 2014
1.538
1.968
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
WVP се брокери за берза, нема тука што да те преварат, даваш пари и купуваш на берза. Исто е кога се купува S&P500, сите одат преку некој брокер.
Не. Брокер коа купува ги купува во твое име. ВФП ги купува на нивно име и ти добиваш удели.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
WVP имаат нивни пакети од акции и ние ги купувате тие пакети, а позади тие пакети они купуваат акции на берза. Точно е дека ние немаме директ акции во Мајкросфот на наше име, но индиректно преку WVP имаме. Муабетот ми е дека парите се на берза и би требало да е доста посигурно од овие пирамиди.

25 ноември 2014
1.538
1.968
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
WVP имаат нивни пакети од акции и ние ги купувате тие пакети, а позади тие пакети они купуваат акции на берза. Точно е дека ние немаме директ акции во Мајкросфот на наше име, но индиректно преку WVP имаме. Муабетот ми е дека парите се на берза и би требало да е доста посигурно од овие пирамиди.
Индирекно и ја иам акции ако глеаме така во Сава осигурување преку трет столб пошо од моите пари они купуваат акции. Тоа го броиме ко акции? Никој не оспорува дека е посигурно од пирамида, ама да не играме ментална гимнастика дека “индиректно имаме акции“ е исто како директно да имаш акции.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.713
3.377
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Облачињата ги снема

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Колку е болен овој Зоран Витанов, еј. Продава магла , со убав и фин збор душата ќе ти ја изеде. Ова заслужува одење и тепање со стап по него, и да му се земат сите работи од куќа, а парите да им ги врати на оштетените.

Јас еднаш имам присуствувано кај него на предавање во хотел „Бристол“ 2010, по иницијатива на еден пријател што ме натера да одам со него да го слушаме овој манипулатор. Само што почна да ветува станови и јахти, јас си станав и си излегов од салата.

Само гледајте и учете како со фин и убав збор ве тера да си ги дадете последните пари. Цело време предава демагогија.

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
219
162
Добро, нема ли баш никаква основа овој да биде тужен за измама? Ок сигурно маглата што ја продава правно некако му е срочена за да има некакво покритие, ама сепак мене ова ми личи на повеќе од само етички престап, но не сум правник. За многу поситни дела луѓе се гонат. Сигурно и „подмачкува“ некаде да не биде чепкан. Никаков срам нема човеков.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.652
3.228
Дечки ме интересира дали некој е член на lyoness? Дали некој се офајдил добро од овој пирамидален систем, дали вреди да се биде член?
Прашувам пошто добив покана за во Четврток во холидејин во 19:00 часот на презентација токму за ова, па дали да изгубам неколку саати од мојот живот или не?

Поздрав.
мислам дека сега го знаеш одговорот :)

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
1757127025309.png

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Тешко дека ке одговара законски бидејќи ти го пере мозокот и сам подпаѓаш под негово влијание и сам му ги подаваш парите без никаков документ .

Психичка манипулација , сега не сум ја доволно стручен да му дадам дијагноза ама истото и политичарите го прават истото на народот, ке направиме ова она со на крај ништо .
Тоа се вика демагогија, ти дава верување и ветување во ништо не е реално и остварливо.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.738
12.674
Skopje
www.wemaxa.com
Скокам вакви теми од старт пошто судбината им е позната. @Fatal1ty_ најверојатно тогаш беше сеуште зелен, сега не верувам би ја отворил темава, освен можеби како заклучена тема со предупредување ни под разно никој да не учествува во ваква или слична збогати-се-на-товар-на-најблиските-познаници-и-пријатели гомнарии.

Се знае кај се парите, Нигерски принц ако ви се јави, $500,000,000.00 што едвај чека да ви ги прати на сметка..

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Точно така , нашите најблиски пријатели и роднини страдаат со вакви пирамидални понзи шеми.
Се кладам дека на Зоран Витанов пола фамилија ако не и цела го има отпишано заувек.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.713
3.377
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
@pipelin се кладиме ли јас и ти, во четврт бурек со месо + јогурт, дека ветер ќе "нанесе" нови облачиња.
Колку што знам веќе работат на нов облак. Ама тоа е каков народ такво "време" :D

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно