Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Safe City - Камерите за казнување

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
View: https://www.youtube.com/watch?v=CZ9L8KAjPA8
.
Сето тинејџери и напалени. До еден.
Во тие земји, 90% од населението е со добар менталитет и не е корумпиран до коска. Кај нас е обратно. Тие 10% кај нив не ја менуваат сликата дека цело население е корумпирано.. Не се јавуваат кај пријатели да им ја скинат казната, си ја признаваат грешката и ќе си платат а кај нас ќе се правдаш пред пријатели дека безпотребно те казниле јер тука кај шо си поминал ти на полна линија не требело да биде полна, зашо прегледно било и плус си се брзал.
Мислењето е автоматски споено:

Еве една случка од пред не толку далечно минато
2018 година бев на работа во Нов Зеланд.
Требеше да земам даночен број од банка за да не ми запираат 45% од платата.
Одиме со колегава заедно во банка на средба со агент и женава ни вика извинете дечки али немаме слободен агент за оваа работа за наредни 2 недели.. Се гледаме очи во очи со колегава и си викаме абе сеа шо ќе прајме 2 плати ќе не одерат со даноци( плата се исплаќаше неделно)
Врти сучи колегава и вика на жената, а може ли да направиме нешто во врска со ова? Да ве почастиме нешто, да ви дадеме, за да не убаците во некој термин за побрзо?
На тоа госпоѓата вика, дечки не знам од каде доаѓата ама тоа овде не функционира на тој начин!
Во црна земја пропаднавме со колегата во истиот момент и тогаш ми стана јасно од каде доаѓаме..Опашката во газ и да не нема. Туга..

Последна промена:

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
705
1.005
Во тие земји, 90% од населението е со добар менталитет и не е корумпиран до коска. Кај нас е обратно. Тие 10% кај нив не ја менуваат сликата дека цело население е корумпирано.. Не се јавуваат кај пријатели да им ја скинат казната, си ја признаваат грешката и ќе си платат а кај нас ќе се правдаш пред пријатели дека безпотребно те казниле јер тука кај шо си поминал ти на полна линија не требело да биде полна, зашо прегледно било и плус си се брзал.

Еве една случка од пред не толку далечно минато
2018 година бев на работа во Нов Зеланд.
Требеше да земам даночен број од банка за да не ми запираат 45% од платата.
Одиме со колегава заедно во банка на средба со агент и женава ни вика извинете дечки али немаме слободен агент за оваа работа за наредни 2 недели.. Се гледаме очи во очи со колегава и си викаме абе сеа шо ќе прајме 2 плати ќе не одерат со даноци( плата се исплаќаше неделно)
Врти сучи колегава и вика на жената, а може ли да направиме нешто во врска со ова? Да ве почастиме нешто, да ви дадеме, за да не убаците во некој термин за побрзо?
На тоа госпоѓата вика, дечки не знам од каде доаѓата ама тоа овде не функционира на тој начин!
Во црна земја пропаднавме со колегата во истиот момент и тогаш ми стана јасно од каде доаѓаме..Опашката во газ и да не нема. Туга..
Треба малце почесто да мрдниш лево и десно од местата што се само за сликање. Да видеш какви бљувотини има по европскава дупка, па и америка.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
705
1.005
Има.. За едно 70% од светот сме господа. За западна Европа и Америка сме цигани.
Еве да ти одговорам директно, Ако си ти циган немаш право остатоко од нас да не исповетуваш со тебе...
Толку.
Биди си циган , никој не ти брани. Ок е . Можеш да бидеш што сакаш денеска.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Финецот не фрла ѓубре пошто знае дека е лошо за околината, а македонецот зошто се плаши од казни. #имаразлика
Me боли мене таклабасот дали заради казните или заради „култура“ сељакот ќе се понашал како што треба да се понаша. Се додека се понаша нормално. #мудримисли

Инаку Скандинавците ако сакаш да видиш колку навистина се културни, влези некогаш на викенд патувањата/журки со ферибот па да видиш што се дешава таму... Не биле сите Скандинавци такви? Епа зарем сите Македонци се некултурни? Ама средината (државата и законите) го прават однесувањето на мнозинството такво какво што е. Или со други зборови, никој е е роден културен или некултурен, зол или добар... Тоа се стекнува со време и искуства во средината во која се живее.

То се напалени тинејџери пијани и дрогирани. Не мешајте баби и жаби.

Последна промена:

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Me боли мене таклабасот дали заради казните или заради „култура“ сељакот ќе се понашал како што треба да се понаша. Се додека се понаша нормално. #мудримисли

Инаку Скандинавците ако сакаш да видиш колку навистина се културни, влези некогаш на викенд патувањата/журки со ферибот па да видиш што се дешава таму... Не биле сите Скандинавци такви? Епа зарем сите Македонци се некултурни? Ама средината (државата и законите) го прават однесувањето на мнозинството такво какво што е. Или со други зборови, никој е е роден културен или некултурен, зол или добар... Тоа се стекнува со време и искуства во средината во која се живее.
Системот и политичарите/функционерите се огледало на народот, не паднале од Марс тие.Истоиот тој народ е во најголем дел како и политичарите. Немање општа култура и кршење на закони е секојдневност кај 95% од народот.Кога тир 95% навистина ќе сакаат промени и правилно да се спроведуваат закони( а не да викаат дека треба да има казни ама мене да не ме казнуваат ако се паркирам на тротоар) тогаш можеби ќе има промени. Зборувај ми дека не е до култура и менталитет.

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Истото ти е и со религијата. Луѓето не се добри и цивилизирани од што се такви, туку затоа што се плашат од богот, кој и да е во кој веруваат.

И ако на некому треба бог за да биде добар, и некој треба да се плаши од полицијата за да биде примерен, тогаш културата е прашање. За сите други common sense е доволна причина за да се однесуваат цивилизирано. Затоа имаш напрени општества на кои не им треба богови и пендраци за да функционираат одлично и не случајно е што тие општества се најсреќните, најздравите и најпроспаритетните на планетава.
Кога веќе сме во офтопик.... За жал религијата е дел од културниот (националниот) идентитет... Од тој аспект потребна е за национално единство - и заштита од други етнички ентитети - кои немаат проблем и религијата да ја користат како метод за заедничко делување против наивните Европјани.

Прашај го Ричард Докинс зошто од најпознат атеист наеднаш почна (повремено) да практикува религија.
Тоа што тој го нарекува „социјално практикување на религија“ е буквално тоа што се обидувам да го објаснам. Не мора јас да верувам во догмата за да ги користам сите методи што ми се на располагање за единство и задништво со блиските и сонародниците. Ова вака било од памтивек... Баш тука е објаснета еволутивната потреба од религија.

Интересно е сега после сите овие години Докинс и другар му (физичарот, како се викаше?) да направат серија дебати на тема атеизам/религија. :)

Системот и политичарите/функционерите се огледало на народот, не паднале од Марс тие.Истоиот тој народ е во најголем дел како и политичарите. Немање општа култура и кршење на закони е секојдневност кај 95% од народот.Кога тир 95% навистина ќе сакаат промени и правилно да се спроведуваат закони( а не да викаат дека треба да има казни ама мене да не ме казнуваат ако се паркирам на тротоар) тогаш можеби ќе има промени. Зборувај ми дека не е до култура и менталитет.
Сите тие „некултурните“ овде експресно ќе станат „културни“ ако некогаш почнат законите всушност да се спроведуваат. Токму затоа и таму они во Европа ги имаат таквите системи како овој од насловот на темата... Ако навистина се родени културни тогаш зошто побогу им требаат таквите системи за автоматско регистрирање на прершоци, и казнување? Ама ги имаат уште пред цели децении таму. Нели се културни?

Не си размислувал како дошло до тоа тие луѓе да биде културни? Такви се родени или можеби такви ги формира системот таму? Или ти навистина мислиш дека Финците се родени фини а овде генетски сме родени сељачишта.

Системот и политичарите/функционерите се огледало на народот, не паднале од Марс тие.Истоиот тој народ е во најголем дел како и политичарите.
Чекај значи и во Скандинавија политичарите/функционерите се огледало на народот?
Тогаш значи волја на народот во Шведска (на пример) е промовирање на имиграција од културно и интелектуално најзатуцаните делови од светот? Потомците на Викинзите сега си ќутат и си трпат пораст на криминал пута 10000, ќутат и трпат додека им ги силуваат ќерките и жените? Згора не се им плаќаат социјална помош и паразитирање на истите тие кои им ги силуваат ќерките и жените?

Многумина ве има кои живеете во розови приказни и фантазии за светот надвор од државава. Ги гледате само убавите работи, а нив ги има се помалку и помалку (дури и во Европа).

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Прашај го Ричард Докинс зошто од најпознат атеист наеднаш почна (повремено) да практикува религија.
Тоа што тој го нарекува „социјално практикување на религија“ е буквално тоа што се обидувам да го објаснам.
Се нема случено. Нешто ти не си разбрал изгледа, се има еднашка изјаснето за „Cultural Christian“ што е многу далеку од тоа како ти го опишуваш.
Last week, Richard Dawkins, one of the so-called “four horsemen” of the New Atheists and longtime implacable foe of Christianity, made a fascinating confession to host Rachel Johnson of LBCNews. The Oxford biologist and author of The God Delusion, expressed concern after seeing Islamic Ramadan lights on a street that once featured Easter lights.

I call myself a cultural Christian. I’m not a believer, but there’s a distinction between being a believing Christian and being a cultural Christian. … I love hymns and Christmas carols, and I sort of feel at home in the Christian ethos. … We [in the U.K.] are a “Christian country” in that sense.

Dawkins then told Johnson that he’s “horrified” to see Islamic holidays and mosques taking the place of Christian feasts and cathedrals in Europe.

If I had to choose between Christianity and Islam, I’d choose Christianity every single time. It seems to me to be a fundamentally decent religion in a way that I think Islam is not.
Интересно е сега после сите овие години Докинс и другар му (физичарот, како се викаше?) да направат серија дебати на тема атеизам/религија.
Најверојатно мислиш на Lawrence Krauss и нивните дебати се стари најмалку 10 години ако не и повеќе.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.156
16.247
Кога веќе сме во офтопик.... За жал религијата е дел од културниот (националниот) идентитет... Од тој аспект потребна е за национално единство - и заштита од други етнички ентитети - кои немаат проблем и религијата да ја користат како метод за заедничко делување против наивните Европјани.

Тоа што тој го нарекува „социјално практикување на религија“ е буквално тоа што се обидувам да го објаснам. Не мора јас да верувам во догмата за да ги користам сите методи што ми се на располагање за единство и задништво со блиските и сонародниците. Ова вака било од памтивек... Баш тука е објаснета еволутивната потреба од религија.

Интересно е сега после сите овие години Докинс и другар му (физичарот, како се викаше?) да направат серија дебати на тема атеизам/религија. :)

Сите тие „некултурните“ овде експресно ќе станат „културни“ ако некогаш почнат законите всушност да се спроведуваат. Токму затоа и таму они во Европа ги имаат таквите системи како овој од насловот на темата... Ако навистина се родени културни тогаш зошто побогу им требаат таквите системи за автоматско регистрирање на прершоци, и казнување? Ама ги имаат уште пред цели децении таму. Нели се културни?

Не си размислувал како дошло до тоа тие луѓе да биде културни? Такви се родени или можеби такви ги формира системот таму? Или ти навистина мислиш дека Финците се родени фини а овде генетски сме родени сељачишта.

Чекај значи и во Скандинавија политичарите/функционерите се огледало на народот?
Тогаш значи волја на народот во Шведска (на пример) е промовирање на имиграција од културно и интелектуално најзатуцаните делови од светот? Потомците на Викинзите сега си ќутат и си трпат пораст на криминал пута 10000, ќутат и трпат додека им ги силуваат ќерките и жените? Згора не се им плаќаат социјална помош и паразитирање на истите тие кои им ги силуваат ќерките и жените?

Многумина ве има кои живеете во розови приказни и фантазии за светот надвор од државава. Ги гледате само убавите работи, а нив ги има се помалку и помалку (дури и во Европа).
Не не, не сме офтопик, не ми беше поентата да дискутирам на таа тема. Тоа е солидно воспоставено со векови веќе и така е како што го напишав. Докинс ништо од тоа што го кажуваш нема направено, ниту пак религијата има било каква врска со националниот идентитет. Биди внимателен со тие искази. Нема да го дискутираме тоа сега.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Се шегуваш така?
Да се јавам во општина да ги известам дека две+ децении на сите тротоари има паркирано автомобили? Велиш не знаат?

Ти да не си од некој паралелен универзум, па во тамошните Карпош/Тафталиџе/Нерези нема паркирани аута по тротоарите/улиците?
Јас со две скопски општини сум бил во контакт и било исполнето побараното.

Сум пробал и со град Скопје и иако барањето рекоа дека не е за кај нив на крај сепак нешто се презема за тоа што го побарав.

Не можам јас да пишувам за проблеми во вашата општина со кои не сум запознаен. Ќе мора некој од вас што сака промена.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.711
3.835
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
15 септември 2012
1.159
1.300
Не знам поединости за сообраќајкава. Ама ме интересира:
Улица Св. Кирил и Методиј е широка 4 коловозни ленти, приближно 15 метри ширина.
Каде гледаше девојкава од 25 години кога ја поминуваше улицата (ако ја поминувала улицата)
Каде гледаше девојкава од 25 години кога се движеше по тротоарот (ако се движела по тротоарот на улицата). Не го слушна моторот на забрзаното возило?
Каде гледа младинава кога се движи како пешак по сообраќајниците? Во мобилен? Мисли дека господ ќе ги штити? Мисли дека сите треба да се тргнат кога принцезата поминува? Не им кажал никој дека здравството е во колапс и ако преживее ваков настан, ќе остане инвалид цел живот???

Всушност, се е отидено во 3PM, овие не знаат ни кој род е повредената/повредениот, па ги напишале двата рода, па ти одбери си кој сакаш: 48-годишен пијан возач удрил и тешко повредил пешак- имал 1,35 промили алкохол во крвта - telma.com.mk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Не знам поединости за сообраќајкава. Ама ме интересира:
Улица Св. Кирил и Методиј е широка 4 коловозни ленти, приближно 15 метри ширина.
Каде гледаше девојкава од 25 години кога ја поминуваше улицата (ако ја поминувала улицата)
Каде гледаше девојкава од 25 години кога се движеше по тротоарот (ако се движела по тротоарот на улицата). Не го слушна моторот на забрзаното возило?
Каде гледа младинава кога се движи како пешак по сообраќајниците? Во мобилен? Мисли дека господ ќе ги штити? Мисли дека сите треба да се тргнат кога принцезата поминува? Не им кажал никој дека здравството е во колапс и ако преживее ваков настан, ќе остане инвалид цел живот???
Мисли дека господ ќе ги штити? Мисли дека сите треба да се тргнат кога принцезата поминува?

Мисли дека сите треба да се тргнат кога принцезата поминува?
кога принцезата поминува?
Резултатите покажале дека тој возел со 1,35 промили алкохол во крвта.

Цреп.

15 септември 2012
1.159
1.300
@ARMac Оваа керамичкава констатација се однесува на мојата порака? Кога веќе нагласуваш дел од моите прашања, зошто не го цитираш и: „Не им кажал никој дека здравството е во колапс и ако преживее ваков настан, ќе остане инвалид цел живот???“

@ARMac , @kirev , @FiC DoGG , @JamesKirk и @acikaaa : Вие ги знаете поединостите за сообраќајната несреќа за да можете да носите заклучоци и пресуда без образложение?

Во сообраќајката има две страни: едната е во болница и другата е во затвор. Овој во затвор ќе го папа (а можеби и нема, најверојатно нема), оваа другава ќе има здравствени последици.
Напишано е дека апсениот имал алкохол во крвта повеќе од дозволеното.
Не е напишано каде била повредената? Во возило? Била пешак на тротоар, била пешак на улица, на паркинг, на пешачки премин? Седела во кафиќ во Рамстор трговскиот? Претрчувала преку улица?
Не ја напаѓам неа, напаѓам едностраност на информирањето и размислувањето на пешаците. Иако знаат (дали баш знаат) дека се најмалку заштитени и неодговорно се однесуваат во сообраќајот.
Вие вашите деца ги советувате на неодговорно однесување во сообраќајот додека се пешаци? Не сте им кажале дека 90% од возилата во Скопје се веќе технички неисправни или може такви да станат при нагло кочење? Не сте им кажале дека огромен процент на возачи кои се стекнале со возачка дозвола во последниве 35 години се обучувани во приватни авто школи? Не знаат да се паркираат, не знаат возење наназад, не знаат да возат по снег, по дожд возат со брзина 30 km/h (џабе, оти не знаат соодветно да реагираат). Ма ни сообраќајните значи и правила не ги знаат.

Толку од мене.
Пијаниот се надевам ќе научи нешто.
На повредената и пожелувам побрзо закрепнување без здравствени консеквенци.
А, вам судии, поголема мудрост во иднина.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.711
3.835
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Еве ти го одговорот flashgordon007
Мерки на претпазливост за пијаниот скопјанец кој удри пешак на улица во Скопје

Семејство смета дека се соочува со неправда бидејќи возачот не одлежал ниту еден ден затвор, иако несреќата се случи пред речиси три години.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.049
7.724
Не разбирам како може човек да спореди еден пешак со скршени нозе и еден возач со одземен пасош... Емтое.
Еве да е и пешакот виновен - дали пијаниот возач е извршител на некаква казна? Дали постои казна „Пијан возач ќе ти ги скрши нозете“? Има ли право на жалба на таа казна? Кој дава пресуда со таква казна? Истиот пијан возач? Околните сеирџии што ја гледаат ситуацијата во живо? Или тие што коментираат на форум?

Без врска е фактот колку ленти има - Улица. Св. Кирил и Методиј (по старо Мито Хаџивасилев-Јасмин) Е ВО НАЈСТРОГИОТ ЦЕНТАР НА ГРАДОТ. НЕ Е ОБИКОЛНИЦА. Значи и тука мора да се стави паркирање на една лента. За уште повеќе да се забави сообраќајот и да се направи побезбеден за пешаците!

Further reading

15 септември 2012
1.159
1.300
Еве ти го одговорот flashgordon007
Мерки на претпазливост за пијаниот скопјанец кој удри пешак на улица во Скопје

Семејство смета дека се соочува со неправда бидејќи возачот не одлежал ниту еден ден затвор, иако несреќата се случи пред речиси три години.

го видов ова: Обвинителството бара мерки на претпазливост за возачот кој удри пешак во Скопје - Нова Македонија

15 септември 2012
1.159
1.300
Не разбирам како може човек да спореди еден пешак со скршени нозе и еден возач со одземен пасош... Емтое.
Еве да е и пешакот виновен - дали пијаниот возач е извршител на некаква казна? Дали постои казна „Пијан возач ќе ти ги скрши нозете“? Има ли право на жалба на таа казна? Кој дава пресуда со таква казна? Истиот пијан возач? Околните сеирџии што ја гледаат ситуацијата во живо? Или тие што коментираат на форум?
Не ги споредуваш, ги ставаш на исто место во исто време. Некој правник нека објасни зошто се овие правни играчки...
Реков дека знае оти ќе помине неказнето. Системот работи за него.
Без врска е фактот колку ленти има - Улица. Св. Кирил и Методиј (по старо Мито Хаџивасилев-Јасмин) Е ВО НАЈСТРОГИОТ ЦЕНТАР НА ГРАДОТ. НЕ Е ОБИКОЛНИЦА. Значи и тука мора да се стави паркирање на една лента. За уште повеќе да се забави сообраќајот и да се направи побезбеден за пешаците!
Фактот колку сообраќајни ленти има улицата кажува колку е истата широка и дека има прегледност по цела ширина.
Ти додека си на пешачкиот премин и ја поминуваш улицата не гледаш во носот, не гледаш по приците на небо, не зјапаш во мобилниот, ами внимаваш на возилата кое застанало, кое не застанало и се движи со голема брзина и према таа ситуација забрзуваш, забавуваш или застануваш (иако е забрането - ама е паметно да пропуштиш некоја залетана будала) на пешачкиот премин. Џабе ти е што имаш предност на пешачки кога овој ќе ти ги искрши нозете.
Не можеш на таа сообраќајница за ја забавиш брзината на возилата со паркирање во една сообраќајна лента оти има паркинзи на двете страни, надвор од улицата.
Впрочем, намалување на брзина на сообраќај се прави со методи и средства за кои се одговорни да ги проектираат сообраќајни инжанари, а не се сеќавам дека некој се пријави како таков на форумов.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.156
16.247
Затоа што пешакот не гледа, обврска е на возачот да гледа и за себе и за пешакот. Никаква дискусија околу ова.
Бидејќи пешакот можеби е слеп, можеби е глув, можеби е луд. За да бидеш пешак не ти треба лекарско уверение дека си пешак.
На возалпт од друга страна му е потребно лекарско уверение, кое ќе сведочи дека е способен за во сообраќај. Зошто има разлика? Зар е потребно да се објаснува?

Така да прашањава ти се повеќе од излишни. Не е важно кај гледала девојката, не е важно дали го слушнала моторот, можеби не се слушал, можеби била глува, можеби носела слушалки. Можеби гледала во мобилен, тотално небитно, можеби мисли дека господ ќе ја штити, можеби е атеист. Можеби мисли дека сите треба да се тргнат кога поминува, можеби не, можеби не мисли дека е принцеза, можеби мисли дека е волкот од Црвенкапа.

Тоа што треба да прашаш е каде гледал возачот? Дали тој можеби мисли дека е принцеза и дека улицата постои само за него? дали тој гледал во телефон?

Тој е тој кој може да усмрти и повреди некој а не девојката.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.610
1.768
Не ги споредуваш, ги ставаш на исто место во исто време. Некој правник нека објасни зошто се овие правни играчки...
Реков дека знае оти ќе помине неказнето. Системот работи за него.

Фактот колку сообраќајни ленти има улицата кажува колку е истата широка и дека има прегледност по цела ширина.
Ти додека си на пешачкиот премин и ја поминуваш улицата не гледаш во носот, не гледаш по приците на небо, не зјапаш во мобилниот, ами внимаваш на возилата кое застанало, кое не застанало и се движи со голема брзина и према таа ситуација забрзуваш, забавуваш или застануваш (иако е забрането - ама е паметно да пропуштиш некоја залетана будала) на пешачкиот премин. Џабе ти е што имаш предност на пешачки кога овој ќе ти ги искрши нозете.
Не можеш на таа сообраќајница за ја забавиш брзината на возилата со паркирање во една сообраќајна лента оти има паркинзи на двете страни, надвор од улицата.
Впрочем, намалување на брзина на сообраќај се прави со методи и средства за кои се одговорни да ги проектираат сообраќајни инжанари, а не се сеќавам дека некој се пријави како таков на форумов.
Апсолутно не гледам никаде, кога сум на пешачки сум заштитен со сите закони, исто кога возам апсолутно пазам на секој пешачки, со минимална брзина да можам да закочам на време, без оглед колку им се брза на тие позади мене.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.711
3.835
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И не заборавајте го фактот дека имал 1,35 промили алкохол во крвта

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Убо, супер, најмногу сте во право само прешачкиот не е баш најпогодно место за докажување. Осим ако немате врски кај Св. Петре или Исус да ве воскреснит...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.156
16.247
И не заборавајте го фактот дека имал 1,35 промили алкохол во крвта
Бил солидно цврцнат. Ама сепак мислам дека треба да имаме уште 6 страни дискусија додека да сфатиме чија е вината.... онака од навика.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно